Θέμα: Απ: Πιάσιμο αφεσμού. Κυρ Απρ 30, 2017 10:57 am
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Αυτές είναι μερικές φωτογραφίες για τον αφεσμο που έγραψα προχθές καθώς και μια φωτογραφία της παγιδας που περιέγραψα. Ο αφεσμος είχε καθίσει αρχικά στην παγίδα μετά στο ψηλότερο κλαδι και αφού τον έριξα κάτω χρησιμοποιώντας ένα σχοινί με γαντζο καθίσει πιο χαμηλα και από εκεί τον έβαλα στην Κυψέλη. Έχει κανείς εμπειρία ή έχει χρησιμοποιήσει παγίδες σαν αυτή της φωτογραφίας. Θα ήθελα να ξέρω τι έκανα λάθος. Ευχαριστώ.
Χθεσινός αφεσμός. Αυτός είναι σίγουρα δικός μου! Διώροφο μελίσσι χωρίστηκε για να μη σμηνουργήσει. Η βασίλισσα με 4 πλαίσια μεταφέρθηκε δίπλα. Έμεινε ένα 8άρι μελίσσι με ένα βασιλοκέλι. Βγήκε η νέα και εχθές σμηνούργησε μετά από μια βδομάδα. Φαίνεται ότι υπήρχε κι άλλο βασιλοκέλι. Σε έλεγχο το βρήκα αποδεκατισμένο 4άρι με μια νέα βασίλισσα. Μέσα σε μια μέρα ο αφεσμός έχτισε 5 τελάρα άχτιστα.
και γω στον αφεσμο που επιασα , εβαλα 6 αχτιστα πλαισια, επειδη δεν ειχα καθολου χτισμενα εβαλα και βανιλια και λιγο σιροπι λετε να τα χτισουν? οντως? γρηγορα?
Όσο περισσότερο πληθυσμό έχουν τόσο πιο γρήγορα χτίζουν. Μην ξεχνάτε να βάζετε ένα πλαίσιο ανοιχτό γόνο στους αφεσμούς για να σιγουρευτείτε ότι δεν θα εγκαταλείψουν την νέα κυψέλη.
και γω στον αφεσμο που επιασα , εβαλα 6 αχτιστα πλαισια, επειδη δεν ειχα καθολου χτισμενα εβαλα και βανιλια και λιγο σιροπι λετε να τα χτισουν? οντως? γρηγορα?
Αν είναι 4-5 πλαίσια πληθυσμός και υπάρχει τροφή σε 3-4 μέρες σίγουρα θα τα χτίσουν. Εμένα ο παραπάνω αφεσμός κάλυπτε 4-5 περίπου πλαίσια και έχει χτίσει και τα 5 τελάρα. Η βασίλισσα γεννάει σε 2 και φυσικά έχουν γύρες και μέλια όλα τα τελάρα.
AlexGr Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 20
Θέμα: Απ: Πιάσιμο αφεσμού. Τετ Μάης 10, 2017 12:55 am
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] Κάτι παρόμοιες παγίδες με του ergon έχω φτιάξει και εγώ και τις έχω κανα μήνα απλωμένες στην εξοχή αλλά δεν έχω δει αποτέλεσμα ακόμα
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
Θέμα: Απ: Πιάσιμο αφεσμού. Τετ Μάης 10, 2017 10:12 am
Θα ήταν πολύ καλύτερα να είναι μεγαλύτερη η πόρτα αλλά γενικά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από αυτές τις παγίδες, οπότε κατέληξα να πάρω ξύλο θαλάσσης και τάβλες από παλέτες και να κάνω μερικές οι οποίες δουλεύουν πολύ καλύτερα και είναι για πολλές πολλές χρίσεις , ααα να πω και ότι πριν τις χρησιμοποιήσω έβαλα από μια παραφυάδα στην κάθε μια ώστε να την προπολιάσουν και να πάρει και τα αρώματα του μελισσιού.
Θα ήταν πολύ καλύτερα να είναι μεγαλύτερη η πόρτα αλλά γενικά δεν έχω μείνει ευχαριστημένος από αυτές τις παγίδες, οπότε κατέληξα να πάρω ξύλο θαλάσσης και τάβλες από παλέτες και να κάνω μερικές οι οποίες δουλεύουν πολύ καλύτερα και είναι για πολλές πολλές χρίσεις , ααα να πω και ότι πριν τις χρησιμοποιήσω έβαλα από μια παραφυάδα στην κάθε μια ώστε να την προπολιάσουν και να πάρει και τα αρώματα του μελισσιού.
Οι τρύπες είναι 3 εκατοστα διάμετρος, πόσο άκομα να τις ανοίξω;Από μέσα είναι φελιζόλ όχι χαρτόνι και σκέφτομαι μήπως φτάει το υλικό;