Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μου κάψανε μελίσσια!!!

Πήγαινε κάτω 
4 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
pnikolas
Μέλος
Μέλος
pnikolas

Αριθμός μηνυμάτων : 186

Μου κάψανε μελίσσια!!! Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Μου κάψανε μελίσσια!!!   Μου κάψανε μελίσσια!!! Icon_minitimeΣαβ Οκτ 04, 2014 1:08 pm

Παιδιά συγνώμη που σας χαλάω την διάθεση πρωί πρωί... αλλά με βάση αυτή την εμπειρία θα ήθελα να επισημάνω μερικά πράγματα.

Για να μην τα πολυλογώ αφού ξεπέρασα το σοκ και τον πανικό της στιγμής κάλεσα την πυροσβεστική. Τα παιδιά ήρθαν ταχύτατα Οινόη- Χαλκούτσι 5 λεπτά στο θεό σας...

Μόλις ήρθαν εγώ την είχα ήδη περιορίσει με πυροσβεστήρα και χώμα, αλλά η ζημιά είχε γίνει... 2 μελίσσια κάηκαν ολοσχερώς. Δεν πρόλαβα καν να τα ανοίξω να φύγουν.

Τεράστιος φόβος καθώς γύρω γύρω ήταν δασική έκταση και φυσούσε πάρα πολύ δυνατά. Έτσι και έφευγε καταλαβαίνετε πως θα με κατηγορούσαν για την πυρκαγιά σε τόσο μεγάλη έκταση...

Η πυροσβεστική κατέληξε πως την φωτιά την βάλανε σε λάστιχα και επεκτάθηκε ευτυχώς στα 2 διπλανά μελισσάκια μου.

Για να γνωρίζετε σε τέτοια περίπτωση η πυροσβεστική οφείλει να σου αναφέρει νομικά πως πρέπει να πας αυτόφωρο για καταγγελία και εισαγγελέα μπας και βρεις άκρη και πάρεις χρήματα και πιαστεί και ο υπαίτιος... Αλλά μου εξήγησε ο άνθρωπος ότι αν το κάνεις μπορεί να βρεθείς μπλεγμένος και μέσα... Έτσι ακολούθησα την δεύτερη και πιο απλή οδό, δεν κάνεις τίποτα αλλά εγγυάσαι ότι αύριο μεθαύριο δεν θα εμφανιστείς να ζητήσεις τίποτα...

Στην όλη ιστορία και στην αποτροπή επέκτασης της πυρκαγιά βοήθησαν (μόνο) τα παρακάτω.

1) Είχα καθαρίσει γύρω γύρω και δεν υπήρχε εύφλεκτη ύλη για να πάρει το δάσος.
2) Το γεγονός ότι είχα 3 λίτρα νερό εκεί διάθεσιμα (τα οποία δεν έφταναν ούτε για πλάκα βέβαια)
3) Το ότι τοποθετώ τα μελίσσια σε 2άδες πάνω σε παλέτες και με απόσταση όλες οι 2άδες μεταξύ τους (και για αντιμετώπιση ασθενειών)
4) Το γεγονός ότι είχα πυροσβεστήρα μαζί μου.
5) Η γρήγορη κλήση στην πυροσβεστική

Τα λέω όχι για να παινευτώ αλλά γιατί πρέπει πιστεύω να τα έχουν υπόψιν τους οι νέοι μελισσοκόμοι για παν ενδεχόμενο. Ας είμαστε έτοιμοι να μην χάσουμε άλλα.

Όπως πιθανώς καταλαβαίνεται γιατί όλοι έχετε μελίσσια και ξέρετε την σχέση μας με αυτά είμαι σε σοκ και έχω στεναχωρηθεί πάρα πολύ κατά πρώτον για τις μέλισσες και κατά δεύτερον για όλο τον κόπο...

Απώλεια 2 μελίσσια: Συνολική ζημιά 300 ευρώ...

Αυταααααααααα
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
ionis
Μέλος
Μέλος
ionis

Αριθμός μηνυμάτων : 207

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου κάψανε μελίσσια!!!   Μου κάψανε μελίσσια!!! Icon_minitimeΣαβ Οκτ 04, 2014 4:27 pm

Το 1981 καηκαν 42 μελισσια του παππου μου, απο πυρκαια σε θαμνωδη περιοχη, χειροποιητες κυψελες δικες του. Ειχε γεμισει ο τοπος κερια και μελια. Ηταν πολυ ασχημο το θεαμα και η τελευταια σχεση του παππου με αυτα.
pnikolas
Μέλος
Μέλος
pnikolas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου κάψανε μελίσσια!!!   Μου κάψανε μελίσσια!!! Icon_minitimeΣαβ Οκτ 04, 2014 4:43 pm

42 ε... Σε νιώθω. Είναι πίκρα το θέαμα της επόμενης μέρας.
Sakis G
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 605

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου κάψανε μελίσσια!!!   Μου κάψανε μελίσσια!!! Icon_minitimeΚυρ Οκτ 05, 2014 6:17 am

Απο τα λεγομενα σου καταλαβαινω οτι βρεθηκες εκει λιγο μετα που αναψε η φωτια.Δεν πηρες ειδηση καποια κινηση ?Καποιον να περιφερεται στο χωρο?
Υποθετεις οτι ηταν σκοπιμη ενεργεια απο καποιον που τον ενοχλει η εκει παρουσια σου, απο καποιον ηλίθιο που απλα προσπαθησε να καψει καποια σκουπιδια ή κατι αλλο ?Ειχες τιποτα ενοχλησεις απο γειτονες?Υποθετω οτι αν ηταν καποιος πυρομανης θα εβαζε φωτια κατευθειαν μεσα στο δασος και οχι περιφεριακα.Υπαρχουν καταπατητες και διεκδικητες εκει γυρω?
priamos1980
Μέλος
Μέλος
priamos1980

Αριθμός μηνυμάτων : 204

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου κάψανε μελίσσια!!!   Μου κάψανε μελίσσια!!! Icon_minitimeΚυρ Οκτ 05, 2014 10:30 am

ευτυχως που προλαβες, μικρη η ζημια μακαρι να τα χες σωσει και τα 2
pnikolas
Μέλος
Μέλος
pnikolas

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Μου κάψανε μελίσσια!!!   Μου κάψανε μελίσσια!!! Icon_minitimeΚυρ Οκτ 05, 2014 11:18 am

Σάκη τι να σου πω, όσο την σκέφτομαι την ιστορία όλο και πιο περίεργη μου ακούγεται... Γιατί αυτό που λες είχε ένα point. Αν ήθελε κάποιος να κάψει έκταση θα έκαιγε το δάσος και θα με έπαιρνε κι εμένα η μπάλα απλά. Αλλά στην παρούσα φάση ήταν φωτιά στο σημείο.

Όσο για τους γείτονες έχουμε πολύ καλές σχέσεις. Έχω δώσει και δωρεάν μέλια, τα γνωστά. Γενικά υπάρχει περιπατητική διαδρομή και κάνα δυο φορές έχω πετύχει φωτογράφους. Γενικά  πιο παλιά περνούσαν και βοσκοί και κυνηγοί πλέον όχι...

Τι να πω η ζωή συνεχίζεται απλά ρε παιδιά και μόνο στην ιδέα ότι αν δεν την προλάβαινα θα έφευγε, θα έκαιγε ολόκληρη έκταση και μόνος υπαίτιος στα μάτια της αστυνομίας θα ήμουν εγώ (αφού από τα μελίσσια ξεκίνησε) παθαίνω σύγκρυο...

Πως μπορείς να μπλέξεις άγρια χωρίς να φταις ε...

Μου κάψανε μελίσσια!!!
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Τι νέα από τα μελίσσια μας;
» Μελίσσια στη δρυ
» Μελίσσια
» Φίδια και μελίσσια
» τι γίνεται με το βαμβάκι;

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Τα μελισσοκομικά :: Τι νέα από τα μελίσσια σας;-
Μετάβαση σε: