| Βασιλοτροφία 2016 | |
|
+5monarchis kopan pierios olomelia Arcadian 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Arcadian Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Βασιλοτροφία 2016 Παρ Μαρ 11, 2016 8:26 pm | |
| | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Παρ Μαρ 11, 2016 8:34 pm | |
| τα πρώτα μανοστάσια; να ευχηθούμε καλή αρχή για φέτος; | |
|
| |
Arcadian Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Παρ Μαρ 11, 2016 8:39 pm | |
| Να ευχηθείτε! Καλή επιτυχία σε όλους... | |
|
| |
pierios Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 66
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Σαβ Μαρ 12, 2016 7:48 am | |
| Άιντε να ξεκινάμε και εμείς στο Βορά! Καλή επιτυχία σε όλους τους συναδέλφους! | |
|
| |
pierios Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Σαβ Απρ 16, 2016 9:57 pm | |
| Ναι....ο πρώτος μου εμβολιασμός είναι γεγονός!!!! Αγωνία έως αύριο για να δω αν τα "έπιασαν" οι μέλισσες τα Β.Κ. ή όχι. Όπως και να έχει θα σας ενημερώσω. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
Έχει επεξεργασθεί από τον/την pierios στις Σαβ Απρ 16, 2016 10:10 pm, 1 φορά | |
|
| |
kopan Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 18
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Σαβ Απρ 16, 2016 10:06 pm | |
| Καλή επιτυχία !!!!! Περιμένουμε τα καλά νέα. | |
|
| |
pierios Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Σαβ Απρ 16, 2016 10:11 pm | |
| | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Κυρ Απρ 17, 2016 10:37 am | |
| Καλή επιτυχία. Καλές παραγωγικές μάνες. | |
|
| |
pierios Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Τετ Απρ 20, 2016 12:16 am | |
| Δυστυχώς από τον πρώτο μου εμβολιασμό και σε σύνολο 21 ΒΚ, έπιασε μόνο το ένα. Ο λόγος της αποτυχίας αποδόθηκε σε υπερβολική ποσότητα ΒΠ. Ακολούθησε δεύτερη απόπειρα χθες , με λιγότερο Β. πολτό, και έπειτα από τον σημερινό έλεγχο φαίνεται να έχει μεγάλη επιτυχία μιας και τα περισσότερα ΒΚ ήταν πιασμένα. Θα ακολουθήσει και σχετική φωτογραφία τις επόμενες ημέρες. | |
|
| |
pierios Μέλος
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Τετ Απρ 27, 2016 11:12 pm | |
| Τελικά από τα 20 ΒΚ που εμβολίασα τη δεύτερη φορά χτίστηκαν τα 17 από αυτά. Νομίζω πως το αποτέλεσμα ήταν αρκετά καλό μιας και τα ΒΚ ήταν καλοχτισμένα και μεγάλα. Χθες τα 11 από αυτά τα τοποθέτησα σε 3άρες παραφυάδες που έκοψα 2 ημέρες πριν, και τα υπόλοιπα 6 τα χάρισα σε δύο φίλους μου. Να κάνω και μία ερώτηση, τροφοδοσία με σιρόπι στις παραφυάδες πότε να ξεκινήσω; Μήπως μόλις διαπιστώσω τη γέννα της νέας βασίλισσας ή πιο πριν; | |
|
| |
olomelia BeeForce
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Τετ Απρ 27, 2016 11:52 pm | |
| μια χαρά πήγε ο εμβολιασμός!
τροφοδότησε καλύτερα μετά την αρχή της γέννας και μάλιστα με ζαχαροζύμαρο, να μην ρισκάρεις λεηλασία (όσο είναι ακόμη μικρό) | |
|
| |
gio Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 105
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Τρι Μάης 03, 2016 5:59 pm | |
| Χριστός Ανέστης Μαλλον πολυ δουλεια επεσε για να μην γραφετε πλεον....
Ο καιρος δεν βοηθαει καθολου.... Εβγαλα μερικες βασιλισσες, με κατι μεγαλα Β.κελια....αλλα επειδη ειμαι απληστος εκοψα πολλες παραφυαδες και εβαλα απο 3 πλαισια μεσα. Αποτελεσμα η βασιλισσες μου να βγουν, να εχω ομως λιγο πληθυσμο και να μην ταιστουν καλα. Οποτε εμειναν μικρουλες. Υπαρχει περιπτωση, αν ταισω καλα,(ζυμαρι και σιροπι) να δυναμωσουν οι βασιλλισες ή λεω βλακιες; | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Κυρ Μάης 08, 2016 10:56 pm | |
| Θα ρωτησω εδω για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Γινεται να μεταφερω το τελαρο με τον γονο που θα εμβολιασω 20 χιλιομετρα μακρια και να γινει ισως και μεσα στο σπιτι μου με την ησυχια μου? | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Κυρ Μάης 08, 2016 11:28 pm | |
| Καπου ειχα διαβασει οτι ολα πρεπει να γινουν αρκετα γρηγορα ... Μηπως θα σε βολευε μεσα στο αυτοκινητο σου ; | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Κυρ Μάης 08, 2016 11:47 pm | |
| - BASILISP έγραψε:
- Καπου ειχα διαβασει οτι ολα πρεπει να γινουν αρκετα γρηγορα ... Μηπως θα σε βολευε μεσα στο αυτοκινητο σου ;
Στο αυτοκινητο με τιποτα καλυτερα κατω απο την σκια ενος δεντρου. Θα εμβολιασω εκει τοτε. Επισης εαν γινει βασιλοτροφια πανω στην ανθοφορια του παλιουρι, οι βασιλισσες που θα βγουνε θα ειναι καλυτερες η δεν παιζει ρολο η ανθοφορια εξω. Γιατι διαβασα οτι δεν θελουμε να υπαρχει και μεγαλη νεκταροεκκριση εξω γιατι τοτε οι μελισσες δεν ασχολουνται τοσο με τα κελια μας. | |
|
| |
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 336
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Δευ Μάης 09, 2016 12:27 am | |
| λενε...οτι στο παλιουρι βγαινουν πολυ καλες .... το παλιουρι δεν βλεπω φετος !!! | |
|
| |
olomelia BeeForce
| Θέμα: Απ: Βασιλοτροφία 2016 Δευ Μάης 09, 2016 8:20 am | |
| - matteus έγραψε:
- Θα ρωτησω εδω για να μην ανοιγω αλλο θεμα. Γινεται να μεταφερω το τελαρο με τον γονο που θα εμβολιασω 20 χιλιομετρα μακρια και να γινει ισως και μεσα στο σπιτι μου με την ησυχια μου?
20χλμ είναι 15-20 λεπτά δρόμος; Νομίζω γίνεται άνετα, αρκεί να τυλίξεις το πλαίσιο με μια υγρή πετσέτα και να κάνεις γρήγορα την δουλειά του εμβολιασμού και της μεταφοράς στο ορφανό... αν η όλη διαδικασία πάρει 1-1,5 ώρα, θα την παλέψουνε. Αλλιώς βάλε το αυτοκίνητο κάτω από το δένδρο Η νεκταρο/γυρεοέκκριση σαφώς παίζει ρόλο, κυρίως για τις παραμάνες που θα τροφοδοτήσουν τα ΒΚ με πολτό. Καλή επιτυχία. | |
|
| |
| Βασιλοτροφία 2016 | |
|