Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ

Πήγαινε κάτω 
+29
mpampis13
PIT
ethnic69
Pater_Familias
christosg13
Johnniebee
mikesideris
drakos
billtsap
newbee
ΚΑΝΑΡΗΣ
theorodos
Αρης
Giorgos Antou
captain
koinakis
granazis
beespyros
beelakhs
giorgos500
koske
μελισσακιας
Σώτος_Δ
Βeekeeper
kgeorgegr
Maikpigasos
melissaris
λοβινιωτης
nikoskerkyra
33 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
ΚΑΝΑΡΗΣ
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ΚΑΝΑΡΗΣ

Αριθμός μηνυμάτων : 450

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Σεπ 12, 2012 9:43 pm

Συμφωνώ απολύτως. Εκτός από την εμπειρία και την δημιουργία, από κόστος δεν συμφέρει με τίποτα. Άσε που πρέπει να παίζεις με τα χιλιοστά...... confused confused confused
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Αρης
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
Αρης

Αριθμός μηνυμάτων : 45

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Σεπ 13, 2012 2:20 am

Ευχαριστω παιδια αστα με βλεπω να τα βαζω σε κοφινια τα κοριτσια σε βαρελια για τριοροφο και οπου αλλου βρω kolimenos πικρα!
koske
BeeForce
BeeForce
koske

Αριθμός μηνυμάτων : 308

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Σεπ 13, 2012 6:17 pm

Εαν εχεις τα μηχανηματα και πιανουν τα χερια σου θα διαφωνησω με τους συναδερφους.Οσο αφορα την κατασκευη βασης σωματος και καπακι, για τα τελαρα δεν αξιζει ο κοπος.
granazis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 619

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Σεπ 14, 2012 2:04 pm

koske έγραψε:
Εαν εχεις τα μηχανηματα και πιανουν τα χερια σου θα διαφωνησω με τους συναδερφους.Οσο αφορα την κατασκευη βασης σωματος και καπακι, για τα τελαρα δεν αξιζει ο κοπος.

Τα εργαλεια κανουν το μαστορα..... oraia oraia
Maikpigasos
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Maikpigasos

Αριθμός μηνυμάτων : 773

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Σεπ 14, 2012 10:24 pm

[quote="granazis Τα εργαλεια κανουν το μαστορα..... oraia oraia [/quote]

sostos sostos
newbee
Μέλος
Μέλος
newbee

Αριθμός μηνυμάτων : 280

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Σεπ 15, 2012 12:32 am

Όσοι κατασκευάζεται μόνοι σας ή και όσοι αγοράζεται κάνετε κάποιες έξτρα εργασίες στην κυψέλη?

Όπως πέρασμα με ένα χέρι λινέλαιο εσωτερικά και εξωτερικά στη συνέχεια καλό στοκάρισμα, γυαλοχαρτάρισμα και βάψιμο των εξωτερικών επιφανειών και άλλα...

Maikpigasos
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Maikpigasos

Αριθμός μηνυμάτων : 773

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Σεπ 15, 2012 10:48 pm

newbee έγραψε:
καλό στοκάρισμαπέρασμα με ένα χέρι λινέλαιο εσωτερικά και εξωτερικά στη συνέχεια , γυαλοχαρτάρισμα και βάψιμο των εξωτερικών επιφανειών και άλλα...

ακριβώς αυτό... king
billtsap
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 6

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠαρ Ιαν 10, 2014 8:41 pm

Καλησπέρα παιδιά χρόνια πολλά και καλή χρονιά, είμαι νέος στον χώρο τις μελισσοκομίας, και από την αρχή σκέφτηκα να προσπαθήσω να φτιάξω μόνος μου τις κυψέλες μου, πιστεύω ότι θα έρθουν και πιο οικονομικά, αλλά και πιο καλές ποιοτικά, τι γνώμη έχετε? Δεν είναι προτιμότερο να τις φτιάχνουμε μόνοι μας από το να τις αγοράζουμε? μπορεί κάποιος πιο έμπειρος που έχει ασχοληθεί πως μπορώ να φτιάξω μόνος μου και τι εργαλεία χρειάζομαι?
drakos
Μέλος
Μέλος
drakos

Αριθμός μηνυμάτων : 190

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 12, 2014 1:55 pm

Κυψέλες, πάτους και καπάκια , σίγουρα μπορείς να τα φτιάξεις. Τελλάρα όμως? Αν αγοράζεις τα ξύλα για τα παραπάνω, και αγοράζεις και τα τελλάρα έτοιμα, τότε σου βγαίνει το ίδιο και σου μένει ο κόπος. Αν όμως έχεις δωρεάν ξυλεία, τότε συμφέρει.
Θέλεις οπωσδήποτε δισκοπρίονο πάγκου και ρούτερ. Συν δράπανα, σφυριά πένσες κτλ.
mikesideris
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 87

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 12, 2014 2:20 pm

Θα συμφωνήσω με τον drakos στο ότι θα σου στοιχίσουν τα ίδια ή περισσότερα (όπως στην περίπτωση μου). Εγώ τις φτιάχνω με κόντρα πλακέ σημύδα (ρώσικο) έχω να πω ότι είναι πιο στιβαρή κατασκευή αρκετά πιο βαριά από τις αγοραστές αλλά ταιριάζουν απόλυτα μεταξύ τους ενώ στις αγοραστές διαφέρουν ελάχιστα στις διαστάσεις από κατασκευαστή σε κατασκευαστή δημιουργώντας την ανάγκη για διάφορες πατέντες.
Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

Αριθμός μηνυμάτων : 300

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΔευ Ιαν 13, 2014 12:13 am

mikesideris μπορείς να μας πείς περίπου πόσο σου κοστίζει μια κυψέλη απο σιμήδα (χωρίς πλαίσια)?? τι πάχος χρησιμοποιείς;;;Και πως τις συναρμολογείς;;; Τις κολλάς, τις βιδώνεις;;
christosg13
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 1

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Ιαν 18, 2014 1:38 am

φιλε mikesideris
ποσο παιρνεις το φυλλο το κοντρα πλακε ?
εγω που ρωτησα στη λαρισα μου ειπε 63 γιουρα το φυλλο (2.50 x 1.25)
Με αυτο το φυλλο φτιαχνω 5 πατωματα (των 8 πλαισιων) και τα καπακια τους
Δηλ μου βγαινει πατωμα & κακακι 13 ευρω + (λαμαρινες)2 ευρω = 15 ευρω

Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Ιαν 18, 2014 1:02 pm

Για τι πάχος μιλάμε?? Το 20mm ρωσίας στα γιάννενα έχει 68? το φύλλο... Δεν συμφέρει από άποψη κόστους... Μπορείς να φτιάξεις 6 πατώματα 10αρια και σου κοστίζουν πάνω από 11 ? το ένα χωρίς τα πλαίσια!!!!
billtsap
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 19, 2014 12:34 pm

Άκουσα ότι στα Τρίκαλα ετοιμάζει κάποιος να ανοίξει μαγαζί και θα πουλάει κομμένα ξύλα, και εμεις θα κάνουμε μόνο την συναρμολογιση , έτσι θα ερχεται πολύ πιο φθηνά η κυψέλη, γνωρίζει κανείς κάτι?
Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 19, 2014 12:51 pm

Στα Γιάννενα υπάρχουν τέτοια μαγαζιά (λογικά και στα τρίκαλα θα υπάρχουν ήδη μερικά) όμως δεν έχει μασίφ ξυλεία. Έχει μόνο σανίδες και ταβλες μασίφ... το μόνο που έχουν εδω και μπορεί να μας βολευει είναι το κόντρα πλακέ αλλα αυτό το υλικό μου φαίνεται ασύμφορο απο άποψη κόστους...
billtsap
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 19, 2014 1:05 pm

Ναι το γνωρίζω , απλά εκείνο το μαγαζί θα φτιάχνει μόνο κυψέλες. Απλά θα τις δίνει ασυναρμολογητες, δεν έχω δοκιμάσει ακόμα να φτιάξω κυψέλη, μια φορά που είχα φτιάξει κάτι ντουλάπια είχα πάει στην βιομηχανική και μου τα έκοψαν όπως ήθελα, εσύ έχεις φτιάξει κυψέλη έτσι? στα κόβουν και με δόντια και όπως εσύ θέλεις?
Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 19, 2014 5:36 pm

έφτιαξα 5αρες κυψέλες με αυτόν τον τρόπο... τις έκανα με κοντρα πλακέ και δεν τις έδεσα με μορσα(δόντια) επιδή νομίζω δεν κάνουν αλλα και να έκαναν θα ήταν παράκριβα... τις έδεσα και λίγη κόλλα, καμβίλες και βίδες...
billtsap
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 19, 2014 6:08 pm

και πόσο σου κόστισαν μαζί με πάτο και καπάκι?
Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΚυρ Ιαν 19, 2014 7:07 pm

Γύρω στα 15 ? το καθένα μου βγήκε μαζί με τις λαμαρίνες. Αλλα με βολεψε το εργοστάσιο επιδή δεν μου χρέωσε τα ρετάλια που του άφησα εκει.
mikesideris
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 87

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 06, 2014 1:38 pm

Παιδία συγνώμη αλά το είχα χάσει το θέμα και δεν σας απάντησα ,Το ρώσικο κοντραπλακέ βγαίνει σε 4,6,9,15,18,21 χιλιοστά ίσως να έχει και πάνω από 21χιλ αλά δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Εγώ φτιάχνω πατώματα με 18χιλ και 9χιλ κάτι σαν του κ. Ελευθέριου (μελισσοκομία Μαραθώνα) με αρκετές βέβαια διαφορές αλά είναι ότι καλύτερο σε αναλογία ποιότητας - Βάρους .Ακόμη χρησιμοποιώ σβούρα (γίνεται και με ρουτερ και οδηγούς) και κάνω πατούρα (αντί για μορσα) γωνιάζει καλύτερα και αντέχει στην υγρασία (δεν ανοίγει) ακόμη χρησιμοποιώ αδιάβροχη ξυλόκολλα καρφωτικό αέρος και βίδες. Φτιάχνω ακόμα τις βάσεις τους και τα καπάκια .Για τις Λαμαρίνες έφτιαξα αυτοσχέδια στράτζα (δεν είναι δύσκολη αλά μου δεσμεύει μόνιμα έναν πάγκο στην αποθήκη) εκεί φτιάχνω και τα λαμαρινάκια που πατάνε τα πλαίσια και τώρα τελειώνω την πυροσφραγίδα με κόστος 10 ευρώ(για τα γράμματα) και κάτι ρετάλια δανεικά και αγύριστα από τον πεθερό μου. όλα ήταν ιδέες από το ιντερνέτ με προσωπικές πινελιές και την χαρά την δημιουργίας. Αν κάτι ξέχασα ξαναρωτήστε να σας πω. Αν και υπάρχουν πιο έμπειροι στο θέμα βλέπε Γρανάζης τον οποίο θαυμάζω και ετοιμάζομαι να αντιγράψω (με την καλή ένοια πάντα) όσον αφορά την παραφυνιάστρα με τις αντιστάσεις, πάντα με προσωπικές πινελιές βέβαια(έτσι λέγονται οι κακοτεχνίες).
ΥΓ για τιμές από ότι θυμάμε 60-65 ευρω τα 18χιλ,35-38 ευρω τα 9 χιλ και 25-30 τα 6 χιλ.
Pater_Familias
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 88

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 06, 2014 1:53 pm

beespyros έγραψε:
Αν ειχα την πολυτελεια να φτιαξω μονος μου μια κυψελη παντως, θα την βουταγα στην παραφινη πριν την φτιαξω.

Μια σκέψη μου είναι η χρήση βερνικιού εμποτισμού ξύλου για την εξωτερική επιφάνεια και μόνο. Δίνει μεγάλη αντοχή στο ξύλο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα τελευταία έχουν βγει και υδατοδιατικά βερνίκια αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει σε πόρτα να δω την αντοχή τους.

Έχει κανένας εμπειρία με αντίστοιχα βερνίκια να μας ενημερώσει;
ethnic69
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
ethnic69

Αριθμός μηνυμάτων : 658

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 06, 2014 3:24 pm

Pater_Familias έγραψε:
beespyros έγραψε:
Αν ειχα την πολυτελεια να φτιαξω μονος μου μια κυψελη παντως, θα την βουταγα στην παραφινη πριν την φτιαξω.

Μια σκέψη μου είναι η χρήση βερνικιού εμποτισμού ξύλου για την εξωτερική επιφάνεια και μόνο. Δίνει μεγάλη αντοχή στο ξύλο σε όλες τις καιρικές συνθήκες. Μάλιστα τελευταία έχουν βγει και υδατοδιατικά βερνίκια αλλά δεν τα έχω δοκιμάσει σε πόρτα να δω την αντοχή τους.

Αν θες να τις περασεις με βερνικι εμποτισμου μπορεις να τις εχεις περασει λυνελαιο πρωτα η δεν θα πιανει το βερνικι ;
Pater_Familias
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 88

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Φεβ 06, 2014 9:22 pm

ethnic69 έγραψε:
Pater_Familias έγραψε:
beespyros έγραψε:

Αν θες να τις περασεις με βερνικι εμποτισμου μπορεις να τις εχεις περασει λυνελαιο πρωτα η δεν θα πιανει το βερνικι ;

Αντί για λυνέλαιο έλεγα να περάσω βερνίκι εμποτισμού και μετά να τη βάψω κανονικά. Δεν ξέρω αν το έχει κανεις κανείς και για αυτό ρωτάω. Θεωρητικά το βερνίκι αντέχει περισσότερο. Επίσης δεν ξέρω πόσο βάθος πρέπει να αφήσω το βενίκι να ποτίσει, για αποφύγω τυχόν "διαρροές" χημικών προς το εσωτερικό της κυψέλης.
billtsap
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΣαβ Φεβ 08, 2014 7:03 pm

σχετικά με την κατασκευή του καπακιού της κυψέλης, κάποιοι που φτιάχνουν μονοί τούς είχαν βάλει πλαστικό διαφανές η πλεξιγκλάς, αυτό δίνει το πλεονέκτημα εκτός του ούτι είναι και μονωτικό να βλέπεις μέσα στην κυψέλη όταν πας να κάνεις επιθεώρηση, η όταν χρειαστεί να τα ταΐσεις,. ξέρει κάνεις κάτι σχετικό?
PIT
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 47

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ   ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Μαρ 06, 2014 6:34 pm

Pater_Familias έγραψε:
beespyros έγραψε:

Την προηγούμενη βδομάδα τελείωσα το βάψιμο με βερνίκι εμποτισμού νερού της TheoSoL.
Είναι ελληνική εταιρεία κατασκευής λαδιών. Εξωτερικά έβαλα και χρωστική για να πάρει χρώμα και εσωτερικά τις έβαψα με άχρωμο.

Η κυρία που είναι αντιπρόσωπος για την Κ.Ελλάδα στην Γιάννουλη Λάρισας μου είπε ότι έχει δώσει σε πολλούς μελισσοκόμους τα λάδια αυτά και είναι ευχαριστημένοι. Κάποιος μου είπε ότι έχει φτάσει στην 7ετία και δεν έχει βάψει ακόμα από την πρώτη φορά.

Τώρα τι να πω. Είναι αλήθεια - ψέματα, δεν ξέρω. Ο καιρός και τα χρόνια θα δείξουν.

Πάντως το βερνίκι είναι σαν νερό και γίνεται καλός εμποτισμός. Εγώ τις έβαψα 2 χέρια ενώ η κυρία μου είπε ότι φτάνει και με ένα.

32? βγαίνει το 3λιτρο. Πήρα 3 κουτιά (3 χρώματα) και ένα άχρωμο για το εσωτερικό. Βάφτηκαν 63 όροφοι, 6 πενταράκια και 39 καπάκια (το γύρο-γύρο)
και περίσσεψε.  

Περισσότερα μπορείτε να δείτε [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.].

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΚΥΨΕΛΗΣ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 3Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2, 3  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» Κατασκευή μελιτοεξαγωγέα
» κατασκευη κυριθρων
» Κατασκευή Top Bar Hive
» κατασκευή κυψελίδων σύζευξης
» Κατασκευή μελισιού

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: D.I.Y. μελισσοκομικές πατέντες-
Μετάβαση σε: