Καλησπέρα, έχω 4 κυψέλες και φέτος το καλοκαίρι μετά από ένα λάθος χειρισμό μου κατέστρεψα μερικά πλαίσια με καινούριες κηρήθρες. Αφού το αντιλήφθηκα επί του πεδίου (είχανε λιώσει στο αμάξι) λυπήθηκα να τις πετάξω και τις άφησα απλωμένες πάνω σε μια κυψέλη στο καπάκι (το μικρο μου το μυαλό σκεφτόταν ότι ίσως τις χρησιμοποιούσαν οι μέλισσες σαν "πρώτες ύλες"). Μετά από καμιά βδομάδα περίπου και με υψηλές θερμοκρασίες ξαναπήγα για επιθεώρηση και ενώ περίμενα να μην βρω τπτ πάνω στο καπάκι βρήκα μια ωραία κρούστα από λιωμένο κερί, ομοιόμορφα πάνω στο καπάκι χωρίς να μπορώ να το απομακρύνω χωρίς ξύσιμο. Το άφησα όπως ήταν λοιπόν και δεν το πείραξα. Κατά το τέλος του φθινόπωρου επειδή ξεκίνησα εργασίες συντήρησης/καθαρισμού κλπ. πήρα όλα τα καπάκια ένα ένα στο σπίτι. Τα 3 καπάκια είχαν ξεφλουδίσει σε αρκετά σημεία και έντονα ενώ το καπάκι με το κερί ήταν άθικτο. δεν υπήρχε η παραμικρή ζημιά στο κερί και προφανώς ούτε και από κάτω στο χρώμα. 1 το κρατούμενο: Ηλιοπροστασία και θερμομόνωση. Επίσης στις 3 κυψέλες είχα ίχνη υγρασίας από την θυρίδα τροφοδοσίας στην επενδυμένη δεν είδα τπτ, πιθανώς να στεγάνωσε το καπάκι. Φέτος μάλλον θα επενδύσω και τις άλλες με την ίδια λογική.... Θα ήθελα όμως πρωτίστως την γνώμη σας για την "πατέντα" μην τυχόν και είναι λάθος αυτό που κάνω.