| Πλαστικές Κυψέλες | |
|
+7xristosalfisti stratos psath nikos37 Throubee kir joncr 11 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
stratos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 126
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Τρι Μαρ 22, 2016 8:40 am | |
| - psath έγραψε:
-
Βασικά δεν μπορείς να του πάρεις το μέλι και να το αιχμαλωτίσεις εύκολα. Χε! χε! Δουλεύει για την πάρτη του!!!
Σε εκείνων που το είδα τα είχε μόνο για ομορφιά το μόνο που έπαιρνε από αυτό ήταν πουλιά ..... Και από τι κατάλαβα δεν τα έφτιαξε απλά βρήκε άγρια μέσα σε κορμό και τον έκοψε . Δεν το συζητάω ότι δεν μπορείς να το δουλέψεις άλλα πρέπει να υπάρχουν και αυτά για να γνωρίζουμε και εμείς οι νεότεροι πώς ήταν παλιά ( είχε και ένα κοφίνι ) | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Τρι Μαρ 22, 2016 9:53 am | |
| Έχω δοκιμάσει και της 2 πλαστικές χωρίς να έχω εμπειρία μιας και νέος , το καλό της tecno είναι ότι έχουν πιο χοντρό πλαστικό εξωτερικά και φαίνονται πιο στιβαρές αλλά έχουν ένα θεματάκι με τα νερά και το φελιζολ που έχει ανάμεσα είναι μόνο για λόγους marketing , εγώ προσωπικά την χρησιμοποιώ σαν διπλοκυψελίδιο με το κιτ που έχει , από τις ανελ είμαι ευχαριστημένος αλλά ανησυχώ λίγο για την αντοχή τους στους καύσωνες του Αυγούστου εδώ στη Σαχάρα | |
|
| |
joncr Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 40
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Τρι Μαρ 22, 2016 1:31 pm | |
| Οι πληροφορίες σας ειναι ανεκτημητες και σας ευχαριστω. Αποφασισα να παρω πάτους πλαστικους και ξυλινα πατωματατα και καπακια στις 2 πρωτες κυψελες και βλεπουμε... Θεωρω οτι ετσι θα εχω τα πλεονεκτιματα των αξεσουαρ που δινουν οι πλαστικες , και ο βασικός εξοπλισμός θα ειναι απο ξυλο που και εγω προτειμώ... Ειδομεν | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Τρι Μαρ 22, 2016 7:47 pm | |
| - Throubee έγραψε:
- για τρύγο θα είναι ότι πρέπει..!
Σωστος ο Throubee!! Ξεχασα να πω για τα πλαστικα πορτακια της βασης. Για να τα βαλεις η να τα βγαλεις απαιτει να σηκωσεις ολο το βαρος της δυοροφης κυψελης και να την βαλεις να ακουμπησει ακριβως. Αντε καντο λιγο πριν την μεταφορα οταν σκοτεινιαζει θα σε φανε ζωντανο. Πρεπει να πας απο το πρωι να χασεις ολη την ημερα σου και θα αναστατωνεις τα μελισσια. Επισης το καθε πορτακι πρεπει να μπει στην βαση γιατι δεν εχουν ολα το ιδιο κοψιμο... ψιλο μπερδεμα η φαση.... | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Τρι Μαρ 22, 2016 8:16 pm | |
| joncr και εγώ εκεί έχω καταλήξει. πάτος και καπάκι ανελ και όροφος ξύλινος ! αν και 2 ήμερες που χρισιμοπιησα τις απλές γυρεοπαγιδες σε 2 κυψέλες στην μια γέμισε συλλέκτριες δεν ξέρω αν ήταν από δικο μου λάθος ... θα δείξει !
matteus ναι είναι θέμα με τα πορτάκια άλλο δεξιά άλλο αριστερά αλλά είναι και πιο στενές και χωράνε οριακά τα 10 πλαίσια οπότε σε σφιχτή 10αρα είναι δύσκολο να βγάλεις και να ξαναβάλεις το τελευταίο πλαίσιο αναίμακτα ! | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Τρι Μαρ 22, 2016 9:05 pm | |
| - kirkinis έγραψε:
- matteus ναι είναι θέμα με τα πορτάκια άλλο δεξιά άλλο αριστερά αλλά είναι και πιο στενές και χωράνε οριακά τα 10 πλαίσια οπότε σε σφιχτή 10αρα είναι δύσκολο να βγάλεις και να ξαναβάλεις το τελευταίο πλαίσιο αναίμακτα !
Αυτο το παρατηρησα και εγω οτι ειναι πιο στενες και αμα το πλαισιο ειναι λιγο πιο παχυ εχεις θεμα . | |
|
| |
newbee Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| |
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Παρ Μαρ 25, 2016 1:50 am | |
| - newbee έγραψε:
- Για ποιόν λόγο να βγάλεις τα πλαστικά πορτάκια και να τα ξαναβάλεις πριν την μεταφορά?
Τα αφαιρω εντελως αν τα μελισσια ειναι δυνατα και ειναι πανω στην ανθοφορια. Ειδικα το καλοκαιρι δεν χρειαζονται καθολου γιατι δεν αεριζονται. Αμα παρατηρησεις οι κηφηνες ψιλο παιδευονται να περασουν. | |
|
| |
joncr Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 40
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Παρ Μαρ 25, 2016 12:30 pm | |
| Ξεκινησαμε τις εργασίες.... Το αποτελεσμα αυριο πρωτα ο θεος. Χρονια Πολλά σε όλους [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
newbee Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Παρ Μαρ 25, 2016 12:34 pm | |
| - matteus έγραψε:
- newbee έγραψε:
- Για ποιόν λόγο να βγάλεις τα πλαστικά πορτάκια και να τα ξαναβάλεις πριν την μεταφορά?
Τα αφαιρω εντελως αν τα μελισσια ειναι δυνατα και ειναι πανω στην ανθοφορια. Ειδικα το καλοκαιρι δεν χρειαζονται καθολου γιατι δεν αεριζονται. Αμα παρατηρησεις οι κηφηνες ψιλο παιδευονται να περασουν. Τα πρώτα πορτάκια της technoset είχαν ένα θεματάκι στις μεταφορές που μπορεί να μετακινούταν η κυψέλη και να άνοιγαν λίγο σε όσους είχαν πλαστικό πάτο με ξύλινο σώμα. Σε πλαστική ολόκληρη κυψέλη με τους πίρους δεν είχα ακούσει κάτι. Στα νέα πορτάκια διορθώθηκε αυτό το θέμα αλλά έχουνε μικρότερα κενά και ζορίζονται οι μέλισσες. Εγω τα τροποποιώ λίγο όπως στην παρακάτω φωτογραφία και δουλεύουν χωρίς να συνωστίζονται. Το παλιό πορτάκι δεξιά και το νέο αριστερά(Στο νέο πορτάκι συνήθως κόβω όλα τα δοντάκια) [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
queen master Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 205
| Θέμα: Απ: Πλαστικές Κυψέλες Τετ Ιουλ 20, 2016 12:52 am | |
| Για πλαστικες κυψελες εχω 2 και πανε τωρα για τον 3 χρονο που της εχω και ειμαι πολυ ευχαριστημενως, γιατι αν κατσεις και βαλεις στην ξυλινη την αγορα της, μετα ολη την διαδικασια με ριτηνες μπεγιες και ολλα τα παρελκομενα για να γινει κυψελη πιστευω με την πλαστικη της technoset σου ερχετε μια η αλλη σε θεμα τιμης και εχεις το κεφαλη σου ησιχο απο θεμα συντηρισεις. Αν παλι βαλεις οτι στο ξυλο θελεις καθε 2 με 3χρωνια ενα φρεσκαρισμα; οποτε βαλε κοπο χρημα και ωρες για να της κανεις παλι κυψελες. | |
|
| |
| Πλαστικές Κυψέλες | |
|