Aν εχουμε πλαισια με λιγα ανοιχτα μελια πρεπει πριν τα απαθηκευσουμε να τα δωσουμε στις μελισσες να τα καθαρισουν. Αν το μελι ειναι ρευστο δεν χρειαζεται μεγαλη προεργασια .Μπορουμε απλα να τα ψεκασουμε με λιγο χλιαρο νερο για διευκολυνση και επιταχυνση του καθαρισμου.Αν ειναι κρυσταλλομενο (μελιτωμα) τα μουλιαζουμε πρωτα καλα σε ζεστο νερο (οχι καυτο) .Μετα και παντα βραδυ(για αποφυγη λεηλασιας) τα δινουμε στο μελισσι για γλυψιμο,μεσα σε ενα κενο οροφο που θα τοποθετησουμε πανω απο ενα διαφραγμα η καλυτερα αφου παρεμβαλλουμε μεταξυ των οροφων το εσωτερικο καπακι με τρυπα ή ενα φυλλο πλαστικου με τρυπα στη μεση .Το νερο του μουλιασματος το εμπλουτιζουμε με ζαχαρι η μελι και το τροφοδοτουμε επισης.Τα πλαισια που εχουν περιοχες με σφραγισμενο μελι χρειαζονται επισης προστασια κατα την αποθηκευση. Καλο ειναι να φυλασσονται στο ψυγειο η να τυλίγονται ξεχωριστα το καθενα με πλαστικη μεμβρανη για τροφιμα.Μπορουν να δοθουν στα μελισσια την ανοιξη κατα τους χειρισμους διευρυνσης της γονοφωλιας,αφου αποσφραγισουμε μερικως το μελι και τα ψεκασουμε με χλιαρο νερο.