Καλησπερα σημερα εκανα επιθεωρηση στα μελισσακια μου. Η εικονα που ειδα για τα 20αρια ειναι η εξης. Οι μανες γεννανε στον πανω οροφο και ο γονος εχει περιοριστει στα 4-5 πλαισια. Τα υπολοιπα πλαισια εχουν ικανοποιητικα μελια τα οποια τα εχουν απλωσει σε ολα τα κερια και δεν λεει να τα σφραγισουν. Ακομα και σε πλαισιο με σφραγισμενα μελια που ειναι για τρυγο υπαρχει γονος. Τα στεφανια πανω απο τον γονο ειναι αρκετα μεγαλυτερα απο το φυσιολογικο. Με λιγα λογια σιγουρα εκανα λαθος και τους εδωσα αρκετα κερια τα οποια τα εχτισαν αλλα και δεν αφαιρεσα , ετσι ωστε οτι μελι μαζευουν να πηγαινει στο πολυ 1-2 κερια. Στον κατω οροφο τωρα εχει αδεια εντελως πλαισια και πλαισια με γυρη.
Τι ακριβως πρεπει να κανω? Να κατεβασω την μανα κατω με ολους τους ανοιχτους γονους για να φαγωθουν οι γυρες και να αρχισει να γενναει καπως καλυτερα?
Με τα απλωμενα μελια τι γινεται ? Ηθελα να παρω κανα κιλο μελι για εμενα φετος αλλα ετσι οπως παει δεν το βλεπω θα τα φανε μεχρι να τα κλεισουν.
Τωρα τα εχω στο κτημα μου και εχω σκοπο να τα μεταφερω μονο για σουσουρα και καλο ξεχειμωνιασμα μετα. Περιμενω μπας και δωσει η βελανιδια αλλα λιγο δυσκολο.