| Αντικατάσταση βασίλισσας | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Αντικατάσταση βασίλισσας Δευ Μάης 29, 2017 11:53 pm | |
| Σε ένα μελίσσι 12-13άρι παρατήρησα 4-5 βασιλικά κελιά. Η βασίλισσα είναι 3,5 ετών και παρουσίασε κάμψη στη γέννα. Την πήρα και την τοποθέτησα με 4 πλαίσια σε χωριστή κυψέλη, όπου κι εκεί γεννούσε λίγο. Το αρχικό μελίσσι έβγαλε νέα βασίλισσα που γεννάει πολύ καλά. Την επόμενη εβδομάδα στο 4άρι βρήκα ένα βασιλοκέλι στο κέντρο του τελάρου, ανάγλυφο κι ωραίο. Το άφησα. Πριν 2 μέρες βγήκε η νέα ακμαιότατη ενώ η παλιά κυκλοφορεί στα πλαίσια. Σήμερα τις είδα και τις 2. Η παλιά ήταν μόνη στο ξύλο του τελάρου και ελαφρώς μικρότερη. Ενδέχεται να σμηνουργήσει ή θα μείνουν μαζί και οι 2 βασίλισσες; Για κάθε ενδεχόμενο ψέκασα με ένα σπρέι αφεσμού. Άφησα και την παλιά γιατί ήθελα να δω εάν ισχύει το ότι θα συμβιώσουν και για πόσο οι 2 βασίλισσες, μάνα και κόρη. | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Τρι Μάης 30, 2017 12:40 am | |
| Κάτι ανάλογο μου συνέβει κι εμένα-ένα μοναχικό βασιλοκέλι στο κέντρο του πλαισίου... αντικατάσταση θα είναι, είπα. Εκκολάφθηκε κανονικά.
Την επόμενη εβδομάδα, η νέα είχε χαθεί. Η παλιά συνέχιζε τον (περιορισμένο) γόνο της.
Μονομάχησαν κι έχασε η νέα; Την έκοψαν οι μέλισσες; Δεν θα μάθω ποτέ. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Τρι Μάης 30, 2017 10:54 pm | |
| Σας εχει τυχει να σμηνουργει μελισσι και να κατεβαζει ταυτοχρονα κελια αντικαταστασης αλλα και σμηνουργιας?
Φετος θα τα δω ολα λολ | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Τρι Μάης 30, 2017 11:16 pm | |
| - matteus έγραψε:
- Σας εχει τυχει να σμηνουργει μελισσι και να κατεβαζει ταυτοχρονα κελια αντικαταστασης αλλα και σμηνουργιας?
Φετος θα τα δω ολα λολ Ένας αφεσμός μόλις σφράγισε γόνο άλλαξε βασίλισσα. Η νέα θα δούμε τι κάνει... | |
|
| |
nikos37 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Τετ Μάης 31, 2017 10:44 am | |
| - matteus έγραψε:
- Σας εχει τυχει να σμηνουργει μελισσι και να κατεβαζει ταυτοχρονα κελια αντικαταστασης αλλα και σμηνουργιας?
Φετος θα τα δω ολα λολ Εγω πριν δυο βδομαδες περιπου πηγα να ελεγξω ενα μελισσι που ειχε κανει αντικατασταση και που η μανα γεννουσε κανονικα.Μανα δεν βρηκα πουθενα και ο μικροτερος γονος που ειδα ηταν πεντε με εξι ημερων. Εν τελει χαλασα 87 βασιλοκελια απο αυτο το μελισσι(τα μετρησα δεν το λεω στην τυχη)τα οποια βρισκονταν παντου πανω στα πλαισια.Πανω, κατω, στη μεση, στις ακρες ,μπορει να ειχαν κανει και μερικα εξω απο την κυψελη. Αββυσος η ψυχη της μελισσας. | |
|
| |
Themis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 335
| |
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Τετ Μάης 31, 2017 1:34 pm | |
| Nikos37 πάμε το απόγευμα για εμβολιασμό ?
| |
|
| |
nikos37 Μέλος
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Τετ Μάης 31, 2017 2:34 pm | |
| ρακι δεν το ποτιζω αλλα μπορει να την ακουσε απο τις αναθυμιασεις που βγαζω με τον kir κανονισαμε για αυριο να μου παρει γονιδιο. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Τετ Μάης 31, 2017 2:43 pm | |
| Μου φαίνεται ότι στον επόμενο τρύγο θα βγάλετε ρακόμελο απευθείας... | |
|
| |
nikos37 Μέλος
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Τετ Μάης 31, 2017 6:21 pm | |
| - psath έγραψε:
- Μου φαίνεται ότι στον επόμενο τρύγο θα βγάλετε ρακόμελο απευθείας...
Δεν ειναι απιθανο! Αν βγει παντως θα το κανουμε ποπ.. | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Πεμ Ιουν 01, 2017 10:08 am | |
| psath πως νομίζεις ότι αντιμετωπίσαμε τις σμηνουργίες φέτος .... όταν βλέπαμε κελιά ταΐζαμε σιρόπι 1-1 αλλά αντί νερό βάζαμε ρακί ... οπότε δεν έβλεπαν την πόρτα να φύγουν ! | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Αντικατάσταση βασίλισσας Πεμ Ιουν 01, 2017 1:27 pm | |
| - kir έγραψε:
- psath πως νομίζεις ότι αντιμετωπίσαμε τις σμηνουργίες φέτος .... όταν βλέπαμε κελιά ταΐζαμε σιρόπι 1-1 αλλά αντί νερό βάζαμε ρακί ... οπότε δεν έβλεπαν την πόρτα να φύγουν !
χαχαχα | |
|
| |
| Αντικατάσταση βασίλισσας | |
|