| Χιονι ..... | |
|
+3ΚΩΣΤΗΣ ΜπαμπηςΚαστορια ethnic69 7 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Χιονι ..... Παρ Ιαν 02, 2015 8:39 pm | |
| Μετα απο αυτο το πολυ χιονι που επεσε στα μερη μας δεν εχω ακομη παει στα μελισσια μου να δω τι γινετε . Πιστευω οτι με το υψος που ειχε το χιονι πρεπει να τα καλυψε εως ενα σημειο . Λογικα πρεπει να καλυψε και την εισοδο .... Τι γινεται τωρα ; Ξερω οτι το χιονι δεν ειναι τοσο μεγαλο προβλημα για τα μελισσια , αλλα αν εχει καλυψει την εισοδο τι γινεται ; Μενουν μεσα μεχρι να λιωσει χωρις προβλημα ; Μεσα στις κυψελες που ειναι απο 3αρες μεχρι 8αρες εχει και μελια και ζυμαρια , και κεροπανα , και νταου εκει που δεν πατανε οι μελισσες . Λετε να αντεξουν το κρυο και να την βγαλουν απο αυτη την κατασταση καθαρη; | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 119
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Παρ Ιαν 02, 2015 9:13 pm | |
| Σημερα πηγα μια βολτα στα μελισσια. Εχω σε ενα τρικυψελιδιο κρατημενες δυο βασιλισσες( σαν καβαντζα) απο τον οκτωβρη περιπου δυο πλαισια. Χθες το βραδυ το κοντερ πηγε μειον 15...... πιστευα οτι δεν θα τις εβρισκα ζωντανες, ιδιως αυτην που ηταν στον βορια. Εκανα λαθος. Το μελισσακι ηταν μια χαρα αρα πιστευω οτι και οι κυριες σου δεν θα εχουν προβλημα. Για το χιονι γνωριζω οτι δρα σαν μονωση οταν καλυπτει τις κυψελες οποτε και εκει εισαι οκ. Την εισοδο εγω θα την ανοιγα απο τα χιονια γιατι μπορει το μεσημερι να ανεβει η θερμοκρασια και να θελουν να πεταξουν. | |
|
| |
ΚΩΣΤΗΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 48
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Παρ Ιαν 02, 2015 9:20 pm | |
| Θα είναι λάθος αν καθαρίσεις τις πόρτες, αυτές που θα βγουν θα παγώσουν.. σε ποια περιοχή εχεις τα μελίσσια; | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Παρ Ιαν 02, 2015 9:29 pm | |
| Από τα ξένα forum που διαβάζω δεν καθαρίζουν ποτέ τις πόρτες από το χιόνι για αυτονόητους λόγους. Βέβαια έχουν άλλες αντοχές στη κλεισούρα οι μέλισσες εκεί (έως και 5 μήνες στον Καναδά!) αλλά δεν νομίζω με τέτοιο κρύο που έπεσε εδώ ότι θα ζοριστούν να κάτσουν και καμμιά εβδομάδα μέσα. | |
|
| |
Melissologia Διαχείριση
Αριθμός μηνυμάτων : 682
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Παρ Ιαν 02, 2015 10:20 pm | |
| | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Σαβ Ιαν 03, 2015 10:52 am | |
| - ΚΩΣΤΗΣ έγραψε:
- Θα είναι λάθος αν καθαρίσεις τις πόρτες, αυτές που θα βγουν θα παγώσουν.. σε ποια περιοχή εχεις τα μελίσσια;
Α εχω στις Αλυκες , ειναι κοντα στη θαλασσα σχετικα | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Πεμ Ιαν 08, 2015 1:21 pm | |
| Στα σεμινάρια της γεοπωνικης η κ. Γούναρη μας το είχε τονίσει ΠΟΤΕ δεν καθαρίζουμε τα χιόνια από τις κυψέλες...οι μέλισσες ξέρουν....παντα. | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Πεμ Ιαν 08, 2015 5:42 pm | |
| Οταν λιωνει ομως το χιονι την ημερα και την νυχτα γινεται παγος και κλεινει με παγο η εισοδος τι κανουμε? Δεν την καθαριζουμε? Αλιμονο δεν διαφωνω με τους δασκαλους απλα πιστευω οτι κατω απο καποιες συνθηκες θα πρεπει να καθαρισω τις εισοδους. Εχω διαβασει και εγω οτι ξεγελιουνται πετουν και δεν ξαναεπιστρεφουν αλλα θα κανω μια ερωτητη.....οταν χιονιζει και δεν καλυπτεται η εισοδος παρ ολα αυτα ομως υπαρχει χιονι παντου, τι κανουμε; τοτε δεν ξεγελιουνται; θα συμφωνησω με τον μπαμπη.....οι μελισσες ξερουν..... | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Πεμ Ιαν 08, 2015 8:35 pm | |
| ασχετο με το χιονι...αλλα παραδειγμα για αυτο που εγραψες... εχω παει,πριν 20 μερες για επιθεωρηση..σκαστος απο διαφορες υποχρεωσεις...η επιθεωρηση ΠΡΕΠΕΙ να γινει,να μπουν τροφες,να τσεκαρω κλπ κλπ Ο καιρος πολυ μουντος και μαυρος,θερμοκρασια γυρω στους 13 με 14 βαθμους....οταν εφτασα στις κυψελες αρχισε να ριχνει πολυ δυνατη βροχη,οχι μπορα. Μια και δεν μπορω να κανω επιθεωρηση,φοροντας το αδιαβροχο χαζευω απο τα 2 μετρα τις κυψελες....εξω απο τις εισοδους υπηρχαν μεσα στη βροχη 2-3 μελισσες-φυλακες- και ξαφνικα βλεπω να φευγουν συλεκτριες για δουλεια....,μεσα στην δυνατη βροχη,πολλες και απο ολες τις κυψελες.... εμεινα να τις κοιτω....δεν το περιμενα....μετα απο 5 λεπτα η βροχη σταματησε....αυτες εμπαιναν και εβγαιναν κανονικα καθ ολη την διαρκεια που ημουν εκει ...και η βροχη επεφτε right through.... | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Πεμ Ιαν 08, 2015 9:07 pm | |
| Περιπου τα ιδια. Εχω κυψελη που οι μελισσες της πετανε σε θερμοκρασια κατω των 12 βαθμων. Που πανε και τι κανουν δεν ξερω.....τις βλεπεις να μπαινοβγαινουν......οχι σε μεγαλο αριθμο αλλα τις βλεπεις. Οι αλλες τιποτα. Για την ιστορια παντως η βασιλισσα αυτη ειναι σμηνουργιας και η μανα αλλα και οι γιαγιαδες της ειναι απο σμηνουργιες . | |
|
| |
ΚΩΣΤΗΣ Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Πεμ Ιαν 08, 2015 11:42 pm | |
| ΜπαμπηςΚαστορια.....σε ποια περιοχη εχεις τα μελισσια; | |
|
| |
melicostas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Παρ Ιαν 09, 2015 8:44 am | |
| μηπως εχετε εκει κοντα πευκα?οποιος εχει σιγουρα θα βλεπει μια κινητικοτητα. | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Παρ Ιαν 09, 2015 11:27 am | |
| - ΚΩΣΤΗΣ έγραψε:
- ΜπαμπηςΚαστορια.....σε ποια περιοχη εχεις τα μελισσια;
Καλημερα Κωστη, τα εχω στην Καστοριά και αν γνωριζεις απο την περιοχη τα εχω στην Κορομηλια. Λες να παιζει κατι με την περιοχή. Εχεις κατι στο μυαλό σου? | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Παρ Ιαν 09, 2015 11:28 am | |
| - melicostas έγραψε:
- μηπως εχετε εκει κοντα πευκα?οποιος εχει σιγουρα θα βλεπει μια κινητικοτητα.
Εχουμε πευκα αλλα δεν εχουμε τον εργάτη.. | |
|
| |
ΚΩΣΤΗΣ Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Παρ Ιαν 09, 2015 7:08 pm | |
| Τα εχω στο Νεστόριο…. Ο εργάτης του πεύκου δεν ευδοκιμεί εκεί. | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
| Θέμα: Απ: Χιονι ..... Παρ Ιαν 09, 2015 8:09 pm | |
| - ΚΩΣΤΗΣ έγραψε:
- Τα εχω στο Νεστόριο…. Ο εργάτης του πεύκου δεν ευδοκιμεί εκεί.
Ααααα τα έχεις στην πολύ δροσιά Λογικά εκεί θα πήγε και μειον 20!! Μένεις Καστοριά? Ο εργάτης δυστυχως δεν δουλευει εδώ. Εχει γίνει παλαιότερα εμβολιασμός σε ένα δασάκι μέσα στην πόλη ( στην Καλλιθέα συγκεκριμένα) αλλά από οσο γνωρίζω ναι μεν έχει τον εργάτη αλλά δεν έχει αναπτυχθεί σε μεγάλους πληθυσμούς. | |
|
| |
| Χιονι ..... | |
|