| Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. | |
|
+3nikos37 monarchis NikTheGreek 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 336
| Θέμα: Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. Παρ Ιαν 29, 2016 8:49 pm | |
| Καλησπερα παιδια. Λετε να δημιουργηθει προβλημα στα μελισσακια μου αν το μελισσοκομειο μου ειναι διπλα σε αμπελι ?
Πειτε τις γνωμες σας , γιατι δεν εχω ιδεα !!! | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. Παρ Ιαν 29, 2016 9:06 pm | |
| Φίλε Νίκο, Προσωπικά θα το απέφευγα για δύο κυρίως λόγους: 1) γίνονται συχνά ψεκάσματα στα αμπέλια, ιδιαίτερα μετά από μια βροχή για προστασία από περονόσπορο. Αν τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται γενικώς στην αμπελουργία είναι μελισσοτοξικά ή όχι δεν το γνωρίζω. Αυτό που γνωρίζω είναι πως όπου υπάρχει φσιτ-φσιτ υπάρχει και bye-bye. 2) το καλοκαίρι όπου οι τροφές είναι λιγοστές τα αμπέλια γεμίζουν από σκούρκους. Δεν θα ήθελα με τίποτα να γίνουν τα μελισσάκια μου βορά στα σφηκοειδή. Ο τρόπος για την καταπολέμηση των σφηκών στα αμπέλια είναι παγίδες και φσιτ-φσιτ. Οπότε πάλι bye-bye. Δεν ξέρω αν σου είπα για ψεκάσματα, αλλά ναι ψεκάζουν τα αμπέλια... Ελπίζω να σε κάλυψα.
Έχει επεξεργασθεί από τον/την monarchis στις Σαβ Ιαν 30, 2016 12:00 am, 1 φορά | |
|
| |
nikos37 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| |
| |
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. Σαβ Ιαν 30, 2016 2:00 am | |
| τελικα ρε παιδια δεν μου απαντησατε... τα αμπελια...ραντιζονται ???? | |
|
| |
priamos1980 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 204
| Θέμα: Απ: Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. Σαβ Ιαν 30, 2016 8:49 am | |
| τα αμπελια ραντιζονται περιπου 6-7 φορες συν τις βροχες, δεν ξερω ακριβως τι φαρμακα βαζουν γιατι εχω χρονια να ασχοληθω με το αμπελι του πατερα μου. αλλα σιγουρα μια αποσταση θα σου εδινε ασφαλεια | |
|
| |
Θοδωρής Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 88
| Θέμα: Απ: Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. Σαβ Ιαν 30, 2016 7:29 pm | |
| Αν το αμπέλι καλλιεργείται βιολογικά τότε τα φάρμακα είναι χαλκός και θειάφι, τίποτε άλλο. Αν είναι συμβατικής καλλιέργειας, τότε καλύτερα να τα απομακρύνεις... | |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. Σαβ Ιαν 30, 2016 11:15 pm | |
| Να έχουμε υπόψη μας ότι το αμπέλι ναι μεν ψεκάζεται αρκετά και σε μερικές περιπτώσεις με εντομοκτόνα αλλά δεν προσφέρει τίποτα στη μέλισσα όπως και η ελιά επομένως συην περίπτωση ψεκασμού δεν κυκλοφορούν μέλισσες ή αν θα είναι κα΄ποιες περαστικές και ως εκ τούτου δεν θα υπάρχει ζημιά προσοχή χρειάζεται στο να μην εφάπτονται με το αμπέλι | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. Δευ Φεβ 01, 2016 2:32 am | |
| - NikTheGreek έγραψε:
- τελικα ρε παιδια δεν μου απαντησατε...
τα αμπελια...ραντιζονται ???? Δεν ρωτάς τον αμπελουργό καλύτερα με τι ραντίζει; | |
|
| |
NikTheGreek Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. Δευ Φεβ 01, 2016 10:39 am | |
| Ευχαριστω πολυ παιδια.. Θα ρωτησω τον αμπελουργο πρωτα και μετα τα ξαναλεμε. | |
|
| |
| Σταθερο μελισσοκομειο διπλα σε αμπελι. | |
|