Γεια σας φιλοι μου, θα προσπαθησω να μιλησω οσο πιο απλα μπορω
Ειμαι ως τωρα εδω και 15 χρονια μεταφορεας Δ.Χ(δημοσιας χρησης).
(εαν υπαρχει παρομοια περιπτωση , θα ηταν ωραιο να μου απαντησει καποιος).
Εχω λατρεψει τη μελισσοκομια και σκεφτομαι σοβαρα να σταματησω σε 1 2 χρονια (βλεποντας εαν το εχω με τη μελισσοκομια),
και να αφοσιωθω σε αυτο.
Εχοντας λοιπον επαγγελματικο διπλωμα, φορτηγο 609 μερσεντες,( με 2.200 ωφελιμο και 5.6 μεικτο)
σκεφτομαι να πουλησω την αδεια και να κρατησω το φορτηγο για μελισσοκομικη χρηση.
Α. Γινεται αυτο το φορτηγο να μετατραπει σε μελισοκομικο εαν το κρατησω?
Γνωριζει καποιος κατι?
Ηδη πληρωνω 700 ευρο καθε 2 μηνες ΤΕΒΕ/ΟΑΕΕ.(δεν αντεχεται πλεον).
Β. Μηπως τελικα να μεινω μεταφορεας μιας και πληρωνω ΟΑΕΕ.
εχοντας ως δευτερο επαγγελμα τη μελισσοκομια, μεταφερωντας ετσι και τις κυψελες μου?
εχοντας ετσι 1 ΟΑΕΕ και για τα 2?(εαν αυτο βεβαια μπορει να συνυπαρξει στην εφορια), και δεν ειναι καταστροφικο
(εαν γινετε αυτο βεβαια)προφανως κοβοντας καποιο δικαιολογητικο μεταφορας.
Αυτο το δευτερο ερωτημα, το θετω , επειδη βλεπω με τα νεα μνημονια οτι και η μελισσοκομια δυστυχως παει να ενταχθει
σε ενα καθεστως Ελευθερου επαγγελματια (ΟΑΕΕ δηλαδη).
Το θεμα ειναι οτι οι μεταφορες μεσα μου εχουν περασει σε τελευταια μοιρα, και βλεπω οτι τα μελισσακια εχουν γινει η μερα μου και η νυχτα μου.
Δεν ειμαι μπερδεμενος, ξερω οτι εαν ειχα ακομα 1 χρονο εμπειριας στη μελισσοκομια , θα ειχα σταματησει απο χτες τις μεταφορες, αλλα ειναι πολλα προσωπικα που ακομα δεν με αφηνουν να σταματησω το επαγγελμα του μεταφορεα.(πρεπει η γυναικα μου να εχει Ασφαλεια λογω ΣΚΠ)
Επισης περιμενω να δω σε τι τιμη πωλησης θα καταφερω να πουλησω την αδεια Δ.χ (δουλειες εναλλακτικες υπαρχουν για να βγαινει τα προς το ζειν)
για την ωρα.( οι τιμες παιζουν λογω μνημωνιων και αναλογων ψηφισματων, πχ ειχαν πεσει στα 3 4 χιλιαρικα, πριν 4 χρονια, και πριν 4 μηνες μου εδιναν 19χ ευρο,(κακως δεν το εδινα τοτε)σημερα ισως να εχει παλι πεσει κατω απο 10).
Συγνωμη για την ταλαιπωρια της ερωτησης μου, αλλα σας μιλησα απο καρδιας σαν να σας γνωριζω.