| Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
john78 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 82
| Θέμα: Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. Κυρ Ιουν 06, 2010 4:52 pm | |
| καλησπέρα σας,λέγομαι Γιάννης k είμαι από την Καβαλα. εδώ και μισό χρόνο έψαχνα και ενημερώνομουν από βιβλία και σάιτ γύρω από την melissa.πριν μια βδομάδα αγόρασα το πρώτο μου μελίσσι δοκιμαστικά. θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει κάποιος εδώ γύρω στην περιοχή που να θελει να γινω μαθητευόμενός του?
Έχει επεξεργασθεί από τον/την john78 στις Κυρ Ιουν 06, 2010 4:54 pm, 1 φορά | |
|
| |
Dias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 233
| Θέμα: Απ: Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. Κυρ Ιουν 06, 2010 8:03 pm | |
| Ιωάννη, καλώς ήρθες. Πόσα πλαίσια έχει η κυψέλη σου; Μια φορά την εβδομάδα καλό είναι να τα ελέγχεις. | |
|
| |
john78 Μέλος
| Θέμα: Απ: Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. Κυρ Ιουν 06, 2010 10:02 pm | |
| καλησπερα. εχει 5πλαισια και αυτο που κανω αυτην την στιγμη ειναι να τα ταιζω με ζαχαρονερο με τσαι ριγανης. επισης ειχα και ενα ατυχημα με την βασιλισσα μου,γιατι σημερα το πρωι που τις ανοιξα να τις ταισω ειδα 3 βασιλοκελια και καθολου αυγα εψαξα να βρω την βασιλισσα αλλα τιποτα. σε 4-5 μερες θα τις ανοιξω ξανα να δω τι γινετε | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. Δευ Ιουν 07, 2010 7:18 am | |
| Γιάννη έχω φίλο στην Καβάλα στα Δωμάτια Παγγαίου.Μπές στο"kavala bees blogspot.com και γράψτου αν μπορεί να σε βοηθήσει | |
|
| |
john78 Μέλος
| Θέμα: Απ: Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. Δευ Ιουν 07, 2010 8:33 am | |
| καλημερα.σ ευχαριστω πολυ θα του γραψω | |
|
| |
john78 Μέλος
| Θέμα: Απ: Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. Παρ Ιουν 18, 2010 2:03 pm | |
| καλησπερα σας παιδια.γιατι καθε απογευμα βγαινουν εξω? μηπως ζεσταινονται? | |
|
| |
lingistis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 957
| Θέμα: Απ: Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. Παρ Ιουν 18, 2010 11:44 pm | |
| Ναι. Όταν ένα μελίσσι “ζεσταίνεται” σημαντικός αριθμός μελισσών βγαίνει έξω από την κυψέλη και αν παρατηρήσεις αρκετές από αυτές κάνουν αέρα με τα φτερά τους για να δημιουργηθεί ένα ρεύμα αέρος προς τα μέσα στην κυψέλη. Με τον αέρα αυτό εξατμίζονται πολύ μικρές σταγόνες νερού που έχουν αποθέσει οι μέλισσες μέσα στην κυψέλη και έτσι “δροσίζονται”. Βασικά το φαινόμενο ονομάζεται θερμορύθμιση και με τον τρόπο αυτό διατηρείται η εσωτερική θερμοκρασία της κυψέλης σταθερή στους 35 βαθμούς Κελσίου και δεν παθαίνει ζημιά ο γόνος. Για το λόγο αυτό λέμε ότι πρέπει να υπάρχει πάντα νερό κοντά στα μελίσσια μας. | |
|
| |
john78 Μέλος
| Θέμα: Απ: Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. Σαβ Ιουν 19, 2010 12:04 am | |
| σε ευχαριστω πολυ οσο για το νερο το εχω αφθoνo | |
|
| |
VAG Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
| Θέμα: Απ: Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. Σαβ Ιουν 19, 2010 1:37 am | |
| καλησπερα σας.ειμαι πολυ νεος σε ολα αυτα και βασικα ενα πραγμα και μονο ηθελα να γραψω.συγχαρητηρια σε ολους σας ρε παιδια και μπραβο σαςπου χωρις δευτερη σκεψη βοηθατε και συμβουλευεται ολους εμας τους νεους σε αυτο που κανετε.και παλι μπραβο σας παιδια | |
|
| |
| Ερασιτεχνικη μελισσοκομία. | |
|