| Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ | |
|
+4xristosalfisti melicostas psath vassilis 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
vassilis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 673
| Θέμα: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Κυρ Φεβ 08, 2015 12:07 pm | |
| Καλημέρα, στα μελισσάκια μου εδώ στην Ερμιόνη, έχω τρία πλαίσια γόνου πλήρη, σε σύνολο οκτώ. Σκέφτομαι αρχές Μάρτη να τους δώσω πάτωμα... είναι σωστό; Οι βασίλισσες είναι πράσινες (2014). Αν χρειαστώ βασίλισσες βρίσκω αυτή την εποχή; | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Κυρ Φεβ 08, 2015 2:21 pm | |
| Κι εγώ στα ίδια είμαι. Μελισσοτρόφος εδώ θα βγάλει βασίλισσες αρχές Απρίλη. Κι εγώ ελπίζω σε ένα μήνα να φτάσουν 7 γόνο και να τους δώσω πάτωμα. Ο καιρός μας ευνοεί εν μέρει γιατί τα δικά μου δεν ξεγόνιασαν και λογικά η θεραπεία για τα βαρρόα δεν έγινε σωστά. | |
|
| |
melicostas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Κυρ Φεβ 08, 2015 3:46 pm | |
| κ.βασιλη το πατωμα δεν το δινουμε στα μελισσια με βαση την ημερομηνια αλλα σε απολυτη συναρτηση της δυναμικης του εκαστοτε μελισσιου και πιο συγκεκριμενα αριθμος πλ.γονου με τις μελισσες που τον σκεπαζουν.οσο αφορα για βασιλισσες ας απαντησει καποιος που ξερει καποιον πρωιμο βασιλοτροφο | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Δευ Φεβ 09, 2015 1:47 pm | |
| Κι εγώ αυτό πιστεύω melicostas. Πάντως ας δούμε το χιονιά που έρχεται σήμερα και τι σημάδια θ' αφήσει στα κορίτσια μας. Με τέτοια δύναμη που έχουν νομίζω ότι η βαρρόα δεν έχει σημαντική θέση... θα δούμε. Για βασίλισσες μίλησα με γνωστό βασιλοτρόφο, για τέλη του μήνα... | |
|
| |
xristosalfisti Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 140
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Δευ Φεβ 09, 2015 3:46 pm | |
| Μη βιάζεστε ακόμα. Υπομονή να δούμε τον καιρό και τη δυναμικότητα των μελισσιών μας και όλα θα έρθουν στην ώρα τους. | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Δευ Φεβ 09, 2015 9:53 pm | |
| - vassilis έγραψε:
- Κι εγώ αυτό πιστεύω melicostas. Πάντως ας δούμε το χιονιά που έρχεται σήμερα και τι σημάδια θ' αφήσει στα κορίτσια μας. Με τέτοια δύναμη που έχουν νομίζω ότι η βαρρόα δεν έχει σημαντική θέση... θα δούμε. Για βασίλισσες μίλησα με γνωστό βασιλοτρόφο, για τέλη του μήνα...
Βασιλη υπαρχει ο ατυπος κανονας που λεει στα 6-7 πλαισια γονου ανεβαζουμε πατωμα. Πιο σημαντικη για μενα παντως ειναι η σωστη διαχειρηση της γονοφωλιας. Οσο γενναν οι βασιλισσες δινε χτισμενα και αδεια πλαισια αναμεσα στους γονους(1 καθε φορα) και θα σου πει ποτε θελει οροφο στα σιγουρα. Οσον αφορα τα μεγαλα μελισσια εχω δει 30αρια σκαστα μελισσια αρχες καλοκαιριου να ξεχειμωνιαζουν απο τη βαρροα 3αρια τσακισμενα(πραγματικα θλιβερο).. Καλα μελια ευχομαι!!! | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Τρι Φεβ 10, 2015 11:40 pm | |
| Το κρύο είναι πρωτοφανές εδώ και δύο μέρες... κι ο αέρας πάνω από 8 μποφώρ. Ελπίζω να την βγάλουν καθαρή τα κορίτσια μου. Δεν έχω βάλει κηρόπανο και με βρίζω... Μέλι έχουν... | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Τρι Φεβ 10, 2015 11:48 pm | |
| Λένε ότι 8άρια και πάνω αντέχουν στο κρύο. Εγώ έχω βάλει κηρόπανο και σκέφτομαι να σκεπάσω τις κυψέλες με λινάτσα αλλά φοβάμαι μην κάνω ζημιά. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Τετ Φεβ 11, 2015 3:02 am | |
| Σε αναλογία πλυθησμου-γόνου βρίσκομαι και εγώ στα ίδια με τον Βασίλη....βεβαια νομίζω ότι αυτος ο χειμώνας θα ειναι βαρύς και μακρύς.....τα δείγματα που μας εδωσε φετος από το Σεπτέμβριο με κάνουν να πιστεύω ότι κανα δυο τέτοια βαριά φαινόμενα,ίσως και βαρύτερα,να τα ξαναεχουμε.....εχει και 3 χρόνια να κάνει κανονικό χειμωνα...... | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 119
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Τετ Φεβ 11, 2015 11:30 pm | |
| - psath έγραψε:
- Λένε ότι 8άρια και πάνω αντέχουν στο κρύο. Εγώ έχω βάλει κηρόπανο και σκέφτομαι να σκεπάσω τις κυψέλες με λινάτσα αλλά φοβάμαι μην κάνω ζημιά.
Μην το φοβαστε το κρυο... Εγω εδω πανω ξεχειμωνιαζω 2-3 πλαισιων σε τρικυψελιδια. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Πεμ Φεβ 12, 2015 12:08 pm | |
| Έχει απόλυτο δίκιο ο συνονόματος.....απολυτο. το κρύο είναι το τελευταίο που απασχολει τις μέλισσες.με κανα δυο απλες βασικές κινήσεις περνά ο χειμώνας άνετα. Προς το παρον από το Νοέμβριο ξεχειμωνιαζει σε πεντάρα κυψέλη μισό πλαίσιο μέλισσες......ελπιζω να τα καταφέρουν κανα μήνα ακομα.
| |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Παρ Φεβ 13, 2015 2:34 pm | |
| Καλησπέρα, στους Μπάμπηδες... Το κρύο δε μας τρομάζει, ο δυνατός αέρας είναι το πρόβλημα, που δεν αφήνει τα κορίτσια να βγούν βόλτα... και ο άνεμος ΒΑ... | |
|
| |
Kastoras21 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 59
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Παρ Φεβ 13, 2015 3:56 pm | |
| Κερόπανο, τροφές, το μέρος που τα έχεις να μην έχει υγρασία, πλάτη στο βορρά και κλείσιμο οι πίσω αεραγωγοί και μη φοβάσαι για το χειμώνα!! 10 Δεκεμβρίου στο χωριό μου που βρίσκεται κοντά στο Σαραντάπορο είχαμε 15 βαθμούς που σημαίνει οτι δεν υπήρχε τίποτα εξω για να βοσκήσουν και 1 με 1,5Kg τροφή μέσα σε 10-12μέρες το εξαφάνιζαν που τις προηγούμενες χρονιές τα μέλια τα τελειώναν τον Γενάρη και μετά ξεκινούσαν να πελεκάνε τα ζημάρια! | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Σαβ Φεβ 14, 2015 5:58 pm | |
| Έχω κλείσει τους αεραγωγούς, η είσοδος είναι στο νοτιά, δεν έχω βάλει κηρόπανο, τροφή δίκιλα τροφομελ... Ελπίζω! | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Πεμ Μαρ 05, 2015 7:29 pm | |
| Έβαλα 2ο πάτωμα στα κορίτσια και τους έδωσα και σιρόπι διέγερση... Πάνε καλά, οι γκόρτσες, το αγριοράδικο, το ξυνάκι κι οι ακακίες (αυτές με το στρογγυλό κίτρινο λουλουδάκι) δίνουν πράμα... Ελπίδες για καλή δουλειά φέτος... | |
|
| |
psath BeeForce
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Πεμ Μαρ 05, 2015 7:32 pm | |
| | |
|
| |
vassilis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Τρία πλαίσια γόνου στα οκτώ Πεμ Μαρ 05, 2015 11:11 pm | |
| Ευχαριστώ και αντεύχομαι φίλε psath | |