| ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ Δευ Φεβ 23, 2015 1:17 pm | |
| Παιδιά καλημέρα και Καλή Σαρακοστή!
Ήθελα να ρωτήσω για το πότε τροφοδοτούμε με ζαχαροζύμαρο. Έχω μελίσσια 8-10 με 5 γόνο περίπου το καθένα. Έχουν αρχίσει να βάζουν γύρες και έχουν στεφάνια από μέλια σε όλα σχεδόν τα πλαίσια, σε μερικά μάλιστα είναι και σφραγισμένο. Προχθές έβαλα και μισό ζαχαροζύμαρο στο καθένα για κάθε ενδεχόμενο. Πιστεύετε ότι πρέπει να βάζω 1 κιλό ζαχαροζύμαρο στο κάθε μελίσσι κάθε 10 ημέρες περίπου; Ρωτάω γιατί επαγγελματίας μελισσοκόμος μου είχε πεί κάποτε ότι μέχρι το Μάιο πρέπει να υπάρχει ζαχαροζύμαρο. Συνολικά έχω ταΐσει με 1 κιλό ζαχαροζύμαρο κάθε μελίσσι μέχρι τώρα. Βάζω ζαχαροζύμαρο με θυμόλη προληπτικά για τη νοσεμίαση. Πιστεύω ότι πρέπει να φάνε ό,τι υπάρχει ώστε αυτό που θα πάρω το καλοκαίρι να είναι φρέσκο και καθαρό. Απλά δεν ξέρω τι απόθεμα πρέπει να υπάρχει στην κυψέλη. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ Δευ Φεβ 23, 2015 1:28 pm | |
| Πότε είναι η δυνατή ανθοφορία που περιμένεις?Αν δεις ότι φτιάχνει ο καιρός και δεν έχει κρύο το βράδυ,ξεκίνα σιγα σιγα με σιρόπια για διέγερση | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ Δευ Φεβ 23, 2015 1:33 pm | |
| Σε κανένα μήνα περίπου θα ανθίσουν πορτοκαλιές. | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ Δευ Φεβ 23, 2015 1:59 pm | |
| αν θέλεις να τρυγήσεις το μέλι από πορτοκαλιές,σταματάς τώρα την τροφοδοσία! | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ Δευ Φεβ 23, 2015 2:03 pm | |
| Δεν ταΐζω, απλά έδωσα 1 κιλό για να πάρουν τη θυμόλη. Το απόθεμα που έχουν τις καλύπτει ή θα μείνουν νηστικές; | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ Δευ Φεβ 23, 2015 3:07 pm | |
| Από ότι λένε οι επιστήμονες,η θυμόλη στο ζυμάρι δεν έχει και τόση μεγάλη αποτελεσματικότητα όσο στο σιρόπι. Αν η ανθοφορία είναι σε ένα μήνα,φτάνουν τα αποθέματα.Βέβαια εξαρτάται και από τον καιρό.. | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ Δευ Φεβ 23, 2015 3:47 pm | |
| - pointerst έγραψε:
- Από ότι λένε οι επιστήμονες,η θυμόλη στο ζυμάρι δεν έχει και τόση μεγάλη αποτελεσματικότητα όσο στο σιρόπι.
Αν η ανθοφορία είναι σε ένα μήνα,φτάνουν τα αποθέματα.Βέβαια εξαρτάται και από τον καιρό.. Το έχω ακούσει, γι αυτό ψάχνω για ζυγαριά ακριβείας... | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ Δευ Φεβ 23, 2015 3:59 pm | |
| 1gr θυμόλη=2 θέσεις από 2 χαπάκια ντεπόν . Πολύ απλό χωρίς να χρειαστείς ζυγαριά! | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ Δευ Φεβ 23, 2015 4:01 pm | |
| Το γνωρίζω, μάλιστα θα έβαζα 1 καπάκι για 7,5 λίτρα, απλά είπα να το κάνω επιστημονικά! | |
|
| |
| ΤΡΟΦΟΔΟΣΙΑ ΜΕΛΙΣΣΙΟΥ | |
|