| Είναι ορφανό το μελίσσι ?? | |
|
+8thoma.sbees kir vassilis pierios monarchis ethnic69 psath stratos 12 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Πεμ Φεβ 25, 2016 6:04 pm | |
| στις συνενώσεις βάζουμε το μελίσσι με τη βασίλισσα και επάνω το ορφανό μπορούμε να κάνουμε μικρές τρύπες ή και χαρακιές με το ξέσρο στην εφημερίδα εγώ αποφεύγω την εφημερίδα αυτό τον καιρό και τα συνενώνω απευθείας με κολώνια ή κάποιο άλλο εντονο μυρωδικό ψεκάζοντας τα πλαίσια
| |
|
| |
stratos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 126
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Πεμ Φεβ 25, 2016 6:14 pm | |
| Έβαλα την βασίλισσα επάνω γιατί το ορφανό ήταν μεγαλύτερο , αυτό που διάβασα είναι ότι το μικρό μπαίνει επάνω . Έβαλα χαρτί περιοδικού λόγο απουσίας εφημερίδας εκεί τη στιγμή . | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Πεμ Φεβ 25, 2016 6:14 pm | |
| - thoma.sbees έγραψε:
- στις συνενώσεις βάζουμε το μελίσσι με τη βασίλισσα και επάνω το ορφανό
μπορούμε να κάνουμε μικρές τρύπες ή και χαρακιές με το ξέσρο στην εφημερίδα εγώ αποφεύγω την εφημερίδα αυτό τον καιρό και τα συνενώνω απευθείας με κολώνια ή κάποιο άλλο εντονο μυρωδικό ψεκάζοντας τα πλαίσια
Θα συμφωνήσω απόλυτα με τον Θωμά. Επίσης προσοχή! Συνενώνουμε ένα αδύνατο και χωρίς βασίλισσα με ένα ισοδύναμο ή ακόμα καλύτερα ένα δυνατό με μάνα. Αν το μελίσσι που είναι χωρίς είναι πιο δυνατό έχει περισσότερα πλαίσια δηλαδή το σπάμε και μοιράζουμε τα πλαίσια σε άλλα μελίσσια αν έχουμε. Προσωπικά εφαρμόζω τη συνένωση με σιρόπι και ρακή ή ούζο για να το εορτάσουν τα κοριτσια η σιρόπι με αιθέριο έλαιο. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Παρ Φεβ 26, 2016 1:50 am | |
| Συμφωνώ με τα παλικάρια μας και εγω για τέτοιου επιπέδου συνενώσεις βάζω συνήθως τσικουδιά αλλα και ουζάκι. Άλλωστε κανα δυο γουλιές τις πίνω και εγω.... Για δοκιμή .... Μην νομίζετε....με βαριά καρδιά το κάνω ....να μην ξερω τι δίνω στα κορίτσια; | |
|
| |
stratos Μέλος
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Παρ Φεβ 26, 2016 10:24 am | |
| Ποια είναι η συνταγή του σκευάσματος σιρόπι τσικουδιά ? Το τσίπουρο με γλυκάνισο κάνει? | |
|
| |
stratos Μέλος
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Κυρ Μαρ 06, 2016 8:06 pm | |
| Το λοιπόν πήγα και το άνοιξα στης 25 του προηγούμενου μηνός ... Τα αποτελέσματα έδειξαν αποτυχία και στην συνένωση και στο όλο εγχείρημα .
Άνοιξα το πάνω μέρος οι μέλισσες ενώ ήταν 2 μέρες μέσα δεν μπόρεσαν να κάνουν τρύπες στην εφημερίδα πολλές πέθαναν ... και μαζί τους και η βασίλισσα .......
Με έπιασε απόγνωση δεν ήξερα τη να κάνω . Το πάνω πάτωμα είχε ανοιχτό γόνο . Και έτσι αποφάσισα σε μια πιο βίαιη συνένωση πήρα να 2 τελάρα με γόνο και μύγα από πάνω και τα κούμπωσα στην μέση του άλλου σμήνους .
Το άφησα 10 μέρες ... και ήλπιζα να μην φαγωθούν και να κάνουν βασιλοκέλια .
Πήγα χθες δόξα το Θεό είχα κάνει καμία 15 βασιλοκέλια . Ελπίζω να βγει μια καλή βασίλισσα ... | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Κυρ Μαρ 06, 2016 10:44 pm | |
| γειά σου Στράτο, καλά τα ευχολόγια αλλά με τα κρύα εκεί στην Κοζάνη θα βρει γόνιμους κηφήνες όταν βγει;
ΥΓ: τι απαξία που έχει το "μύγα"...
| |
|
| |
stratos Μέλος
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Κυρ Μαρ 06, 2016 11:49 pm | |
| Θέλω να ελπίζω ότι σε 15 μέρες που θα είναι έτοιμη περίπου να βγει για γονιμοποίηση θα είναι καλύτερος ο καιρός , βασικά εγώ της έχω και κηφήνες έτοιμους μέσα στην κυψέλη αν θέλει από άλλη βασίλισσα( που δεν το νομίζω) Τώρα για το *μύγα* δεν αξιοποιούν οι λέξεις .. | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Δευ Μαρ 07, 2016 12:00 am | |
| Αν έχεις θερμοκρασία γύρω στους 20C η βασίλισσα θα γονιμοποιηθεί. Εγώ έβγαλα βασίλισσα μέσα Ιανουαρίου. Καλή επιτυχία! | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Δευ Μαρ 07, 2016 7:36 am | |
| το ρήμα είναι απαξιώνω, όχι αξιοποιώ... | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Δευ Μαρ 07, 2016 8:01 am | |
| χεχε..Γειά σου ολομέλια γραμματικέ.. καλημέρα! | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Δευ Μαρ 07, 2016 9:32 am | |
| Καλημερα. Κύριοι παρακαλω μην ξαναπιασουμε το θέμα με την "μύγα" τον ψημένο γόνο και τα λοιπά. Εχει γινει πολλές φορές και εχουμε φτάσει ,παλαιότερα,να φύγουν αξιόλογα μέλη απο το φόρουμ Ο καθένας εχει δικαίωμα να λεει όπως θελει οτι θελει. Μας αρέσει η οχι κάποιες λέξεις στην αργκό υπαρχουν. Σε οποίο δεν αρέσουν μην της γράφει-λεει. Αφήστε και το δικαίωμα σε αυτόν που θελει να τις λεει.
| |
|
| |
stratos Μέλος
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Τετ Μαρ 16, 2016 12:18 am | |
| - psath έγραψε:
- Αν έχεις θερμοκρασία γύρω στους 20C η βασίλισσα θα γονιμοποιηθεί. Εγώ έβγαλα βασίλισσα μέσα Ιανουαρίου. Καλή επιτυχία!
Αν δεν έχει 20c ? Φαντάζομαι περιμένει να καλυτερέψει ο καιρός ? Πόσο καιρό μπορεί να περιμένει ? | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Τετ Μαρ 16, 2016 12:22 am | |
| Μου είχαν απαντήσει στο φόρουμ ότι μπορεί να περιμένει και 25 ημέρες. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Τετ Μαρ 16, 2016 12:26 am | |
| | |
|
| |
stratos Μέλος
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Τετ Μαρ 16, 2016 12:33 am | |
| Λόγο καιρού δεν το άνοιξα , άλλα είχε βασιλικά κελιά και κανονικά πρέπει να βγήκε . Με 3 έως 7 βαθμού δεν τολμώ να το ταράξω . | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Τετ Μαρ 16, 2016 8:59 am | |
| - stratos έγραψε:
- Λόγο καιρού δεν το άνοιξα , άλλα είχε βασιλικά κελιά και κανονικά πρέπει να βγήκε . Με 3 έως 7 βαθμού δεν τολμώ να το ταράξω .
η βασιλισσα πρεπει να γονιμοποιηθει στις πρώτες 15 μερες της ζωής της αν δεν το επιτρέψει ο καιρός μετά ειναι δύσκολο Στράτο αφησε το μην το πειράζεις όταν φτιάξει ο καιρός και αφού περάσουν κάποιες μερες ανοιξε το προσεκτικά και ακου αν είναι ήσυχο μαλλον θα εχει βασίλισσα | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Είναι ορφανό το μελίσσι ?? Τετ Μαρ 16, 2016 10:46 am | |
| | |
|
| |
| Είναι ορφανό το μελίσσι ?? | |
|