Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια

Πήγαινε κάτω 
+8
monarchis
DIMILIOD
nikos37
queen master
psath
Themis
milmos
dm4891
12 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
xristosalfisti
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 140

ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Αυγ 19, 2017 5:47 pm

Στο Τμήμα Μελισσοκομιας του ΑΠΘ. Βρες τα τηλ στο google,πάρε τηλ να σου πουν τι χρειάζονται και στειλε δείγμα. Θα δεις ότι εκτός της δηλητηρίασης, θα έχεις και υψηλό ποσοστό νοζεμίασης. Αν θες, μετά την εξέταση, ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
xristosalfisti
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Αυγ 19, 2017 5:53 pm

queen master έγραψε:
Απο οσο ξερω με την νοζεμιαση δεν πεθενουν ετσι μαζικα σε ενα σημιο, μονο με την δηλητηριαση. Τωρα αν εχει και νοζεμιαση αυτη ειναι αλη ιστορια. Παντος απο της φωτο που ανεβασε απο δηλητηριαση πεθαναν.

Μια χαρά μαζεμένες πεθαίνουν μπροστά στην κυψέλη και μέσα σε αυτή, εκτός από αυτές που πεθαίνουν κατά τη συλλογή.
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

Αριθμός μηνυμάτων : 205

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Αυγ 19, 2017 9:29 pm

Δλδ θελεις να μου πεις οτι πεθενουν ετσι και με την νοζεμιαση μπροστα στην κυψελη? Εγω ξερω οτι πεθενουν μονο απο δηλητηριαση ετσι τοσες πολες μπροστα στην κυψελη. Μου εχει τυχη και εμενα μια φορα σε ενα μελισσακι, αλλα ευτηχος για μια με 2 μερες μετα δεν ειχα δει αλες, ετσι με της προβοσκιδες τους εξω. Θα ηθελα ακομη να πω πως με την νεα νοζεμιαση η μελισσες απο οτι εχω διαβασει πεθενουν εν ωρα πτησης και αλλων υποχρεωσεων τους οσων αναφορα την κυψελη.
Και κατι ακομη που θυμηθικα. Η μελισσες δεν ξερω για πιο λογο αλλα το κανουν συνιθος αφοδεβουν στο νερο που πινουν. Λοιπον αδελφε μου αν εχεις και νοσεμιαση, και εχεις και δικη σου ποτηστρα καλο θα ειναι να την πληνης καλα λογο οτι αν εχει ενα μελισσακι σου προβλημα και αφοδεβωντας εκει η μελισσες θα κολισουν και τα αλλα. Εγω προσοπικα την δικη μου ποτηστρα που πινουν την πλενω μια φορα την εβδομαδα προλιπτηκα για να εχω το κεφαλι μου ισιχο. Παντος δεν εχω ξανα δει απο νοζεμιαση να πεθενουν ετσι μαζικα, μονο απο δηλητηριαση οπως και στην φωτο που ανεβασε το παλικαρι με της προβοσκιδες εξω. Δεν ξερω τι να πω.
xristosalfisti
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 1:03 am

Ακριβως αυτό θελω να σου πω. Ότι πεθαίνουν έτσι με τη νοζεμίαση μπροστά στην κυψέλη. Και μεσα σ'αυτή.Πλέον δεν υπάρχει η παλιά νοζεμίαση ,μόνο η καινούρια. Καμιά φορά η εμπειρία είναι καλύτερη της ανάγνωσης βιβλίων. Μια εξέταση δείγματος από τον φίλο μας θα μας λύσει την απορια.
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 3:21 pm

Συμπτώματα
Τα συμπτώματα της ασθένειας διαφέρουν από εκείνα της Νosema apis. Στην Ασιατική Νοζεμίαση σε αντίθεση με την Ευρωπαϊκή παρατηρείται μείωση του πληθυσμού χωρίς να βρίσκει κανείς νεκρές μέλισσες στην είσοδο ή στο εσωτερικό της κυψέλης. Κι αυτό γιατί οι συλλέκτριες μέλισσες για να ικανοποιήσουν την πείνα τους εξαιτίας της προσβολής τρέχουν για αναζήτηση τροφής και πεθαίνουν μακριά από την κυψέλη. Οι μέλισσες με προσβολή που μένουν στην κυψέλη δεν παρουσιάζουν διογκωμένη κοιλιά και μη κανονική θέση των φτερών. Τα περιττώματα που αφήνουν δεν είναι περισσότερα από τα φυσιολογικά. Η προσβολή από το Nosema ceranae γίνεται αντιληπτή μόνο σε προχωρημένο στάδιο και όταν επικρατήσουν δυσμενείς περιβαλλοντικές συνθήκες.
Ο οικομελισσοτρόφος πρέπει να γνωρίζει τη διαφοροποίηση των μακροσκοπικών συμπτωμάτων των δύο Νοζεμιάσεων. Κι αυτό γιατί η απουσία των ορατών συμπτωμάτων της Ευρωπαϊκής Νοζεμίασης μπορεί να προκαλέσει εφησυχασμό και αδιαφορία λήψης των αναγκαίων μέτρων για την αντιμετώπιση της Ασιατικής Νοζεμίασης.
Η παρουσία του παθογόνου στο μέσο έντερο της ενήλικης μέλισσας προκαλεί διαταραχή στη χώνευση, μείωση της πρωτεΐνης, των αμινοξέων και των υδατανθράκων στο αιμολέμφος, μείωση του Ν στα λίπη, πρώιμη υπεργήρανση των υποφαρυγγικών αδένων και μειωμένη ανάπτυξη των κηρογόνων αδένων.
Τελικά οι προσβεβλημένες μέλισσες εξαιτίας της μεταβολικής αυτής διαταραχής έχουν αυξημένη την αίσθηση της πείνας, αδυνατίζουν και δεν μπορούν να εκπληρώσουν το έργο για το οποίο προορίζονται. Πράγματι οι «παραμάνες» μέλισσες δεν μπορούν να παράγουν βασιλικό πολτό και εγκαταλείπουν τον γόνο και τη βασίλισσα και τρέχουν για αναζήτηση τροφής. Έτσι η βασίλισσα υποσιτίζεται και μέρος από τα αυγά της δεν δίνει γόνο. Είναι δυνατή η προσβολή και της βασίλισσας, η οποία σταματάει να ωοτοκεί και μπορεί να πεθάνει.

Επιδει μου εβαλες ιδεες αδελφε το εψαξα λιγο,διαβασε ενα μικρο αποσπασμα. Αν θελεις μπωρο να σου στηλο την διευθηνση της σελιδας να το διαβασεις ολοκληρο αν δεν βαριεσε γιατι ειναι αρκετα μεγαλο. Οσω για την πειρα που λες με την βιβλιογραφια δεν ισχιοι για τον λογο οτι μπωρει ναμην εχεις διαβασει ποτε σου τιποτα και να βγαζεις δικα σου πορισματα και να ειναι λαθος και ας εισαι 30 χρονια μελισσοκομος. Εχω κατι γνωστους που ειναι 30 χρονια μελισσοκομοι υποτιθετε και δεν ξερουν που παν τα 4 γιατι? Γιατι ποτε δεν διαβασαν και το παιζουν ξερολες. Αυτοι που γραφουν τα βηβλια δεν ειμαι εγω και εσυ. Ειναι καθηγιτες πανεπιστημιου και μελισσοκομοι σε επιπεδω καθηγιτων. δεν γινεται να κατσεινα γραψει οτι του ερθει. Επισεις αν εχει ο φιλος νοζεμιαση που δεν το ξερουμε ειναι τυχερος γιατι λογο οτι οι μελισσες του πεθαναν απο δηλητηριαση ετσι μαζικα ανακαληψε οτι μπωρει να εχει και νοζεμιαση. Αυτα
xristosalfisti
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 5:36 pm

Αυτά που γράφεις τα έχω διαβάσει πολύ πριν από εσένα δεν ήταν απαραίτητο να ψάχνεις.....Για να είμαι εδώ μέσα και να γράφω πίστεψέ με έχω διαβάσει αρκετα. Η διαφορά μας είναι ότι τα έχω δει και στην πράξη, έχω στείλει δείγματα αρκετές φορές και έχω τα συμπεράσματά μου όχι από 1 μελίσσι για χόμπυ.....Αυτό που είπα λοιπόν είναι ότι ο φίλος προφανώς έπαθε δηλητηρίαση αλλά στέλνοντας για εξέταση δείγμα θα διαπιστώσει και υψηλά ποσοστά της νέας νοζεμίασης. Τώρα αν νομίζεις ότι δεν βρίσκεις ψόφιες στη νέα νοζεμίαση επειδή το διάβασες στο ίντερνετ και στη βιβλιογραφία είσαι γελασμένος...Δεν πεθαίνουν μόνο μακρυα. Μακάρι να μη σου τύχει ποτέ αλλά καλού κακού αλλά ΑΝ βρεις ψόφιες μπροστά, στείλε ένα δειγματάκι....μη ψάξεις αμέσως για μεταφορά λόγω ραντίσματος.
dm4891
Μέλος
Μέλος
dm4891

Αριθμός μηνυμάτων : 99

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 5:37 pm

xristosalfisti έγραψε:
Στο Τμήμα Μελισσοκομιας του ΑΠΘ. Βρες τα τηλ στο google,πάρε τηλ να σου πουν τι χρειάζονται και στειλε δείγμα. Θα δεις ότι εκτός της δηλητηρίασης, θα έχεις και υψηλό ποσοστό νοζεμίασης. Αν θες, μετά την εξέταση, ενημέρωσέ μας για τα αποτελέσματα.

αυριο Δευτέρα θα τους πάρω τηλ
θα στείλω κ ένα μνμ
κ βλέπουμε
xristosalfisti
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 5:44 pm

dm4891 έγραψε:
xristosalfisti έγραψε:

θα στείλω κ ένα μνμ
κ βλέπουμε

Wink
dm4891
Μέλος
Μέλος
dm4891

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 6:56 pm

Λοιπόν η όλη ιστορία πρέπει να ειναι ένας συνδυασμός απο συμπτώσεις
α)μεταφορά  παραφυάδων
β)Δηλητηρίασης
και
Γ) ΣΤΡΕΣ ΣΤΑ ΜΕΛΙΣΣΑΚΙΑ
απο δικους μου κακούς χειρισμούς !!!!!!!!!!!!!!!!!!

ειχα 2 10άρια κ το αφεσμό που είχα πιάσει ( που μπορεί να έφερε κ τη νοζεμίαση ...... ειναι μία εκδοχή )

φέρνω 6 παραφυάδες την μια μέρα κ μία ακόμα την επόμενη

πρώτος λάθος χειρισμός δεν τα αφήνω να ηρεμήσουν 5-6 μέρες (ΚΟΥΤΑΜΆΡΑ ΜΕΓΆΛΗ )

τα σκάλιζα........... γιατι νόμιζα δεν θα προλάβουν να μεγαλώσουν για να βγάλουν το χειμώνα

κάνω τροφοδοσία με σιρόπι γιατι απο εκει που ειχαν έρθει ηταν όλα ξερά ............

προσθέτω πλαίσια ( τα οποία έχτιζαν ....)

σκάει η δηλητηρίαση ..................

μια δύο τρεις μέρες .......

μετά ανοίγω κ βλέπω κ μέσα ψόφιες

απο το Δεκέμβρη που μου μπόλιασαν το μικρόβιο μελισσάκια δεν έχω σταματήσει να διαβάζω !!!!  

Αλλά κ πάλι τα λάθη είναι συχνά κ αν κ μπόρεσα να κάνω κ λίγο μελάκι όταν η άσχημη κατάσταση είναι  συνδυασμός δεν μπόρεσα να την αποφύγω

στο δια ταύτα

βλέποντας να καταρρέουν 2 απο τα δυνατές παραφυάδες που είχα πάρει άρχισα να ψάχνομαι κ να διαβάζω ποιο πολύ δεν είχαν μέσα νεκρές αλλά ήταν σχεδόν άδειες ....
τοτε θυμήθηκα που μου είχε πει ο μπάμπης13 οτι είχαν χάσει ολόκληρα μελίσσια χωρίς ίχνος γιατί

βλέποντας τα τελευταία μελισσάκια που ανέβασα κ τη φωτο έκανα σύγκριση με τη φωτογραφία απο το μπλογκ για τη νοζεμίαση

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

σήμερα έκανα το ίδιο σε 3 μελισσακια ( τους έβγαλα τα αντεράκια τους)  κ αυτό που αντίκρησα απλά με επιβεβαίωσε αλλά κ με τρόμαξε

αυτό που είδα ήταν ίδιο με τη φοτο

κ το χειρότερο είναι οτι είναι στα δυνατά ..................

τα μελισσάκια έχουν μια δυνατή νοζεμίαση ....................

έφτιαξα σιρόπι με θυμόλη ( ας ειναι καλά η φίλη μου η ΜΑΡΊΑ Κ. που μου είχε στείλει)  
έβαλα στα εναπομείναντα απο ένα μπουκαλάκι 500μλ

ΚΑΙ Ο ΘΕΌΣ ΝΑ ΒΑΛΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥ

γιατι το δικό μου 20% ΚΑΛΟ 80% κακό για την ώρα ........................
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 8:25 pm

dm4891 έγραψε:
έφτιαξα σιρόπι με θυμόλη ( ας ειναι καλά η φίλη μου η ΜΑΡΊΑ Κ. που μου είχε στείλει)  

Δημήτρη καλησπέρα,
Δίνε μικρότερες ποσότητες με μεγαλύτερη συχνότητα. Αν θυμάμαι οι μέλισσες είναι κοντά σου. Αυτό σε εξυπηρετεί για να χορηγείς πιο συχνά σιρόπι σε ποσότητες των 200ml. Με αυτόν τον τρόπο και μέσω της τροφάλλαξης οφελούνται περισσότερες μέλισσες. Οι μεγάλες δόσεις συνήθως αποθηκεύονται και δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία.
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 8:41 pm

queen master έγραψε:
Συμπτώματα
Τα συμπτώματα της ασθένειας διαφέρουν από εκείνα της Νosema apis. Στην Ασιατική Νοζεμίαση..... και νοζεμιαση. Αυτα

Παρακαλώ όταν αντιγράφετε κάποιο κείμενο καλό είναι να βάλετε την πηγή κτήσης (link, σύνδεσμος) για να μπορούμε να διαβάζουμε όλο το κείμενο ή αν κάποιος επιθυμεί να ανατρέξει οποιαδήποτε στιγμή. Είναι από τους κανόνες του forum:

4 Γενικοί κανόνες για τα μηνύματα
•Σε περίπτωση που αντιγράφετε κάποιο κείμενο ή απόσπασμα κειμένου από άλλη ιστοσελίδα (site) ή από κάποια άλλη έντυπη ή μη πηγή, ΠΡΕΠΕΙ να αναφέρετε και την προέλευση του κειμένου στο τέλος του.

Οι παλαιότεροι μελισσοκόμοι όταν είχαν Νοσεμίαση έβλεπαν τις μέλισσες τους κατα ομάδες μπροστά από την είσοδο να προσπαθούν να πετάξουν (πεταρίσουν αλλά αδυνατίσουν). Στο ίδιο σημείο εν τέλει,πέθαιναν.
Κάποια πράγματα δεν αναφέρονται σε βιβλία. Αποκτούνται με την πείρα και την τριβή. Τα βιβλία, τα οποία σέβομαι όπως και τους συγγραφείς τους, υπάρχουν για να σου δώσουν οδηγίες, μια κατεύθυνση.... Αν θέλουμε να εμπλουτίζονται με περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες -δεν είναι ανάγκη να είμαστε μεγάλοι μελισσοκόμοι, παρατηρείστε, καταγράψτε την πληροφορία, μοιραστείτε την πληροφορία.
xristosalfisti
Μέλος
Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 9:00 pm

[quote="monarchis"]
queen master έγραψε:

Οι παλαιότεροι μελισσοκόμοι όταν είχαν Νοσεμίαση έβλεπαν τις μέλισσες τους κατα ομάδες μπροστά από την είσοδο να προσπαθούν να πετάξουν (πεταρίσουν αλλά αδυνατίσουν). Στο ίδιο σημείο εν τέλει,πέθαιναν.
Κάποια πράγματα δεν αναφέρονται σε βιβλία. Αποκτούνται με την πείρα και την τριβή. Τα βιβλία, τα οποία σέβομαι όπως και τους συγγραφείς τους, υπάρχουν για να σου δώσουν οδηγίες, μια κατεύθυνση.... Αν θέλουμε να εμπλουτίζονται με περισσότερες λεπτομέρειες και πληροφορίες -δεν είναι ανάγκη να είμαστε μεγάλοι μελισσοκόμοι, παρατηρείστε, καταγράψτε την πληροφορία, μοιραστείτε την πληροφορία.

Wink Πολύ σωστός!
dm4891
Μέλος
Μέλος
dm4891

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 10:03 pm

monarchis έγραψε:
dm4891 έγραψε:

Δημήτρη καλησπέρα,
Δίνε μικρότερες ποσότητες με μεγαλύτερη συχνότητα. Αν θυμάμαι οι μέλισσες είναι κοντά σου. Αυτό σε εξυπηρετεί για να χορηγείς πιο συχνά σιρόπι σε ποσότητες των 200ml. Με αυτόν τον τρόπο και μέσω της τροφάλλαξης οφελούνται περισσότερες μέλισσες. Οι μεγάλες δόσεις συνήθως αποθηκεύονται και δεν έχουν τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Καλή επιτυχία.

ευχαριστώ πολύ !!
queen master
Μέλος
Μέλος
queen master

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 20, 2017 10:48 pm

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]

Αυτη ειναι η διευθηνση που το διαβασα
dm4891
Μέλος
Μέλος
dm4891

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Αυγ 21, 2017 10:49 am

Πολυ ενδιαφερον άρθρο το διαβασα
Ευχαριστω
Beolwi
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 12

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Αυγ 21, 2017 1:41 pm

dm4891 έγραψε:
xristosalfisti έγραψε:

θα στείλω κ ένα μνμ
κ βλέπουμε

Αφού είσαι Αθήνα δεν χρειάζεται να στείλεις στο ΑΠΘ, μπορείς να πας στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο στο τμήμα του κ. Χαριζάνη, δείγμα μελισσών.
dm4891
Μέλος
Μέλος
dm4891

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Αυγ 21, 2017 8:45 pm

ενα θεμα ακομα
απο τα 2 μελισσακια που χάθηκαν
εμειναν τελάρα με ανοικτα κ κλειστα μελια
με γυρες ..........
τι τα κανω ???

mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤρι Αυγ 22, 2017 8:29 am

Έχεις messenger
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Αυγ 26, 2017 1:10 pm

Η δηλητηρίαση και η απώλεια πολλών μελισσιών από ψεκασμούς είναι προπομπός της νοζεμίασης... Πολλές ψόφιες μέλισσες έξω από την κυψέλη σημαίνει πάντα δηλητηρίαση. Μετά έρχεται ο έρωτας... lol! (νοζεμίαση με κάθε μορφή)...
dm4891
Μέλος
Μέλος
dm4891

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Αυγ 26, 2017 4:04 pm

δεν το ήξερα κ η καταστροφή αγγίζει το 70%
dm4891
Μέλος
Μέλος
dm4891

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια    ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Αυγ 27, 2017 2:19 pm

τα πράγματα δείχνουν μια μικρή σταθεροποίηση μετα την θεραπευτικη εφαρμογή
αν το ηξερα απο την αρχη οτι το ένα φέρνει το άλλο ίσως να τα είχα προλάβει ......
δεν πειράζει ( πειράζει κ πολύ )
αν δεν πάθεις πως θα μάθεις

ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους για την Βοήθεια !!!!!! Efharisto

ειδα σημερα οταν πηγα στα μελισσακια
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» σημερα ειδα την πρωτη μου βασιλισσα γονιμοποιημενη
» Πηγα σε αλλεργιολογο,πριν ξεκινησω
» Ορφανό μελίσσι σήμερα . Τι χειρισμούς κάνουμε ????
» Σήμερα έχασα ένα μελίσσι . Παρακαλώ την άποψη σας για την αιτία .
» On-Line Παρακολούθηση Σεμιναρίων ANEL σήμερα στις 17:00

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τι νέα από τα μελίσσια σας;-
Μετάβαση σε: