| Πρόβλημα με γέννα | |
|
+2ΜπαμπηςΚαστορια -Κωνσταντίνος- 6 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
-Κωνσταντίνος- Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 11
| Θέμα: Πρόβλημα με γέννα Σαβ Ιουν 06, 2015 1:45 pm | |
| Παιδιά θέλω τη βοήθειά σας, έχω δύο μελίσσια που η μάνες μείωσαν αρχικά τη γέννα και στο ένα από τα δύο σταμάτησε τελείως να γεννά. Τι σιρόπι για διέγερση έχω δώσει, τι θυμόλη στο σιρόπι, αυτές τίποτα...δυνατά 2όροφα μελίσσια και με αρκετή γύρη έξω.. Τι φταίει το 'χετε ξαναδεί? | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 119
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Σαβ Ιουν 06, 2015 2:11 pm | |
| Οι πρώτες σκέψεις που μου έρχονται στο μυαλο. Τις μανες τις εχεις δει; Μηπως εχουν μπλοκάρει απο γυρες και μελια. Μηπως εχεις δει τιποτε βασιλοκελια ή χαλασες καποια πριν μερικές μέρες; | |
|
| |
-Κωνσταντίνος- Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Σαβ Ιουν 06, 2015 2:30 pm | |
| Υπάρχουν οι μάνες αλλά δεν γεννάνε, έχουν χώρο να γεννήσουν δεν είναι μπλοκαρισμένες
| |
|
| |
nikolasfrag Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 26
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Σαβ Ιουν 06, 2015 3:47 pm | |
| Μηπως ειναι αστατος ο καιρος?? γυρεοδοτικα φυτα ανθισμενα μπορει να εχει αλλα μεσα να ειναι στεγνα δυστυχως. Κ σε μενα καπως ετσι συμβαινει αλλα καθε μεσημερι βρεχει πολυ και ξεπλενει τα παντα | |
|
| |
-Κωνσταντίνος- Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Σαβ Ιουν 06, 2015 5:33 pm | |
| Σίγουρα ο καιρός δεν είναι ότι καλύτερο φέτος, από νωρίς την άνοιξη με τις βροχές μέχρι τώρα δεν λέει να σταθεροποιηθεί για την εποχή..Έχει ανοίξει το αλογοθύμαρο εκεί που τα χω τώρα και είναι πολλές οι γύρες
| |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 298
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Σαβ Ιουν 06, 2015 8:33 pm | |
| ψάξε και κάπου θα έχεις βασιλοκέλια αν είναι αντικατάστασης θα την κόψουν αν είναι σμηνουργίας (αν και πέρασε ο καιρός) θα σου φύγουν | |
|
| |
-Κωνσταντίνος- Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Σαβ Ιουν 06, 2015 10:25 pm | |
| Κι αν βρω βασιλοκελιά τι προτείνεις?Να κόψω το μελίσσι στη μέση και να αφήσω να βγάλουν μάνες το λυπάμαι θα χάσω απ' τα μέλια αν δώσει το αλογοθύμαρο..
| |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Κυρ Ιουν 07, 2015 8:40 am | |
| - -Κωνσταντίνος- έγραψε:
- Κι αν βρω βασιλοκελιά τι προτείνεις?Να κόψω το μελίσσι στη μέση και να αφήσω να βγάλουν μάνες το λυπάμαι θα χάσω απ' τα μέλια αν δώσει το αλογοθύμαρο..
αν βρεις βασιλοκελιά και χωρίς αβγά θα είναι σίγουρα σφραγισμένα και το πιο πιθανό να έχουν κόψει τη μάνα πριν χαλάσεις κελιά πρέπει να βρεις τη μάνα να δεις ότι υπάρχει αν το μελίσσι βάλλει στο μυαλό του να αλλάξει τη μάνα δεν του το βγάζεις με τίποτα κάποια στιγμή θα την κόψει | |
|
| |
-Κωνσταντίνος- Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Κυρ Ιουν 07, 2015 6:06 pm | |
| Το θέμα εδώ είναι ότι το μελίσσι κρατάει τη μάνα κι αυτή απλά δεν γεννά, αν θελήσει να την αντικαταστήσει δεν θα βρει αυγό
| |
|
| |
thoma.sbees Μέλος
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Κυρ Ιουν 07, 2015 9:06 pm | |
| - -Κωνσταντίνος- έγραψε:
- Το θέμα εδώ είναι ότι το μελίσσι κρατάει τη μάνα κι αυτή απλά δεν γεννά, αν θελήσει να την αντικαταστήσει δεν θα βρει αυγό
εφόσον υπάρχει η μάνα και δεν γεννά από κάποιο λόγο της δημιουργήθηκε πρόβλημα και η μόνη λύση η αντικατάσταση της με γονιμοποιημένη το συντομώτερο είχα και εγώ πέρυσι μία ίδια περίπτωση | |
|
| |
ithaki Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 1
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Δευ Μάης 30, 2016 9:24 pm | |
| καλησπερα παιδια και εγω νεος μελισοκομος ειμαι με 7 μελισσακια και το ενα απο αυτα παραμενη σταθερα με 5 πλαισια γοννο , ενω στα αλλα εχω ανεβασει οροφο εδω και 15 μερες . εχει κανεις σας καμια ιδεα τη μπορει να φταιει . τους κανω διεγερτικη με σιροπι 1/1 και τουσ εχω δωσει και με θυμολι. | |
|
| |
kir BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 602
| Θέμα: Απ: Πρόβλημα με γέννα Τρι Μάης 31, 2016 9:52 am | |
| 5 πλαίσια γόνο και πόσο πληθυσμό ? δες αν το έχεις πίσω από τα άλλα μήπως γίνετε αφαίμαξη από τα υπόλοιπα λόγο παραπλάνησης | |
|
| |
| Πρόβλημα με γέννα | |
|