Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ

Πήγαινε κάτω 
+4
xristosalfisti
melicostas
psath
vassilis
8 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΚυρ Φεβ 08, 2015 12:07 pm

Καλημέρα, στα μελισσάκια μου εδώ στην Ερμιόνη, έχω τρία πλαίσια γόνου πλήρη, σε σύνολο οκτώ. Σκέφτομαι αρχές Μάρτη να τους δώσω πάτωμα... είναι σωστό; Οι βασίλισσες είναι πράσινες (2014). Αν χρειαστώ βασίλισσες βρίσκω αυτή την εποχή;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
psath
BeeForce
BeeForce
psath

Αριθμός μηνυμάτων : 1223

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΚυρ Φεβ 08, 2015 2:21 pm

Κι εγώ στα ίδια είμαι. Μελισσοτρόφος εδώ θα βγάλει βασίλισσες αρχές Απρίλη. Κι εγώ ελπίζω σε ένα μήνα να φτάσουν 7 γόνο και να τους δώσω πάτωμα. Ο καιρός μας ευνοεί εν μέρει γιατί τα δικά μου δεν ξεγόνιασαν και λογικά η θεραπεία για τα βαρρόα δεν έγινε σωστά.
melicostas
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 98

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΚυρ Φεβ 08, 2015 3:46 pm

κ.βασιλη το πατωμα δεν το δινουμε στα μελισσια με βαση την ημερομηνια αλλα σε απολυτη συναρτηση της δυναμικης του εκαστοτε μελισσιου και πιο συγκεκριμενα αριθμος πλ.γονου με τις μελισσες που τον σκεπαζουν.οσο αφορα για βασιλισσες ας απαντησει καποιος που ξερει καποιον πρωιμο βασιλοτροφο
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΔευ Φεβ 09, 2015 1:47 pm

Κι εγώ αυτό πιστεύω melicostas. Πάντως ας δούμε το χιονιά που έρχεται σήμερα και τι σημάδια θ' αφήσει στα κορίτσια μας. Με τέτοια δύναμη που έχουν νομίζω ότι η βαρρόα δεν έχει σημαντική θέση... θα δούμε. Για βασίλισσες μίλησα με γνωστό βασιλοτρόφο, για τέλη του μήνα...
xristosalfisti
Μέλος
Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 140

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΔευ Φεβ 09, 2015 3:46 pm

Μη βιάζεστε ακόμα. Υπομονή να δούμε τον καιρό και τη δυναμικότητα των μελισσιών μας και όλα θα έρθουν στην ώρα τους.
thodoris981
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
thodoris981

Αριθμός μηνυμάτων : 651

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΔευ Φεβ 09, 2015 9:53 pm

vassilis έγραψε:
Κι εγώ αυτό πιστεύω melicostas. Πάντως ας δούμε το χιονιά που έρχεται σήμερα και τι σημάδια θ' αφήσει στα κορίτσια μας. Με τέτοια δύναμη που έχουν νομίζω ότι η βαρρόα δεν έχει σημαντική θέση... θα δούμε. Για βασίλισσες μίλησα με γνωστό βασιλοτρόφο, για τέλη του μήνα...
Βασιλη υπαρχει ο ατυπος κανονας που λεει στα 6-7 πλαισια γονου ανεβαζουμε πατωμα.
Πιο σημαντικη για μενα παντως ειναι η σωστη διαχειρηση της γονοφωλιας.
Οσο γενναν οι βασιλισσες δινε χτισμενα και αδεια πλαισια αναμεσα στους γονους(1 καθε φορα) και θα σου πει ποτε θελει οροφο στα σιγουρα.
Οσον αφορα τα μεγαλα μελισσια εχω δει 30αρια σκαστα μελισσια αρχες καλοκαιριου να ξεχειμωνιαζουν απο τη βαρροα 3αρια τσακισμενα(πραγματικα θλιβερο)..
Καλα μελια ευχομαι!!!
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΤρι Φεβ 10, 2015 11:40 pm

Το κρύο είναι πρωτοφανές εδώ και δύο μέρες... κι ο αέρας πάνω από 8 μποφώρ. Ελπίζω να την βγάλουν καθαρή τα κορίτσια μου. Δεν έχω βάλει κηρόπανο και με βρίζω... Μέλι έχουν...
psath
BeeForce
BeeForce
psath

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΤρι Φεβ 10, 2015 11:48 pm

Λένε ότι 8άρια και πάνω αντέχουν στο κρύο. Εγώ έχω βάλει κηρόπανο και σκέφτομαι να σκεπάσω τις κυψέλες με λινάτσα αλλά φοβάμαι μην κάνω ζημιά.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΤετ Φεβ 11, 2015 3:02 am

Σε αναλογία πλυθησμου-γόνου βρίσκομαι και εγώ στα ίδια με τον Βασίλη....βεβαια νομίζω ότι αυτος ο χειμώνας θα ειναι βαρύς και μακρύς.....τα δείγματα που μας εδωσε φετος από το Σεπτέμβριο με κάνουν να πιστεύω ότι κανα δυο τέτοια βαριά φαινόμενα,ίσως και βαρύτερα,να τα ξαναεχουμε.....εχει και 3 χρόνια να κάνει κανονικό χειμωνα......
ΜπαμπηςΚαστορια
Μέλος
Μέλος
ΜπαμπηςΚαστορια

Αριθμός μηνυμάτων : 119

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΤετ Φεβ 11, 2015 11:30 pm

psath έγραψε:
Λένε ότι 8άρια και πάνω αντέχουν στο κρύο. Εγώ έχω βάλει κηρόπανο και σκέφτομαι να σκεπάσω τις κυψέλες με λινάτσα αλλά φοβάμαι μην κάνω ζημιά.

Μην το φοβαστε το κρυο... Εγω εδω πανω ξεχειμωνιαζω 2-3 πλαισιων σε τρικυψελιδια.
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΠεμ Φεβ 12, 2015 12:08 pm

Έχει απόλυτο δίκιο ο συνονόματος.....απολυτο.
το κρύο είναι το τελευταίο που απασχολει τις μέλισσες.με κανα δυο απλες βασικές κινήσεις περνά ο χειμώνας άνετα.
Προς το παρον από το Νοέμβριο ξεχειμωνιαζει σε πεντάρα κυψέλη μισό πλαίσιο μέλισσες......ελπιζω να τα καταφέρουν κανα μήνα ακομα.
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΠαρ Φεβ 13, 2015 2:34 pm

Καλησπέρα, στους Μπάμπηδες... Το κρύο δε μας τρομάζει, ο δυνατός αέρας είναι το πρόβλημα, που δεν αφήνει τα κορίτσια να βγούν βόλτα... και ο άνεμος ΒΑ...
Kastoras21
Μέλος
Μέλος
Kastoras21

Αριθμός μηνυμάτων : 59

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΠαρ Φεβ 13, 2015 3:56 pm

Κερόπανο, τροφές, το μέρος που τα έχεις να μην έχει υγρασία, πλάτη στο βορρά και κλείσιμο οι πίσω αεραγωγοί και μη φοβάσαι για το χειμώνα!! 10 Δεκεμβρίου στο χωριό μου που βρίσκεται κοντά στο Σαραντάπορο είχαμε 15 βαθμούς που σημαίνει οτι δεν υπήρχε τίποτα εξω για να βοσκήσουν και 1 με 1,5Kg τροφή μέσα σε 10-12μέρες το εξαφάνιζαν που τις προηγούμενες χρονιές τα μέλια τα τελειώναν τον Γενάρη και μετά ξεκινούσαν να πελεκάνε τα ζημάρια!
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΣαβ Φεβ 14, 2015 5:58 pm

Έχω κλείσει τους αεραγωγούς, η είσοδος είναι στο νοτιά, δεν έχω βάλει κηρόπανο, τροφή δίκιλα τροφομελ... Ελπίζω!
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΠεμ Μαρ 05, 2015 7:29 pm

Έβαλα 2ο πάτωμα στα κορίτσια και τους έδωσα και σιρόπι διέγερση... Πάνε καλά, οι γκόρτσες, το αγριοράδικο, το ξυνάκι κι οι ακακίες (αυτές με το στρογγυλό κίτρινο λουλουδάκι) δίνουν πράμα... Ελπίδες για καλή δουλειά φέτος...
psath
BeeForce
BeeForce
psath

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΠεμ Μαρ 05, 2015 7:32 pm

Άντε με το καλό!!!
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ   Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Icon_minitimeΠεμ Μαρ 05, 2015 11:11 pm

Ευχαριστώ και αντεύχομαι φίλε psath Efharisto

Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Μεταφορά γόνου
» HMF… μάθε τι είναι και τα 3 σημεία όπου σχετίζετε με την μελισσοκομία.
» Μεταφορά γόνου
» ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΓΟΝΟΥ
» ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΓΟΝΟΥ ΑΠΟ ΔΥΝΑΤΟ ΣΕ ΑΔΥΝΑΤΟ???

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Μελισσοκομικοί Χειρισμοί-
Μετάβαση σε: