| Βαρρόα τον Απρίλιο. | |
|
+8monarchis beezy pnikolas nikosf13 PETROS84 pointerst Milve vasilis-m 12 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
vasilis-m Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 99
| Θέμα: Βαρρόα τον Απρίλιο. Κυρ Απρ 05, 2015 10:55 pm | |
| Καλησπέρα στην παρέα!!
Είπα να μην χρησιμοποιήσω φέτος ταινίες για τη βαρρόα και τους έκανα οξαλικό με ενστάλαξη τον Ιανουάριο. Φέτος δεν ξεγονιάσανε τελείως τα μελίσσια κι έτσι βλέπω σε 3-4 κυψέλες βαρρόα πάνω σε μέλισσες. Ο τρύγος του θυμαριού θα γίνει προς το τέλος Ιουλίου. Μπορεί να γίνει τίποτα τώρα ή να περιμένω τον Αύγουστο; | |
|
| |
Milve Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 116
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Κυρ Απρ 05, 2015 11:04 pm | |
| Έχω και εγώ παρόμοιο πρόβλημα με εσένα. Εγώ θα κάνω θεραπεία με άχνη ζάχαρη και θυμόλη 2 με 3 φορές τον μήνα και παράλληλα κηφηνογόνο 1 με 2 φορές τον μήνα. Τίποτα από αυτά δεν θα επηρεάσει το μέλι σου. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 6:31 am | |
| Αν βλέπεις βαρρόα πάνω στις μέλισσες,ειδικά τώρα που έχουν γόνους,να ξέρεις γίνεται της τρελής!Γι αυτό όταν κάνουμε καλή θεραπεία το χειμώνα,φροντίζουμε να μην έχουμε γόνο.Τι δόση έκανες οξαλικό? | |
|
| |
PETROS84 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 45
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 9:44 am | |
| Κι εγω αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα σε παραφιαδες που μου χάρισε ένας φίλος μου και τους κανω θεραπεία με θημολη στο σιρόπι για 20 μερες ξεκίνησα στης 2 Απριλίου δεν ξερω αν προλαβαίνεις αλλα ειναι πολλή καλη και για βαροα και για νοζεμιαση.
| |
|
| |
nikosf13 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 222
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 3:25 pm | |
| - PETROS84 έγραψε:
- Κι εγω αντιμετωπίζω αυτό το πρόβλημα σε παραφιαδες που μου χάρισε ένας φίλος μου και τους κανω θεραπεία με θημολη στο σιρόπι για 20 μερες ξεκίνησα στης 2 Απριλίου δεν ξερω αν προλαβαίνεις αλλα ειναι πολλή καλη και για βαροα και για νοζεμιαση.
Θυμολη στο σιροπι απ'οσο ξερω κανει μονο για νοζεμιαση και οχι για βαρροωση. | |
|
| |
PETROS84 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 3:41 pm | |
| Γνωστοί μου μελισσοκόμοι χρησιμοποιούν άλλοι σε εμποτισμενο βετεξ και άλλοι στο σιροπι μου είπαν ότι στιρονει τον θηλυκό βαροα και δεν κάνει αυγά κάποιος παλιός από εδώ θα ξέρει καλύτερα!!! Εγώ παντός έκανα τον Γενάρη στα μελίσσια μου και όλα καλά!! Τώρα κάνω στις παραφιαδες που έχουν λίγο έως αρκετό βαροα και βλέπουμε. Ψαξτο κ εσύ | |
|
| |
Milve Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 116
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 4:30 pm | |
| Και εγώ ρε παιδιά ξέρω ότι η θυμόλη στο σιρόπι δεν αντιμετωπίζει τη βαρρόα. Η μέθοδος αυτή είναι μόνο για την καταπολέμηση της νοζεμίασης. | |
|
| |
pnikolas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 186
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 7:11 pm | |
| Τι υπολειματικότητα έχει στο μέλι το βαροστόπ. Μέχρι πότε δλδ παύει η δράση του και είναι ασφαλές να συλλέξει κανείς μέλι? | |
|
| |
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 7:27 pm | |
| Μην κάνετε καμία επέμβαση με σκευάσματα και φάρμακα αυτή την εποχή, τζάμπα θα επιβαρύνετε πληθυσμό, κηρήθρες και μέλια με δραστικές ουσίες και το αποτέλεσμα θα είναι μηδαμινό.
Μόνο κηρήθρες με κηφηνογόνο αυτή την εποχή κάνουν καλή δουλειά και μπορούν να βοηθήσουν ουσιαστικά τα μελίσσια.
Σμήνη με πολύ μεγάλη προσβολή από βαρρόα που κινδυνεύουν να καταρρεύσουν τα απομονώνουμε και τους κάνουμε άλλου είδους επεμβάσεις με αντίτιμο το ότι επί της ουσίας "παροπλίζονται" για δύο μήνες και δεν μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στο δυναμικό μας. Αλλά προκειμένου να τα χάσουμε... | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 9:08 pm | |
| - pnikolas έγραψε:
- Τι υπολειματικότητα έχει στο μέλι το βαροστόπ. Μέχρι πότε δλδ παύει η δράση του και είναι ασφαλές να συλλέξει κανείς μέλι?
κράτα ένα 3μηνο για ασφάλεια+το ότι δεν κάνει καλή δουλειά... το τάσισμα με θυμόλη στο σιρόπι,υπάρχει ως τρόπος καταπολέμησης του βαρρόα.Η δόση είναι διαφορετική από αυτή που προτείνεται για τη νοζεμίαση. | |
|
| |
vasilis-m Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 99
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 10:05 pm | |
| Το ξέρω ότι πρέπει να μην έχει γόνο ένα μελίσσι για να κάνει κάποιος οξαλικό παρόλα αυτά είπα να το ρισκάρω γιατί δεν ήθελα να τους βάλω χημικά φάρμακα. Εγώ είχα από 1/2 μέχρι 1 1/2 γόνο σε όλα. Δεν ξεγονιάσανε φέτος... Η δοσολογία που έκανα ήταν σιρόπι 1:1 με 49gr οξαλικό διένυδρο και μετά 5ml σε κάθε κενό με πληθυσμό. Αυτή ήταν η δοσολογία που μου έδωσαν από το κατάστημα που αγόρασα το οξαλικό. Δεν θέλω να τα παροπλίσω και να τους κάνω θεραπεία αν γίνεται κι αλλιώς... Κάποια μελίσσια μου έχουν πάτους αντιβαρρόα. Αν βάλω και στα υπόλοιπα που θα δω βαρρόα σε συνδυασμό με άχνισμα ή κάτι άλλο να πάμε μέχρι Αύγουστο; Αν βάλω κηφηνοκηρήθρες που τοποθετούνται; Και πόσες σε κάθε κυψέλη;
PETROS84 Θα γίνει δουλειά με θυμόλη; Τι ακριβώς κάνεις εσύ;
Περιμένω λύσεις να δω τελικά τι θα κάνω...
Ευχαριστώ για τις απαντήσεις!! | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 10:25 pm | |
| Να εφαρμόζεις τεχνητή διακοπή γόνου και μετά να κάνεις θεραπείες.Αφού κρατάς γόνο όλο το χρόνο,μόνο οφέλειες θα έχεις από μια διακοπή.Το οξαλικό είναι πολύ καλή επιλογή και προσωπικά το βλέπω με τεράστια επιτυχία,αρκεί να βοηθάνε οι συνθήκες. | |
|
| |
PETROS84 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 11:17 pm | |
| Έχω βάλει οξαλικο με ενσταλαξη και δεν το ξαναβάζω γιατί μου έφυγαν δυο μελισσια μου είπαν ότι εφτεγε η ενσταλαξη, σίγουρα κάτι θα έκανα λάθος εγώ δεν ακυρώνω αυτήν τι θεραπεία απλός εγώ δεν το ξανακάνω. προσωπικά για μένα η καλύτερη είναι η εξαχνωση, πείρε ο συντεκνος μου την σησκεβη και κάνει θαύματα το κακό με αυτό είναι ότι δεν μπαίνει σε κάποιες κυψέλες ξύλινες με μικρό ποτάκι σε αυτές vasili-m έκανα θημολη και έκανε εξίσου πόλη καλή δουλειά δοσολογία για σιροπι είναι στα 15 λίτρα σιροπι 1:1 1 γρ θημολη (2 θήκες του ντεπον. Είναι ένα γραμμάριο) τροφοδοτούμε 250 γρ για 21 μέρες για να ξεγονιασει ο γόνος με θεραπεία προσοχή στην διάλυση της θημολη δεν διαλιετε με νερό θα ρωτήσω τον συντεκνος μου που με έβαλε σε αυτά τα κόλπα και μου φτιάχνει και το σιροπι να μας τα πει ποιο ολοκληρωμένα . | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Δευ Απρ 06, 2015 11:28 pm | |
| Petros84 οι αναλογίες που αναφέρεις είναι για την προληπτική και επεμβατική θεραπεία της Νοζεμίασης και όχι για την αγωγή για βαρρόα. | |
|
| |
PETROS84 Νέο Μέλος
| |
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τρι Απρ 07, 2015 7:30 am | |
| - PETROS84 έγραψε:
- Έχω βάλει οξαλικο με ενσταλαξη και δεν το ξαναβάζω γιατί μου έφυγαν δυο μελισσια μου είπαν ότι εφτεγε η ενσταλαξη, σίγουρα κάτι θα έκανα λάθος εγώ δεν ακυρώνω αυτήν τι θεραπεία απλός εγώ δεν το ξανακάνω. προσωπικά για μένα η καλύτερη είναι η εξαχνωση, πείρε ο συντεκνος μου την σησκεβη και κάνει θαύματα το κακό με αυτό είναι ότι δεν μπαίνει σε κάποιες κυψέλες ξύλινες με μικρό ποτάκι σε αυτές vasili-m έκανα θημολη και έκανε εξίσου πόλη καλή δουλειά δοσολογία για σιροπι είναι στα 15 λίτρα σιροπι 1:1 1 γρ θημολη (2 θήκες του ντεπον. Είναι ένα γραμμάριο) τροφοδοτούμε 250 γρ για 21 μέρες για να ξεγονιασει ο γόνος με θεραπεία προσοχή στην διάλυση της θημολη δεν διαλιετε με νερό θα ρωτήσω τον συντεκνος μου που με έβαλε σε αυτά τα κόλπα και μου φτιάχνει και το σιροπι να μας τα πει ποιο ολοκληρωμένα .
κατά 1050% δεν είναι από αυτό!ένα μελίσσι ποτέ δεν εγκαταλείπει την κυψέλη από τέτοιου είδους θεραπεία.Από θυμολη,ίσως φύγει λόγο έντονης μυρωδιάς.Κάτι άλλο ανάγκασε τα μελίσσια σου να φύγουν... | |
|
| |
PETROS84 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τρι Απρ 07, 2015 7:50 am | |
| Δεν ξέρω φίλε μου ίσως έχεις δίκιο πάντως έκαναν κανονική εγκαταληψη.
| |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τρι Απρ 07, 2015 1:54 pm | |
| - PETROS84 έγραψε:
- Δεν ξέρω φίλε μου ίσως έχεις δίκιο πάντως έκαναν κανονική εγκαταληψη.
Αν η θεραπεία δεν έγινε σωστά και ο πληθυσμός του βαρρόα εξακολουθούσε να ενοχλεί το σμήνος είναι πιθανό να εγκατέλειψε την κυψέλη. Αποκλείουμε τους παράγοντες να ενοχλούσαν το μελίσσι, εχθροί, ασθένειες, θόρυβοι κλπ..... | |
|
| |
manospsari Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 76
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τρι Απρ 07, 2015 2:37 pm | |
| Η θυμολη χρησιμοποιήθηκε πρώτα στον Καναδά σε επίσημη έρευνα του πανεπιστιμιου κατα της νοζεμιασης αρχικά αργότερα έρευνες έδειξαν ότι προκαλεί στείρωση και στο βαρροα,οι πληροφορίες υπάρχουν στο Ίντερνετ ένας φίλος την χρησιμοποιεί με ενσταλαξη όπως το οξαλικο ο καθένας σκέφτεται πράττει και κρίνει ανάλογα το αποτέλεσμα εγώ έχω καταλήξει σε εξαχνωση με οξαλικο τον Δεκέμβριο και θυμολη στο σιρόπι τον Μάρτιο | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τρι Απρ 07, 2015 4:13 pm | |
| Manospsari θα μπορούσες να μας αναρτήσεις τη μελέτη γιατί δυστυχώς δεν κατάφερα να την εντοπίσω. | |
|
| |
Throubee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 808
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τρι Απρ 07, 2015 6:23 pm | |
| Σύμφωνα με τις επιστημονικές έρευνες η θυμόλη ρίχνει την Βαρρόα με τους εξής τρόπους α) σκέτη σε κρυσταλλική μορφή, (εξάτμιση) β) ανακατεμένη με λάδι , (εξάτμιση - μερική επαφή) γ) ανακατεμένη με αλκοόλ.(εξάτμιση - μερική επαφή ) δ) ανακατεμένη με άχνη . (σκόνισμα - επαφή) ε) ανακατεμένη με σιρόπι, (ενστάλαξη - επαφή),(όχι τάισμα)
Διασυστηματική δράση (μέσω ταίσματος) σιροπιού θυμόλης κατά του βαρρόα δεν έχει παρατηρηθεί. Αν υπάρχει κάποια δημοσίευση μετά χαράς θα την διάβαζα!
θ.
| |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τρι Απρ 07, 2015 8:01 pm | |
| ***Νικολαίδης στο πορτοκαλί βιβλίο... | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τετ Απρ 08, 2015 12:04 am | |
| - pointerst έγραψε:
- ***Νικολαίδης στο πορτοκαλί βιβλίο...
Επειδή υπάρχει περίπτωση και ίσως μεγάλη να μην το έχουν όλοι οι εμπλεκόμενοι στη συζήτηση το βιβλίο του Νικολαϊδη, δώσε περισσότερα στοιχεία όπως: έτος έκδοσης, σελίδα-δες και μια περιγραφή του τι θες να μας πεις. Ως παραπομπή έτσι σκέτο δεν λέει τίποτα. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τετ Απρ 08, 2015 12:26 am | |
| Αυτό ήταν απάντηση στον throubee σχετικά με το τάισμα σιρόπι-θυμόλη για βαρρόα.Το βιβλίο που έχω και το λέει είναι έκδοσης 2013 αν θυμάμαι καλά. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Βαρρόα τον Απρίλιο. Τετ Απρ 08, 2015 11:15 am | |
| Νομιζω οτι αν βαλουμε πλαισιο με μιση κερηθρα κανουμε τις μελισσες να χτισουν την αλλη μιση και αυτες κανουν κηφκνοκελια. Οταν γεννησει εκει η βασιλισσα και σφραγκιστουν τα κελια , τα περνουμε και τα βαζουμε καταψυκτη , και μετα οτσν τα δωσουμε πισω οι μελισσες τα καθαριζουν. Ετσι εχουμε ενα ξαλαφρωμα απο βαρροα. Η δοσολογια που γραφει ο Πετρος ειναι για νοζεμιαση. Απ οτι ξερω θυμολη στο σιροπι δεν μπαινει για βαρροα . Δεν ξερω για θυμολη στην αχνη αν εχει καποια αποτελεσματα , καπου διαβασα οτι εγιναν ερευνες και ειχε καποια αποτελεσματα , αλλα δεν θυμαμαι που το διαβασα. | |
|
| |
| Βαρρόα τον Απρίλιο. | |
|