| Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Παρ Νοε 28, 2014 9:55 am | |
| Ο μελισσοκόμος και συγγραφέας μελισσοκομικών βιβλίων Δημήτρης Καρακούσης εξέδωσε το νέο του βιβλίο Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου. Οι νομές είναι από τους βασικότερους παράγοντες για την αύξηση της παραγωγής της μελισσοκομίας. Σε αυτό το βιβλίο θα διαβάσετε ποια φυτά δίνουν γύρη, ποια φυτά δίνουν νέκταρ και ποια μας δίνουν και από τα δύο. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Αθ. Σταμούλη. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Καλό διάβασμα, ! | |
|
| |
av Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 68
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Παρ Νοε 28, 2014 4:19 pm | |
| ενδιαφέρον θεματολογία... μου φαίνεται ότι αυτό θα είναι το δώρο από εμένα προς εμένα για τα χριστούγεννα | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Παρ Νοε 28, 2014 4:21 pm | |
| Σωστός av | |
|
| |
2nios Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 61
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Παρ Νοε 28, 2014 6:20 pm | |
| ναι όντος ένα τέτοιο βιβλίο δεν υπάρχει στα (εφόδια) μου. Θα στείλω γράμμα στον Αϊ Βασίλη | |
|
| |
queen Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 370
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Παρ Νοε 28, 2014 7:28 pm | |
| Ξερουμε τιμουλα?? Ολοκληρη βιβλιοθηκη εχω με μελισσοκομικα βιβλια κ θελω να τη φουλαρω... αν σας πω οτι μεσα σε μια εβδομαδα εχω διαβασει κοντα 2 βιβλια με καμια 500αρια σελιδες εκαστο τι θα μου πειτε?? Τωρα πχ κοντευω το "μελισσοκομια - μεθοδοι εντατικης εκμεταλλευσης" του νικολαιδη.. το προηγουμενο σαββατο διαβαζα τη "μελισσοκομια" του προστ... το επομενο ειναι το "ολα γυρω απ τη γυρη"... εν ολιγοις μεχρι να τα παρω εχω διαβασει στο δρομο τα μισα... Δε φταιω εγω... οι μελισσες φταινε που με εκαναν κ δε θελω να ξεκολλησω...
Έχει επεξεργασθεί από τον/την queen στις Παρ Νοε 28, 2014 7:36 pm, 1 φορά | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Παρ Νοε 28, 2014 7:34 pm | |
| | |
|
| |
queen Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 370
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Παρ Νοε 28, 2014 7:39 pm | |
| Τηλ αυριο για παραγγελια.. ενα μελισσοκομικο δωρακι κατω απ το ελατο (ας ηταν κ αληθινο μπας κ τρωγαμε κ λιγο ελατομελο...) Ευχαριστω πολυ!! | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Τετ Δεκ 03, 2014 4:31 pm | |
| Κι επειδή πάντα μου αρέσει να παρουσιάζω τα νεα "εργαλεία" της δουλειάς μας μια μικρή παρουσίαση στο προσωπικό μου ιστολόγιο: [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
av Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Τετ Δεκ 03, 2014 9:30 pm | |
| ωραια παρουσιαση monarchi και ωραιο το blog. το εχω διαβασει κατα καιρους και δεν ηξερα οτι ειναι δικό σου, μπραβο. οσο για το βιβλιο εμαθα πως θα ειναι στην γιορτη μελιού οποτε θα το παρω εκει | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Τετ Δεκ 03, 2014 10:01 pm | |
| av σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια. Δυστυχώς εγώ δεν θα μπορέσω να ανέβω στο φεστιβάλ για να πίναμε κανα καφεδομπυρομεζεκλίκι όπως είχαμε πει στο Επιστημονικό αλλά επιφυλάσσομαι... | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 119
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Κυρ Δεκ 07, 2014 11:00 pm | |
| Ωραιο βιβλιο ,ωραιες φωτογραφιες. Στις πληροφοριες για το καθε φυτο θα με ενδιεφερε π.χ και η στρεμματικη αποδοση σε μελι την οποια δεν αναφερει. Στα 16 ευρω αγορα αξιζει τα λεφτα του. Ωραιο δωρακι για ολους μας. Εγω παντως το τσιμπησα το δωρακι μου....... | |
|
| |
av Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Κυρ Δεκ 07, 2014 11:11 pm | |
| συμφωνο και εγω, ωραιο βιβλιο ωραιες φωτογραφιες. το καλο με τις φωτο ειναι οτι εχει μια με ανθος και μια σε αλλη φαση ωστε να ειναι πιο ευκολα αναγνωρισιμο. στρεμματικη αποδοση ειδαμονο στην λεβαντα. επισης καλο ειναι και ο πινακας με την γυρη ανα χρωμα. | |
|
| |
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Κυρ Δεκ 07, 2014 11:22 pm | |
| Αυτό με την στρεμματική απόδοση με βρίσκει αντίθετο. Έχουν κλείσει μελισσοκομικές οικογένειες τέτοιες πληροφορίες αφού η απόδοση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, χειρισμοί κλπ.
| |
|
| |
Pater_Familias Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 88
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Δευ Δεκ 08, 2014 9:32 am | |
| - monarchis έγραψε:
- Αυτό με την στρεμματική απόδοση με βρίσκει αντίθετο. Έχουν κλείσει μελισσοκομικές οικογένειες τέτοιες πληροφορίες αφού η απόδοση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, χειρισμοί κλπ.
Αν είναι να μπαίνουν τέτοιες πληροφορίες καλό είναι να μπαίνει η ελάχιστη και η μέγιστη απόδοση της καλλιέργειας. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Δευ Δεκ 08, 2014 3:36 pm | |
| Παρα πολύ καλή δουλεια.το αγορασα από την εκθεση(15ευρω). Κατά τυχη ήταν εκεί και ο συγγραφέας του βιβλιου και έκανα μια 10 λεπτή κουβεντα μαζί του.Πολυ προσιτός και φιλικός άνθρωπος με το χαμόγελο στα χείλη.Η δουλεια του πολύ καλή,με φωτο σε όλα τα φυτά,με κατάλογο ανθοφοριας,αναφερει σε καθε φυτο τον τρπο πολλαλασιασμου του και τα εδαφη που αγαπα να μεγαλωνει,οπως επισης αναφερει και οποιες παρατηρησεις εχει κανει οπως επισκεψιμοτητα μελισσων κλπ. σε παρα πολυ καλή έκδοση και για τα 15 ευρώ που έχει είναι απλα θεικο. Μαλον η καλύτερη αγορά που έκανα στην έκθεση. | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Τρι Δεκ 09, 2014 9:34 am | |
| - monarchis έγραψε:
- Αυτό με την στρεμματική απόδοση με βρίσκει αντίθετο. Έχουν κλείσει μελισσοκομικές οικογένειες τέτοιες πληροφορίες αφού η απόδοση εξαρτάται από πολλούς παράγοντες όπως οι καιρικές συνθήκες, χειρισμοί κλπ.
Σαν πληροφορία θα μπορούσε να αναφέρεται η στρεμματική απόδοση και να αξιολογείται από τον καθένα μας. Δεν αναφέρομαι σε απόλυτα νούμερα απλά ένα εύρος τιμών ή μια μέση τιμή η οποία και σίγουρα θα εξαρτάται από καιρικές συνθήκες κ.τ.λ. Ιδίως στα καλλιεργούμενα φυτά θα ήταν χρήσιμο. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Τρι Δεκ 09, 2014 2:09 pm | |
| Νομίζω ότι δεν είναι αυτος ο σκοπός του βιβλιου,άλλωστε ο άνθρωπος δεν είναι γεωπόνος. Αναφέρει την οποία εκτίμηση από προσωπική εμπειρία έχει αλλά και ότι πληροφορίες έχει μαζέψει....αλλωστε είναι σε λιγα φυτά αυτος ο τομέας. Νομίζω όμως ότι οποίος πάει να κάνει ένα τέτοιο βήμα,καλιεργεια κάποιου φυτού,δεν μπορεί ποτέ να στηρίζετε σε ένα βιβλίο κάποιου συγγραφέα αντίθετος θα πρεπει να κάνει μεγάλη κουβέντα και ερευνα με τους κατά τόπους γεωπόνους και γεωργούς ώστε να πάρει μια ιδέα. | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
| Θέμα: Απ: Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης Τρι Δεκ 09, 2014 6:57 pm | |
| - mpampis13 έγραψε:
- Νομίζω ότι δεν είναι αυτος ο σκοπός του βιβλιου,άλλωστε ο άνθρωπος δεν είναι γεωπόνος.
Αναφέρει την οποία εκτίμηση από προσωπική εμπειρία έχει αλλά και ότι πληροφορίες έχει μαζέψει....αλλωστε είναι σε λιγα φυτά αυτος ο τομέας. Νομίζω όμως ότι οποίος πάει να κάνει ένα τέτοιο βήμα,καλιεργεια κάποιου φυτού,δεν μπορεί ποτέ να στηρίζετε σε ένα βιβλίο κάποιου συγγραφέα αντίθετος θα πρεπει να κάνει μεγάλη κουβέντα και ερευνα με τους κατά τόπους γεωπόνους και γεωργούς ώστε να πάρει μια ιδέα. Γειά σου συνονόματε! Είναι λίγο δύσκολο να πάρεις πληροφορίες από γεωπόνους και αγρότες για την στρεμματική απόδοση σε μέλι μιας καλλιέργειας εκτός κι αν είναι και ίδιοι έμπειροι μελισσοκόμοι. Για μένα η βιβλιογραφία είναι η βάση για ένα σωστό ξεκίνημα. Ίσως η συγκεκριμένη πληροφορία για την απόδοση σε μέλι δεν μπορούσε να βρεθεί εύκολα απο τον συγγραφέα και να μην μπόρεσε να την συμπεριλάβει στο βιβλίο.Παρόλα αυτά είναι ένα ωραίο βιβλίο. | |
|
| |
| Τροφή και Στέγη για τα Μελίσσια μου - Δημήτρης Καρακούσης | |
|