| Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων | |
|
+5cyber2li ΛΟΥΚΑΣ kaz dim StelMex 9 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
StelMex Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 6
| Θέμα: Πατέντα για κηρύθρες Τετ Σεπ 10, 2014 9:13 pm | |
| Καλησπέρα παιδιά! Είδα στο ΥouTube μια πατέντα για κατασκευή κηρυθροποιείου. Φαίνεται πολύ ενδιαφέρουσα και θα μειώσει πιστεύω σημαντικά το κόστος των κηρύθρων. Έχω δει διάφορες τέτοιες αλλά παραθέτω παρακάτω μια που φτιάχνεται με σιλικόνη απλή (υγροποιημένου καουτσούκ). Υπάρχει περίπτωση η χρήση αυτής της σιλικόνης να είναι επιβλαβής για τις μέλισσες? Η λογική λέει ότι αφού θα έχει στεγνώσει καλά δεν υπάρχει φόβος μήπως το κερί απορροφήσει χημικές ουσίες από αυτήν. Αξίζει να την κατασκευάσω και να την χρησιμοποιήσω? Ή οι κηρύθρες του εμπορίου είναι λιγότερο επιβλαβής απο αυτές? Ευχαριστώ! [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Κυρ Οκτ 12, 2014 9:54 pm | |
| Καλό αλλα δεν μπορείς να βρείς στην ελλάδα σιλικόνη υγροποιημένου καουτσούκ. Μόνο σιλικόνες 2 συστατικων και συσκευασιες των 5 κιλών και ανω. και πανακριβες. Τι να την κάνεις τόσο πολύ? | |
|
| |
kaz Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 149
| Θέμα: Χαιρετώ.. Δευ Οκτ 13, 2014 8:34 pm | |
| Χαιρετώ.. Αν θέλεις ρίξε μια ματιά εδώ http://www.silgram.gr/ Πιστεύω θα σε βοηθήσει γιατί σου έχει και τον τρόπο που θα την χρησιμοποιήσεις. Αυτές τις σιλικόνες τις δουλεύω χρόνια . Για την δουλειά που την θέλεις τα 5 Kg ίσα-ίσα που θα σε φτάσουν (με μεγάλη οικονομία). Το κόστος της ανέρχεται στα 16-17 ευρώ το Kg. Χρησιμοποίησε την SR ή την SA είναι η πιο κατάλληλες λόγο τις ελαστικότητα της. Η S-35 Είναι για μακροχρόνια αποθήκευση τροφίμων , δεν σου κάνει είναι πολύ σκληρή και ακριβή. | |
|
| |
ΛΟΥΚΑΣ Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 66
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τρι Οκτ 14, 2014 4:55 pm | |
| Καλησπέρα Η πατέντα που αναφέρεις είναι ενός Τούρκου αρκετά παλιά. Προσωπικά δεν την έχω δοκιμάσει διότι προβληματίστηκα με το ποσό εύκολα είναι να καλύψεις σωστά την κάθε επιφάνεια αλλά και το ότι η σιλικόνη αυτή είναι για βιομηχανική χρήση. Έχω όμως δοκιμάσει με σιλικόνη 2 συστατικών σε δοχεία του κιλού. Στην πραγματικότητα είναι το δοχείο του κιλού της ρευστής σιλικόνης και ένα μικρο μπουκαλάκι 5gr στεγνωτικό. Από την ΠΕΡΒΙΝΚΑ ΕΠΕ τηλ 2105223534 το κόστος κάθε κιλού είναι περίπου 31-34 ευρώ ανάλογα με την ελαστικότητα που θα έχει όταν στεγνώσει. Υπάρχει κάποιο πρόβλημα με αυτή την σιλικόνη ότι δεν κολλάει στην επιφάνεια διότι περιέχει λάδι σιλικόνης και θέλει μια πατέντα για να μπορέσειςς να το κάνεις σαν πρέσα. οι επόμενες φωτογραφίες είναι από αυτό που έχω κατασκευάσει χωρίς να το έχω ολοκληρώσει ακόμη. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Αν πραγματικά σε ενδιαφέρει να κατασκευάσεις επικοινώνησε μαζί μου δια να σου πω και κάποια άλλα συμαντικα σημεία που πρέπει να προσέξεις. ΥΓ Για κάθε επιφάνεια θα χρειαστείς 1 κιλό περιπου για το παχας που εχω εγω | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τρι Οκτ 14, 2014 9:36 pm | |
| ΛΟΥΚΑ πολύ καλή η κατασκευή σου, μπράβο. Να ρωτήσω. Παρατήρησα μια συσκευή που λέει ότι δουλεύει με νερό...δλδ περνάει κρύο νερό μέσα απο τις μήτρες (σιλικόνης) , και το κάνει εσωτερικό κύκλωμα; Χωρίς νερό θα είναι εντάξει (όσον αφορά το ανάγλυφο) μακροχρόνια; Είδα και κατασκευές από αλουμίνιο, αλλά απ'οτι είδα δεν είχαν εισαγωγή-εξαγωγή νερού. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τρι Οκτ 14, 2014 11:48 pm | |
| Λουκά εκ πρώτης όψεως μοιάζει με μερακλίδικη δουλειά. Μπράβο, προχώρα! | |
|
| |
ΛΟΥΚΑΣ Μέλος
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τετ Οκτ 15, 2014 2:53 am | |
| - cyber2li έγραψε:
- Παρατήρησα μια συσκευή που λέει ότι δουλεύει με νερό...δλδ περνάει κρύο νερό μέσα απο τις μήτρες (σιλικόνης) , και το κάνει εσωτερικό κύκλωμα;
Χωρίς νερό θα είναι εντάξει (όσον αφορά το ανάγλυφο) μακροχρόνια; Είδα και κατασκευές από αλουμίνιο, αλλά απ'οτι είδα δεν είχαν εισαγωγή-εξαγωγή νερού. Το κλειστό κύκλωμα νερου ή ακόμη και ανεμιστήρας στο επάνω μέρος της μήτρας χρησιμοποιείτε για να κρυώνει ποιο γρήγορα το κερί και δεν έχει καμιά σχέση με την αντοχή της σιλικόνης. Φυσικά αυτά μπαίνουν σε μεταλλικές πρέσες και όχι σε κάποια από ξύλο. Ακόμη το πάχος της σιλικόνης πρέπει να είναι πολύ μικρο, πράγμα σχεδόν αδύνατο στην δίκη μου κατασκευή διότι αυτή η σιλικόνη που χρησιμοποιείτε για κατασκευή καλουπιών δεν μπορείς να την κολλήσεις με κανένα τρόπο και κόλα σε μια επιφάνεια διότι περιέχει λάδι. Δεν πιστεύω όμως ότι βοηθάνε πραγματικά πολύ, δυλαδη καταφέρνουν τόσο που να κρυώσουν την φόρμα της σιλικόνης ώστε αυτή να κρυώσει και το κερί ποιο γρήγορα. Εάν δεις τα διάφορα βίντεο θα προσέξεις ότι πριν απολέσουν το ρευστό κερί ψεκάζουν τις επιφάνειες με νερό ή χρησιμοποιούν ένα βρεγμένο ρολό ώστε να βοηθήσει πρώτον να ξεκολλήσει εύκολα το κερί και δεύτερον να κρυώσει ποιο γρήγορα. Το δικό μου όταν τελειώσει θα μοιάζει με αυτό του Τούρκου, αλλά με διαφορετικό τρόπο κατασκευής και διαφορετική σιλικόνη. | |
|
| |
ΛΟΥΚΑΣ Μέλος
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τετ Οκτ 15, 2014 2:54 am | |
| - monarchis έγραψε:
- Λουκά εκ πρώτης όψεως μοιάζει με μερακλίδικη δουλειά. Μπράβο, προχώρα!
Σε ευχαριστω !! | |
|
| |
ΛΟΥΚΑΣ Μέλος
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Δευ Οκτ 20, 2014 8:39 pm | |
| | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τρι Οκτ 21, 2014 2:11 am | |
| Σαν κατασκευή πολύ καλή..τελεια. Μια απορία έτσι όπως είναι κατασκευασμένη,πως μπορείς να ρυθμίσεις το πάχος του κεριού που θελεις και να είμαι ομοιόμορφο σε ολές του τις πλευρες; | |
|
| |
ΛΟΥΚΑΣ Μέλος
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τρι Οκτ 21, 2014 2:38 am | |
| Πολύ σωστή η παρατήρηση σου !! Οι μεντεσέδες στο πίσω μέρος μπήκαν ενώ υπήρχε ανάμεσα στις επιφάνειες της σιλικόνης το φύλλο κερήθρας που είχα χρησιμοποιήσει για καλούπι. Αρα θεωρητικά υπάρχει κενό. Για περισσότερα αμέσως μετά την πρώτη δοκιμή (ΣΥΝΤΟΜΑ) | |
|
| |
giannitsa12345 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 5
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τρι Οκτ 21, 2014 4:02 am | |
| κυριε Λουκα πολυ ομορφη κατασκευη. απο εδω και μετα πρεπει οποσδηποτε να βαλεις στο κατω μερος απο τα πλαγεια 2 σε υψος ποντους πλεξι γκλας (5αρι) ,ετσι ωστε το κερι να φευγει μονο απο την μια μερια (μπροστα οπως στο 2ο βιντεο) με την πιεση που θα βάζεις και ετσι θα γεμιζει ολο το κερι . επισης πρεπει να βαλης ολη την κατασκευη μεσα σε μια λεκανη με νερο ωστε το παραπανισιο κερι να μαζευεται εκει μεσα. το προβλημα που εντοπησα εγω στην δικια μου κατασκευη ειναι 1ον....χρειαζεται πολη ωρα μεχρη να κρειωση το κερι ωστε να βγενει ολοκληρο(εκτος αν δουλεψω τον αερα ,βιντεο 2ο) και 2ον..... περιμετρικα στις ακρες δεν βγενει σωστη η κερυθρα και καταλαβα οτι πρεπει να ξανακανω αλλο καλουπη που θα ειναι 3 ποντους απο καθε πλευρα πιο μεγαλο,οπου μετα η κερυθρα θα κοβεται με μαχαιρι στο σωστο μεγεθος. (βιντεο νο 2) εγω την εκανα με απλη σιλικονη για δοκιμη και χρεισιμοπηεισα 4 φιαλιδια. Νο 1 [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]δειτε και αυτο Νο 2 [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]και παλι μπραβο για την κατασκευη εισαι μαστορας.!!!!! Νικος απο Γιαννιτσά | |
|
| |
ΛΟΥΚΑΣ Μέλος
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τρι Οκτ 21, 2014 2:37 pm | |
| Νίκο από Γιαννιτσά σε ευχαριστώ πολύ για τις παρατηρήσεις σου. Μου έδωσες μια καλή ιδέα με το πλεξι γκλας στα πλαϊνα διότι σκεπτόμουν να βγάλω κάποιο μέταλλο ή αλουμίνιο | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τρι Οκτ 21, 2014 9:02 pm | |
| Νίκο συγχαρητήρια για την κατασκευή σου! Μπορείς να φτιάξεις ό,τι κερήθρα θέλεις και αρκετά παχιά ώστε να μην σπάει εύκολα κατά την κόλληση στα σύρματα. | |
|
| |
giannitsa12345 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τετ Οκτ 29, 2014 10:45 am | |
| - giannitsa12345 έγραψε:
- κυριε Λουκα πολυ ομορφη κατασκευη. απο εδω και μετα πρεπει οποσδηποτε να βαλεις στο κατω μερος απο τα πλαγεια 2 σε υψος ποντους πλεξι γκλας (5αρι) ,ετσι ωστε το κερι να φευγει μονο απο την μια μερια (μπροστα οπως στο 2ο βιντεο) με την πιεση που θα βάζεις και ετσι θα γεμιζει ολο το κερι .
επισης πρεπει να βαλης ολη την κατασκευη μεσα σε μια λεκανη με νερο ωστε το παραπανισιο κερι να μαζευεται εκει μεσα. το προβλημα που εντοπησα εγω στην δικια μου κατασκευη ειναι 1ον....χρειαζεται πολη ωρα μεχρη να κρειωση το κερι ωστε να βγενει ολοκληρο(εκτος αν δουλεψω τον αερα ,βιντεο 2ο) και 2ον..... περιμετρικα στις ακρες δεν βγενει σωστη η κερυθρα και καταλαβα οτι πρεπει να ξανακανω αλλο καλουπη που θα ειναι 3 ποντους απο καθε πλευρα πιο μεγαλο,οπου μετα η κερυθρα θα κοβεται με μαχαιρι στο σωστο μεγεθος. (βιντεο νο 2)
εγω την εκανα με απλη σιλικονη για δοκιμη και χρεισιμοπηεισα 4 φιαλιδια. Νο 1 [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
δειτε και αυτο Νο 2 https://www.youtube.com/watch?v=ZD8Tcrj9UGs
και παλι μπραβο για την κατασκευη εισαι μαστορας.!!!!! Νικος απο Γιαννιτσά PS Δεν ειναι δικα μου τα εργα αυτα.
| |
|
| |
giannitsa12345 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων Τετ Οκτ 29, 2014 10:55 am | |
| Λουκά χερομαι που βοηθησα.και για να μην κολαι το κερι βαλε σαπουνονερο πριν,με ψεκαστιρι.
psath τα γραμμαρια βγενουν στανταρ 70 εως 80 γραμμαρια.γιατι τοσο κενο αφησε το κερι που μπικε για καλουπι.
χωρισ αερα δεν βγενι χρηγορα το κερι. | |
|
| |
| Πατέντα για κατασκευή κηρύθρων | |
|