| τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
thodo Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Τρι Ιαν 19, 2016 6:41 pm | |
| Καλησπερα σε ολους, εχω διαβασει πως οταν τοποθετουμε της κυψελες μας στο μελισσοκομειονα να γερνου λιγο προς τα μπροστα για να φευγη η υγρασια. Η ερωτηση μου ειναι η εξης, αυτο πρεπει να γινεται και με τους διατρητους πατους η ουτος η αλως φευγη η υγρασια απο το διαρτητο. | |
|
| |
Θοδωρής Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 88
| Θέμα: Απ: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Τρι Ιαν 19, 2016 7:42 pm | |
| Αυτό είναι σαν να ρωτάς "Να αφήσω την πόρτα του σπιτιού μου ανοικτή όταν βρέχει; Αφού ούτως ή άλλως θα τα σκουπίσω τα νερά". | |
|
| |
olomelia BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 544
| Θέμα: Απ: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Τρι Ιαν 19, 2016 8:59 pm | |
| καλησπέρα Τοντό,
η κλίση προς τα πορτάκια θα εμποδίσει και τα νερά της βροχής να μπουν στην κυψέλη... | |
|
| |
thodo Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Τρι Ιαν 19, 2016 9:23 pm | |
| OK κατανοητο παιδια!! Ευχαριστω. Βλεπετε, φταινε τα γρασα που εχει στα ματια ο αρχαριος. Τωρα καταλαβα το νοημα της κλισης εμπρος | |
|
| |
Milve Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 116
| Θέμα: Απ: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Τετ Ιαν 20, 2016 12:29 pm | |
| Οι διάτρητοι πάτοι δεν είναι απ' άκρη σ' άκρη με σήτα. Γι' αυτό τον λόγο χρειάζεται η κλήση, για να οδηγείται το νερό έξω και να μην λιμνάζει στις γωνίες. Τουλάχιστον αυτό συμβαίνει με τους δικούς μου. | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Τετ Ιαν 20, 2016 12:55 pm | |
| thodo αν ξεκινάς τώρα και τα μελίσσια σου είναι παραφυάδες μην χρησιμοποιήσεις διάτρητους πάτους . Φύλαξε τους γα αργότερα που θα 10ρισουν | |
|
| |
thodo Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Τετ Ιαν 20, 2016 9:08 pm | |
| Kirkihis λεω να ξεκινησω δειλα δειλα την ανοιξη με δυο μελισακια, κατα τον Απρυλιο αποτι με εχουν πει και πιο εμπειρη μελισοκομοι. Ακομα και τοτε πρεπει να εχω κλειστους πατους? | |
|
| |
Milve Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 116
| Θέμα: Απ: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Πεμ Ιαν 21, 2016 12:45 pm | |
| Δεν είναι τι "πρέπει". Το καλύτερο για τα μελίσσια σου θα το αποφασίσεις εσύ σιγά σιγά. Ξέρω αρκετούς που αφήνουν τους διάτρητους πάτους ακόμα και το καταχείμωνο. Εγώ έχω διάτρητους, αλλά τον χειμώνα τους κλείνω. | |
|
| |
beel Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 90
| Θέμα: Απ: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Πεμ Ιαν 21, 2016 12:53 pm | |
| κ εγω διατρητους εχω ακομα και το χειμωνα....καποια προπολιζουν τις τρυπες λιγοτερο,αλλες περισσοτερο...αλλες καθολου...κρινουν μονα τους τα κοριτσια | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. Πεμ Ιαν 21, 2016 1:04 pm | |
| thodo εγώ ξεκίνησα τον Οκτώβριο 5αρες παραφυάδες σε ανοιχτούς πάτους και μάλιστα η μια ήταν μετάγγιση από 5αρακι που πήγαινε σφαίρα, μετα απο 2 εβδομάδες κάτι δεν μού καθότανε άλλαξα τον ένα σε κλειστό και στον άλλο έβαλα ένα σουπλα που καθότανε γάντι. Μου έκανε εντύπωση γιατί οι θερμοκρασίες εδώ ήταν 20-28 βαθμούς αλλά είδα διαφορά ίσος βεβαία να ήταν από ενόχληση λόγο μυρμηγκιών . Μόλις φτιάξει ο καιρός θα δοκιμάσω ξανά αφού πρώτα έχουν 10ρισει ! | |
|
| |
| τοποθετηση κυψελης με διατρητο πατο. | |
|