| Αλλαγή κυψέλης | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Αλλαγή κυψέλης Δευ Μαρ 17, 2014 11:00 pm | |
| Γεια σας και πάλι. θα ήθελα να ρωτήσω ποια εποχή, ώρα κ.λ.π.είναι η καταλληλότερη για να αντικαταστήσω τις παλιές κυψέλες με τις συντηρημένες. Λογικά πρέπει να είναι αργότερα, Απρίλης - Μάης τότε που τα μελίσσια θα βρίσκονται σε πλήρη ανάπτυξη. Το χρώμα παραμένει το ίδιο, όπως επίσης και η θέση των κυψελών. Αν και απ' ό,τι διάβασα μπορεί να αλλάξει το χρώμα γιατί οι μέλισσες θυμούνται και τον τόπο. Σκέφτομαι να μην της αλλάξω όλες μεμιάς αλλά κάθε 2-3 μέρες να αλλάζω κι από μια για να αποφύγω τη μεγάλη φασαρία και να μην ανησυχήσω όλα τα μελίσσια την ίδια ώρα. Ακούω γνώμες. | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 246
| Θέμα: Απ: Αλλαγή κυψέλης Τρι Μαρ 18, 2014 12:16 am | |
| εγω αλλαζω κυψέλες κάθε χρονο,το μονο που προσεχω είναι η μερα που θα τ κανω να είναι ηλιολουστη να κανει λιγο ζεστη και να μην φυσαει. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Αλλαγή κυψέλης Τρι Μαρ 18, 2014 12:36 am | |
| και εγω το ιδιο. κυψελες αλλαξα και τα 2 προηγουμενα σαββατοκυριακα ...επισης το χρωμα δεν εχει σχεση...απλα βαλτες στην ιδια θεση | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Απ: Αλλαγή κυψέλης Τρι Μαρ 18, 2014 9:22 am | |
| Τώρα που είναι μικρά τα μελίσσια έκανα τις μεταγγίσεις. Είναι δυνατόν να είναι καλύτερα όταν υπάρχει πλήρης ανάπτυξη? Τότε η κυψέλη έχει μέλισσες σε κάθε γωνιά, δεν βρίσκεις από που να πιάσεις, τώρα όμως οι μεταγγίσεις είναι υπόθεση λίγων λεπτών χωρίς καμία ενόχληση. Δεν υπάρχει ενόχληση στις 12 το μεσημέρι με 22+ βαθμούς. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Αλλαγή κυψέλης Τρι Μαρ 18, 2014 1:28 pm | |
| Και εγω νομιζω τωρα καλυτερα , το χρωμα δεν παιζει τοσο σημασια οσο το να ειναι στην ιδια θεση | |
|
| |
psath BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1223
| Θέμα: Απ: Αλλαγή κυψέλης Τρι Μαρ 18, 2014 2:40 pm | |
| Ευχαριστώ όλους! Μέχρι τέλος μήνα, άντε αρχές Απρίλη, θα κάνω τις μεταγγίσεις. | |
|
| |
golas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 165
| Θέμα: Απ: Αλλαγή κυψέλης Τρι Μαρ 18, 2014 11:32 pm | |
| - κολεγκας έγραψε:
- εγω αλλαζω κυψέλες κάθε χρονο,το μονο που προσεχω είναι η μερα που θα τ κανω να είναι ηλιολουστη να κανει λιγο ζεστη και να μην φυσαει.
κάθε χρόνο γιατί? έχεις δηλαδή διπλάσιες κυψέλες από ότι είναι τα μελίσσια σου? | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Αλλαγή κυψέλης Τρι Μαρ 18, 2014 11:34 pm | |
| προφανως θα εννοει οτι αλλαζει οσες θελουν αλλαγη καθε χρονο...εκτος αν εχει λιγα. | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Αλλαγή κυψέλης Τετ Μαρ 19, 2014 6:41 am | |
| Τις κυψελες τις αλλαζουμε για να απαλλαξουμε το σμηνος απο το φορτιο των πιθανων ασθενειων που κουβαλουν.Τοποθετωντας το σμηνος σε καθαρη και απολυμασμενη κυψελη του δινουμε την δυνατοτητα να αναπτυχθει σε υγιεινοτερες συνθηκες.Επομενως η αρχη της ανοιξης ειναι η καταλληλη εποχη,σε μια ζεστη μερα που οι μελισσες δουλευουν .Για το σκοπο αυτο δεν ειναι φυσικα απαραιτητο να διαθετουμε διπλασιο αριθμο κυψελων.Αρκουν 1-2 εφεδρικες κυψελες.Τις 2 που αντικαταστησαμε τις καθαριζουμε τις περναμε με το φλογιστρο και στην συνεχεια αντικαθιστουμε με αυτες τις 2 επομενες.Πολοι μελισσοκομοι αρκουνται στον καθαρισμο και την απολυμανση μονον των κινητων πατων.Αυτο φυσικα εξυπηρετει οσους διαθετουν μεγαλο αριθμο κυψελων,αλλα κατα την γνωμη μου η δουλεια ετσι γινεται μιση. | |
|
| |
golas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 165
| Θέμα: Απ: Αλλαγή κυψέλης Τετ Μαρ 19, 2014 3:46 pm | |
| ωραίο ακούγεται να τις αλλάζεις κυψέλες κάθε άνοιξη για καλύτερη υγεία. λέω να το κάνω και γώ μιας που έχω μόνο 5 και μερικές καινούριες. | |
|
| |
| Αλλαγή κυψέλης | |
|