Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Κηφήνες Αύγουστος 2016

Πήγαινε κάτω 
5 απαντήσεις
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

Αριθμός μηνυμάτων : 673

Κηφήνες Αύγουστος 2016 Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Κηφήνες Αύγουστος 2016   Κηφήνες Αύγουστος 2016 Icon_minitimeΤετ Αυγ 24, 2016 11:31 am

Καλημέρα σε όλους. Μετά από πολλές μέρες χωρίς Internet και επιθεωρήσεις τον Αυγουστο 2016, θάθελα να σας ρωτήσω αν σας συμβαίνει αυτό που παρατηρώ στις κυψέλες μου, δηλαδή παντελής έλλειψη κηφήνων. Είναι δυνατές, έχω κάνει και θεραπεία βαρρόα με άχνη και θυμόλη, αλλά κηφήνες σε καμμιά (αν μου ξέφυγε κανένας δε λέει κάτι..). Υπόψη ότι ταϊζω με υποκατάστατο γύρης λόγω έλλειψης στο περιβάλλον και απο μέλια έχουν αρκετά.
Κάποια ιδέα;
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
mpampis13
BeeForce
BeeForce
mpampis13

Αριθμός μηνυμάτων : 1393

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κηφήνες Αύγουστος 2016   Κηφήνες Αύγουστος 2016 Icon_minitimeΤετ Αυγ 24, 2016 12:24 pm

Βασίλη μου και σε εμενα τα ιδια. Ουτε δείγμα και ειναι φυσιολογικό.
Έλλειψη τροφών κόψιμο κηφήνων.....
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κηφήνες Αύγουστος 2016   Κηφήνες Αύγουστος 2016 Icon_minitimeΠεμ Αυγ 25, 2016 10:17 am

Καλημέρα Μπάμπη.
Τώρα διερωτώμαι πως μπορείς να κάνεις βασιλοτροφία φθινοπωρινή αν υπάρχει έλλειψη κηφήνων; Πάντως στα δικά μου γύρη και σιρόπι δεν έλειψαν.
olomelia
BeeForce
BeeForce
olomelia

Αριθμός μηνυμάτων : 544

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κηφήνες Αύγουστος 2016   Κηφήνες Αύγουστος 2016 Icon_minitimeΠεμ Αυγ 25, 2016 10:43 am

καλημέρα κι από μένα,

επειδή οι κηφήνες έχουν πια αποβληθεί από τα μελίσσια, πρέπει ν΄αφήσεις δυό-τρία να σου γίνουν αρρενότοκα σε μια απόσταση
500-1000 μέτρα από διαφορετικές κατευθύνσεις του μελισσοκομείου.

Αυτό βέβαια, μάλλον δεν έχει νόημα αν χρειάζεσαι μόνο μερικές μάνες...
lingistis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
lingistis

Αριθμός μηνυμάτων : 957

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κηφήνες Αύγουστος 2016   Κηφήνες Αύγουστος 2016 Icon_minitimeΠεμ Αυγ 25, 2016 11:52 am

vassilis έγραψε:
πως μπορείς να κάνεις βασιλοτροφία φθινοπωρινή αν υπάρχει έλλειψη κηφήνων;

Νομίζω πως δεν αξίζει το κόπο. Καλύτερα να περιμένεις να αρχίσουν ξανά κηφηνόγονο τα μελίσσια.
vassilis
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
vassilis

ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Κηφήνες Αύγουστος 2016   Κηφήνες Αύγουστος 2016 Icon_minitimeΠεμ Αυγ 25, 2016 1:40 pm

Καλησπέρα σε όλους κι ευχαριστώ για τις απαντήσεις. Έχω μια πολύ καλή μάνα από την οποία θέλω να κάνω 6-10 βασίλισσες για να αντικαταστήσω σε αντίστοιχες κυψέλες. Διάβασα ότι οι Φθινοπωρινές είναι καλλίτερες και μάλλον θ' ακολουθήσω τη συμβουλή του Γιάννη. Θα περιμένω...
Efharisto
priobolos
Μέλος
Μέλος
priobolos

Αριθμός μηνυμάτων : 121

ΔημοσίευσηΘέμα: Κηφήνες Αύγουστος 2016   Κηφήνες Αύγουστος 2016 Icon_minitimeΠαρ Αυγ 26, 2016 9:31 pm

Καλησπέρα κι εγώ αυτο περιμένω πιστεύω άμα δροσίσει λίγο κι αρχίσουν να ανεβάζουν γωνους θα κάνουν και κυφινογωνο.

Κηφήνες Αύγουστος 2016
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1
 Παρόμοια θέματα
-
» Ιούλιος-Αυγουστος
» Έξω οι κηφήνες!!!
» Ξηρασία.... δύσκολος φέτος ο Αύγουστος
» Πεθαμενοι κηφηνες
» Κηφήνες νεκροί

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Βασίλισσες, Βασιλοτροφία & Παραφυάδες-
Μετάβαση σε: