Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Απορια για παραφυαδες

Πήγαινε κάτω 
+10
Throubee
giota
stratos
matteus
olomelia
NikoT
mpampis13
Ar_lo
kir
joncr
14 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 06, 2016 9:37 pm

Πάνο τι είναι το ΤΥΦ?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
olomelia
BeeForce
BeeForce
olomelia

Αριθμός μηνυμάτων : 544

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 06, 2016 9:44 pm

Τέκνισσε Ούμπερ... κάτι, τέλος πάντων. Το ΤUV (έχει και δυό τελίτσες πάνω απ'το U) είναι ινστιντούτο πιστοποιήσεων στην Γερμανία και έχει παραρτήματα σε πολλές χώρες.
ΤΥΦ είναι και τα πιστοποιητικά που χορηγεί...
monarchis
Συντονιστική ομάδα
Συντονιστική ομάδα
monarchis

Αριθμός μηνυμάτων : 1942

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 06, 2016 9:56 pm

Ααααα το TUV cert εννοείς. Τώρα κατάλαβα! Νόμιζα μήπως είναι τα αρχικά καμιάς νέας μεθόδου βιολογικής μελισσοκομίας lol! lol! lol!
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

Αριθμός μηνυμάτων : 54

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 06, 2016 9:58 pm

Εάν μιλάτε για αυτό : η βιολογική πιστοποίηση στη μελισσοκομία, έτσι όπως γίνεται, είναι απάτη. να το δεχτώ... που όμως όπως προανέφερα, στα περισσότερα επαγγέλματα/υπηρεσίες μπορεί και να συμβαίνει.
πχ στο βιολογικό λάδι, εάν θέλει ο καλλιεργητής, δεν μπορεί να "ξεφύγει" ?

Προσωπικά, για να μιλήσω για εμένα, ΔΕΝ το κάνω αυτό που ξεκίνησα για marketing!
Θέλω να παράγω πραγματικά βιολογικό μέλι, πρώτα απο όλα για εμένα, να είμαι περήφανος για το προϊόν μου, για αυτό και :

-Δεν ενδιαφέρομαι για ποσότητα,
-Δεν έβγαλα κομπιουτεράκι τόσο μέλι ανα κυψέλη Χ τόσα ευρω, κοκ
-Διαθέτω 7 οικόπεδα στην Ελλάδα και απέρριψα ήδη τα 4
για τον λόγο που είπες (RoundUp)  
-Πλήρωσα ακριβά ο,τι πήρα (κυψέλες, σμήνη, οικόπεδα, κηρήθρες)
-Θα πληρώσω βιολογικό μέλι για να ταΐσω τις παραφυάδες αν και όποτε χρειαστεί,
-Θα συμβιβαστώ σε κάθε χρόνια, εάν δεν πάρω μέλι για πούλημα
(και αυτό σημαίνει κόστος) προκειμένου να υπάρχει επαρκές τροφή πρώτα για τις μέλισσες

Για αυτούς και άλλους πόσους λόγους που δεν θέλω να αναφέρω για να μην
μακρηγορήσω, "τσίμπησα" σε αυτά που είπατε, διότι αφενός δεν μπορούμε να γενικεύουμε (όλοι είναι χαζοί-έξυπνοι-άσχημοι κοκ) και αφετέρου όπως και να το κάνουμε
δεν είναι οι ίδιες διαδικασίες για αυτούς τους δυο παραγωγούς
(χωρίς να κρίνω ποιος είναι καλός-κακός)

*είμαστε of topic εάν θέλει ο συντονιστής μπορεί να κόψει και να μεταφέρει την κουβέντα στην ενότητα με τα βιολογικά  fatsoulas
NikoT
Μέλος
Μέλος
NikoT

Αριθμός μηνυμάτων : 54

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 06, 2016 10:00 pm

monarchis έγραψε:
Ααααα το  TUV cert εννοείς. Τώρα κατάλαβα! Νόμιζα μήπως είναι τα αρχικά καμιάς νέας μεθόδου βιολογικής μελισσοκομίας lol! lol! lol!

sostos

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
psath
BeeForce
BeeForce
psath

Αριθμός μηνυμάτων : 1223

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 06, 2016 11:03 pm

Απλά ΝίκοΤ στις μέλισσες δεν μπορείς να περιορίσεις το χώρο δράσης τους γιατί μπορεί κάποιος στα 4χμ. να ραντίσει και να βρεθούν κατάλοιπα στο μέλι σου κι όλος ο κόπος να πάει χαμένος. Αυτό όπως ειπώθηκε προϋποθέτει μεγάλες πεδινές εκτάσεις που γίνεται βιολογική καλλιέργεια οπότε δεν κινδυνεύεις. Στη Ελλάδα είναι δύσκολο έως αδύνατο να βρεις τέτοιες εκτάσεις. Σε πρόσφατο σεμινάριο ΕΛΓΟ -ΔΗΜΗΤΡΑ διαπιστώσαμε ότι κοι οι εισφορές δεν είναι μικρές.
nikos37
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 280

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΤετ Απρ 06, 2016 11:39 pm

Ρε Παναγιωτη τουφ προφέρεται, δεν ξέρεις ελληνικά? Όπως το τουοτα lol!
stratos
Μέλος
Μέλος
stratos

Αριθμός μηνυμάτων : 126

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Απρ 07, 2016 5:06 pm

Θα συμφωνήσω το βιολογικό είναι μια απάτη του marketing  σε όποιο σχεδόν προϊόν και να είναι (λόγο ελλιπεί ελέγχου ).
Ιδικά στις μέλισσες που κάνουν λεηλασίες που επιδέχονται λεηλάτριες ή και κηφήνες από άλλα μελισσοκομεία κτλ .
Αυτό που παραδέχομαι είναι όταν έχεις για προσωπική χρήση μελίσσια ή μια οποιαδήποτε γεωργικοκτηνοτροφική δραστηριότητα και επιλέγεις να μην ρίξεις φάρμακα ώστε να μην τα επιβαρύνεις  επιπλέον . Όχι πως θα είναι τελείως καθαρό !!!!!!
Themis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Themis

Αριθμός μηνυμάτων : 335

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Απρ 07, 2016 5:37 pm

Η βαθιά γνώση του αντικειμένου και η άριστη γνώση των προυποθέσεων και περιορισμών σε συνδιασμό με την ποιότητα του παραγωγού, είναι αυτό που σε κάθε περίπτωση δίνει το καλύτερο δυνατόν προιόν.
Φυσικά το περιβάλλον, οικονομικό και κοινωνικό έχει πάντα τη σημασία του αλλά τα προηγούμενα είναι που δίνουν την προστιθέμενη αξία.

"εγώ κι αν είμαι offtopic"
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Απορια για παραφυαδες    Απορια για παραφυαδες  - Σελίδα 2 Icon_minitimeΠεμ Απρ 07, 2016 11:39 pm

Εγω παλι νόμιζω οτι ο καιρός θα μας τρελάνει φέτος ..... Μια και γράφουμε οτι να ναι σε αυτο το τοπίκ ειπα να πω μια σκεψη

Απορια για παραφυαδες
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 2 από 2Μετάβαση στη σελίδα : Επιστροφή  1, 2
 Παρόμοια θέματα
-
» απορια για παραφυαδες
» ΑΠΟΡΙΑ ΑΠΟ ΝΕΟ
» απορια ?
» απορια!!!!
» μια απορια?

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Βασίλισσες, Βασιλοτροφία & Παραφυάδες-
Μετάβαση σε: