Melissologia
Θέλετε να αντιδράσετε στο μήνυμα; Φτιάξτε έναν λογαριασμό και συνδεθείτε για να συνεχίσετε.
Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες

ΦόρουμΦόρουμ  Latest imagesLatest images  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Εχω 2 αρρενοτοκα

Πήγαινε κάτω 
+5
gmakhs
spithoyras
thodoris981
psath
κολεγκας
9 απαντήσεις
Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
κολεγκας
Μέλος
Μέλος
κολεγκας

Αριθμός μηνυμάτων : 246

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 9:20 am

Καλημέρα.Εχω 2 μελισσακια αρρενοτοκα,1 με περιπου 14 15 πλαισια πλυθησμο και ένα με περιπου 3 πλαισια,σκεφτομαι να δυναμωσο το μικρο από το μεγαλο και να αγορασω 2 βασίλισσες να δωσω μια στο καθενα,τι λετε ακουω γνωμες και προτασεις.......
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
psath
BeeForce
BeeForce
psath

Αριθμός μηνυμάτων : 1223

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 9:54 am

Αυτό θα έκανα κι εγώ αφού βεβαιωνόμουν 100% ότι δεν έχουν βασίλισσα. Δες εδώ:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.]
κολεγκας
Μέλος
Μέλος
κολεγκας

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 1:23 pm

Ειμαι σιγουρος 100% οτι ειναι αρρενοτοκα και τα δυο εχουν μονο κυφηνογονο καθολου κανονικο..
thodoris981
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
thodoris981

Αριθμός μηνυμάτων : 651

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 3:21 pm

Παντα ειναι επικυνδινη η εισαγωγη βασιλισσας σε τετοια μελισσια.
Ειδικα αν τα εξισωσεις και κανεις 2 των 8-9 πλαισιων......μεγαλα και αρρενοτοκα τα βλεπω λιγο δυσκολα τα πραματα....
spithoyras
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
spithoyras

Αριθμός μηνυμάτων : 565

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 3:58 pm

Συμφωνω με τον θοδωρη. Δυσκολη κατασταση και το πιθανοτερο να κοψουν τις βασιλισσες που θα δωσεις. Εγω θα τα τιναζα κι αφου τα αφηνα καμια βδομαδα ησυχα θα εκοβα παραφυαδες απ τα μελισσια που θα δυναμωναν. Οι νεες παραφυαδες εχουν πολυ μεγαλυτερες πιθανοτητες να δεχθουν τις βασιλισσες, ειτε αγοραστες, ειτε απο δικη σου βασσιλοτροφια.
Ολο αυτο φυσικα γινεται αν εχεις ενα ικανοποιητικο αριθμο μελισσιων. Ας πουμε 4.
psath
BeeForce
BeeForce
psath

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 7:24 pm

Δηλαδή εμένα τη δέχτηκε επειδή ήταν μικρότερο; 5-6άρι;
gmakhs
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 431

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 8:01 pm

βάλε την με κλουβάκι αριστεράς όχι τα αλλα του εμποριου και αστήν 1 μέρα με το ζυμάρι σφραγισμένο ώστε να αργήσει λίγο να βγει και θα την δεχθεί το melisssi .
psath
BeeForce
BeeForce
psath

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 8:09 pm

Εγώ την έβαλα με αυτό:

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]

Την προηγούμενη έβαλα 1 πλαίσιο σφραγισμένο γόνο και μετά από 3-4 ημέρες έφαγαν το ζυμαράκι και οι αρρενοτόκες μπήκαν στη θέση τους. ήταν όμως 5-6άρι όπως είπα.
gmakhs
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 8:31 pm

με το "Αριστέας" είναι πιο σίγουρη η επιτυχία μπορείς να βάλεις ακόμα και παρθένα
spithoyras
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
spithoyras

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 8:43 pm

gmakhs το εχεις κανει σε πολλα αρρενοτοκα ? Και δυνατα ? πετυχενε παντα ?

gmakhs
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 11:02 pm

ναι , εκτος από την φορα όπου έβαλα παρθένα εκεί χρειάστηκε 2 βασίλισσες ( το θέμα είναι να ξέρεις ποτε να την βγάλεις από το κλουβάκι)
psath
BeeForce
BeeForce
psath

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 11:08 pm

gmakhs έγραψε:
ναι , εκτος από την φορα όπου έβαλα παρθένα εκεί χρειάστηκε 2 βασίλισσες ( το θέμα είναι να ξέρεις ποτε να την βγάλεις από το κλουβάκι)

Πότε ακριβώς; Εμένα έβαλα μια χούφτα ζυμαράκι και έκανε να βγει 5-6 ημέρες. Τη μέθοδο τη συνέστησε βασιλοτρόφος.
gmakhs
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 11:34 pm

psath έγραψε:
gmakhs έγραψε:

Πότε ακριβώς; Εμένα έβαλα μια χούφτα ζυμαράκι και έκανε να βγει 5-6 ημέρες. Τη μέθοδο τη συνέστησε βασιλοτρόφος.

κι εγώ έτσι το κάνω κλειστεί για 3hs μέρες και μετά ζυμάρι (στα μεγάλα)
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Αριθμός μηνυμάτων : 332

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 11:46 pm

Υπάρχουν στο εμπόριο κλουβακια βασιλισσα επι του πλαισίου.την εγκλωβίζεις πάνω στο πλαίσιο Μόνη της κ οταν αυτη αρχίσει να γεννάει την ελευθερωνεις.αν αρχίσει να γεννάει δεν την κόβει το μελισσι
psath
BeeForce
BeeForce
psath

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 11:49 pm

Το έχω δει στο εμπόριο και λογικά μου φαίνεται πιο σίγουρη μέθοδος.
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΚυρ Ιουν 08, 2014 11:51 pm

Εγω το δοκίμασα σε 18 μελισσι που έμεινε όργανο κ την δέχτηκε.απλα το αρρενοτοκο θέλει πρώτα να το τινάξεις
gmakhs
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΔευ Ιουν 09, 2014 3:26 am

Vasilis. έγραψε:
Εγω το δοκίμασα σε 18 μελισσι που έμεινε όργανο κ την δέχτηκε.απλα το αρρενοτοκο θέλει πρώτα να το τινάξεις

δεν χρειάζεται τίναγμα and εν έχει άλλη μάνα μέσα
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΔευ Ιουν 09, 2014 3:29 am

Το τίναγμα ξερω οτι γίνεται για να μειωθεί ο αριθμός των ψευδομανων δεν έχει σχέση με την μάνα.
spithoyras
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
spithoyras

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΔευ Ιουν 09, 2014 1:15 pm

Παιδια. Μην μπερδευομαστε τσαμπα. Αρρενοτοκο εννοειτε οτι δεν εχει μανα και μαλιστα επι 30 μερες περιπου, γι αυτο εγινε και αρρενοτοκο. Τα αρρενοτοκα απο αγονιμοποιητες βασιλισσες ξερω οτι δεν τοσο μεγαλος μπελας και δεχονται κανονικα μια βασιλισσα με την δυσκολια οσο ενος φυσιολογικου μελισσιου.

gmakhs έγραψε:
κι εγώ έτσι το κάνω κλειστεί για 3hs μέρες και μετά ζυμάρι (στα μεγάλα)
Ενδιαφερων και ευκολος τροπος gmakh. Σε επομενη φαση θα τον δοκιμασω κι εγω σε μεγαλο αρρενοτοκο απο ορφανια. Να υποθεσω οτι δεν κανω καποιο αλλο χειρισμο πριν η μετα οπως λεει ο βασιλης ?    Σωστα ?

Vasili εχεις ευκαιρη καμια φωτο απ'το κλουβακι ? η καμια σελιδα στο ιντερνετ να το δουμε ?
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΔευ Ιουν 09, 2014 1:25 pm

[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] αν θεωρεί κάποιος οτι κάνω διαφήμιση στο μαγαζί ας το σβήσει.
spithoyras
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
spithoyras

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΔευ Ιουν 09, 2014 1:32 pm

Δεν νομιζω οτι ειναι διαφιμηση αλλα ενημερωση.

Βασιλη το εχεις χρησιμοποιησει πολλες φορες με τον τροπο που λες, με επιτυχια ?
Λογικα το κλουβι αυτο πιανει ολο το πλαισιο και ειναι μελισσοστεγανο σωστα ?
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΔευ Ιουν 09, 2014 4:28 pm

το εβαλα σε 3 μελισσια ενα 10αρι που πεταξε η μανα την ωρα που την σημαδευα κ σε 2 ορφανα 2 οροφα.επιτυχια σε ολα.θα βρεις μια μαυρη κηρηθρα κ οχι φετινη οσο πιο παλια για να ειναι σκληρο το κερι.θα βαλεις μεσα την βασιλισσα κ θα την αφησεις εκει 3 μερες.την τεταρτη που θα πας να ανοιξει το κοκκινο καπακι θα πρεπει το πλαισιο να ειναι γεννημενο.τοτε ανοιγεις λιγο το κοκκινο πορτακι κ την δεχονται.το μυστικο ειναι οτι ξεκιναει να γενναει κ μετα δεν την κοβουν.σε αρρενοτοκο καλο ειναι να τιναχτει το μελισσι για τους λογους που εγραψα πιο πανω
psath
BeeForce
BeeForce
psath

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΔευ Ιουν 09, 2014 4:44 pm

Λογικά στο κουτάκι αυτό υπάρχουν και 5-6 μελισσούλες που την ταΐζουν ή βάζεις και περισσότερες;
Vasilis.
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΔευ Ιουν 09, 2014 7:10 pm

Εγω την έβαλα με τις παραμονές που την αγόρασα κ το πόρτακι πριν το κλείσω το γέμισα με την τροφή απο το κλουβί αλλα μου είπαν οτι δεν χρειαζόταν κατι απο αυτά.
κολεγκας
Μέλος
Μέλος
κολεγκας

Εχω 2 αρρενοτοκα Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Εχω 2 αρρενοτοκα   Εχω 2 αρρενοτοκα Icon_minitimeΔευ Ιουν 09, 2014 7:27 pm

παιδια οπα λιγο γιατι μπερδευτηκα.Ο συλογισμος μου είναι ο εξης,να κανω και τα δυο μελισια ισοδυναμα σε πλυθησμο,μετα να τα αφησω για λιγες μερες ωσπου να αγορασω τις βασίλισσες,μολις τις παρω σε κλουβακι υποθετω ότι θα μου τις στειλουνε και αν όχι θα αγορασω εγω,μολις λοιπον ερθουν οι κουκλες στα χερια μου να παω στο μελισσοκομειο μου ,να τινάξω και τα δυο μελισσια να ξαναβαλω τις κυψέλες στην θεση τους με τις κουκλες μεσα και να περιμενω τις εργατριες να γυρισουν στην θεση τους,σωστο η λαθος?και αν είναι λαθος,γιατι, και τι προτείνεται να κανω?ειναι αμαρτια να τα χασω.

Εχω 2 αρρενοτοκα
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 2Μετάβαση στη σελίδα : 1, 2  Επόμενο
 Παρόμοια θέματα
-
» Δύο από τα μελίσσια μου πάνε για ... ψόφο - περίπτωση ορφάνιας

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Μελισσοκομικοί Χειρισμοί-
Μετάβαση σε: