| Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 336
| Θέμα: Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. Παρ Αυγ 19, 2016 7:33 pm | |
| Ο τιτλος νομιζω λεει πολλα.
Σε ορεινο χωριο , 1000+ μετρα υψομετρο, οπου αυτην της στιγμη εχει..."πνιγει" στις βελανιδιες λογω εγκαταλειψης των παλαιων καλλιεργειών θελω να φυτεψω φυτο-δεντρο μελισσοκομικου ενδιαφεροντος. Φυσικα θα προτιμουσα καποιο ειδος που θα μπορουσε να χρησιμοποιηθει και για παραγωγη καρπων ή ξυλειας .. ή .... Σημαντικο προβλημα η ελλειψη νερου .. οποτε .. περιμενω τις προτασεις σας. | |
|
| |
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. Κυρ Αυγ 21, 2016 11:48 am | |
| Κανεις ? Τιποτα ? καμια προταση ?
Περασε απο το μυαλο μου να φυτεψω κανα δυο στρεματα Παουβλοβνια και να τα ποτιζω με μια δεξαμενη 500λιτ ... αλλα δεν ξερω και πολλα γι αυτο το δεντρο. Υποθετω οτι μιας και η περιοχη ειναι ορεινη και το καλοκαιρι δεν ανεβαινουν οι θερμοκρασιες σε πολυ υψηλα επιπεδα , οτι θα τα καταφερω με την δεξαμενη .
| |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. Κυρ Αυγ 21, 2016 3:12 pm | |
| νομίζω ότι σου κάνουν καστανιές, μιλιές, κερασιές και χαρουπιές , αν δεν έχεις νερό είναι καλύτερα να φυτέψεις σπόρους το φθινόπωρο ώστε να ριζώσουν κατευθείαν στο χώμα και να μην περάσουν το σοκ της μεταφύτευσης και σε 2 χρόνια μπολιάζεις Έτσι και φθηνότερα θα σου βγει και δεν θα είναι ανάγκη να ποτίζεις τα 2 πρώτα χρόνια μέχρι να προσαρμοστούν | |
|
| |
oldman ptolemaida Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 18
| Θέμα: Απ: Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. Δευ Αυγ 22, 2016 9:20 am | |
| Η χαρουπιά δίνει μέλια? Το κάστανο είναι καλή λύση και έχει πολλαπλά οφέλη. | |
|
| |
melicostas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. Δευ Αυγ 22, 2016 3:03 pm | |
| η χαρουπια δινει αλλα δεν ξερω αν στα 1000μ ευδοκιμει.η καστανια ειναι σιγουρη και χρησιμη λυση . | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. Δευ Αυγ 22, 2016 3:40 pm | |
| προφανώς η πιό κατάλληλη καλλιέργεια είναι τα δένδρα που ευδοκιμούν αυτοφυή στην περιοχή...
η χαρουπιά όχι μόνο δεν ενδείκνυται για τέτοιο υψόμετρο αλλά στην κεντρική κ βόρεια ελλάδα δεν υπάρχει αυτοφυής ούτε στην παραθαλάσσια ζώνη...
καστανιά, θα έλεγα... | |
|
| |
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. Δευ Αυγ 22, 2016 6:11 pm | |
| εχω κανει καποιες ερωτησεις σε ..ειδικους .. για την Παουβλοβνια και περιμενω απαντησεις.. η καστανια βαζει σοβαρη υποψηφιοτητα ... εχω τα radar ανοιχτα.... οποτε οποιαδηποτε ιδεα ..ευπροδεκτη !!! | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. Τετ Αυγ 24, 2016 1:49 pm | |
| Νίκο συμφωνώ απολυτά με τους προλαλήσαντες, την χαρουπιά την συμπεριέλαβα λόγο της ανθεκτικότητας σε ξηρασία. Για την παουλόβνια είναι το δέντρο με την ταχύτερη ανάπτυξη αλλά έχω την εντύπωση ότι δεν ενδεικνύονται όλες οι ποικιλίες για μελισσοκομική χρήση και το ξύλο της χρησιμοποιείτε για πέλετ , είναι περίπου όπως της λεύκας και καίγεται δύσκολα σε σόμπα η τζάκι ! (το καλό είναι ότι δεν την πτοούν οι πυρκαγιές που κοντεύουν να μην αφήσουν τίποτα) | |
|
| |
| Φυτευση μελισσοκομικου φυτου στα 1000 μετρα υψομετρο. | |
|