| Την Αποψη σας | |
|
+6thodoris981 mpampis13 Johnniebee Maikpigasos pointerst akis_chatzi 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
akis_chatzi Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 18
| Θέμα: Την Αποψη σας Δευ Ιαν 20, 2014 7:53 pm | |
| Καλησπερα σε ολους , την ανοιξη θα παρω τα 2 πρωτα μελισσια μου τα οποια θα ειναι πενταρακια το καθε ενα , αυτο που δεν ξερω και το σκεφτομαι ειναι το εξης να τα αφησω να αναπτυχθουνε και να παρω οτι μελακι βγαλουνε η μολις μεγαλωσουν να τα σπασω για να μεγαλωσω τα μελισσια μου και για μελια απο του χρονου
Εσεις τι λετε ειναι καλυτερο να κανω | |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Δευ Ιαν 20, 2014 9:09 pm | |
| Καλησπέρα και καλή αρχή.Αυτό που σου προτείνω είναι να τα πάρεις και μετά να αποφασίσεις τι θα κάνεις.Αν δεις ότι μπορείς να τα κουμαντάρεις και τα καταφέρνεις καλά τότε καλύτερα να τα αυξήσεις για να έχεις περισσότερο ενδιαφέρον.Από την άλλη το μέλι που μπορείς να πάρεις απο 2 μελίσσια είναι σχετικά λίγο..Αυτό που βλέπω και απο μένα,είναι ότι κινούμαι ανάλογα με τις δυνάμεις μου. | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Δευ Ιαν 20, 2014 10:38 pm | |
| - akis_chatzi έγραψε:
- μολις μεγαλωσουν να τα σπασω για να μεγαλωσω τα μελισσια μου και για μελια απο του χρονου
Αυτό είναι το καλύτερο φίλε μου.. | |
|
| |
Johnniebee Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 300
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Δευ Ιαν 20, 2014 11:20 pm | |
| Πέρυσι ήμουν σε παρόμοιο σημείο με εσένα... τελικά τα άφησα, τα έσπασα και φετος εχω αρκετά περισσότερα από πέρισυ (τα τριπλά)... Βέβαια οι φίλοι θα σε κοροιδεύουν οτι εχεις μελίσσια και δεν τρως μέλι αλλά εσυ μην ακουσ κανέναν κάνε όπως εσύ πιστέυεις... | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Τρι Ιαν 21, 2014 1:19 am | |
| συμφωνω με τον Γιαννη με υπομονη γινονται αυτες οι δουλειες...τωρα αν εχει μαραζει να φας μελι σου δοκιμασε με το δαχτυλακι χαχαχαχχα | |
|
| |
akis_chatzi Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Τρι Ιαν 21, 2014 7:45 am | |
| καλημερα δεν εχω μαραζι να φαω μελι φετος απλα ρωταω και θελω να δω πιο ειναι το καλυτερο να κανω για το μελλον | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Τρι Ιαν 21, 2014 12:47 pm | |
| Καθε αρχη και δυσκολη. Οταν γινουν 5 όμως θα μπορεις να κρατας π.χ. 3 για μελι και 2 για ανάπτυξη. Καλή αρχή. | |
|
| |
sotto Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 77
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Τρι Ιαν 21, 2014 1:47 pm | |
| Καλη αρχη και απο εμενα, εγω θα σου ελεγα να "κοψεις" το ενα αφου μπορεσεις, και να αφησεις το αλλο να παρεις κανα 20ακιλο μελι και το "κοβεις" μετα, ετσι και μελι θα φας και θα το πολλ/ασεις.
| |
|
| |
newbee Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Τρι Ιαν 21, 2014 3:50 pm | |
| Έχεις ασχοληθεί ξανά με την μελισσοκομεία ή τώρα αρχίζεις?
Αν δεν έχεις δουλέψει ξανά μελίσσια μάλλον πρώτα θα πρέπει να μάθεις να τα χειρίζεσαι και να τα κρατήσεις δυνατά γιατί για να πάρεις μέλι και να τα πολλαπλασιάσεις πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. | |
|
| |
ΜπαμπηςΚαστορια Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 119
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Τρι Ιαν 21, 2014 4:58 pm | |
| Φιλε μου εγω είχα χωρίσει και δεν πηρα μέλι. Πηρα ομως κατι καλυτερο.....εμπειρια! Προσπαθησα και.....εμαθα μεσα απο αυτην την διαδικασια να τροφοδοτω για να χτισουν κερυθρες που ως νεος δεν είχα ( και ουτε εχω αρκετες ακόμη), να κοβω παραφυαδες , να βρισκω την βασιλισσα, να διαχειριζομαι τα τελαρα με ηρεμια χωρις να τρεμω και να αναστατωνω το μελισσι, να μετακινω μελισσια(παραφυαδες) με ασφάλεια και αλλα πολλα που μαθαινεις οταν χωριζεις μελισσια. Το μελι θα ερθει αργοτερα και θα είναι πιο γλυκο γιατι θα εχει μεσα και την υπομονη και την προσπαθεια που θα κανεις εναν ολοκληρο χρόνο. | |
|
| |
akis_chatzi Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Τρι Ιαν 21, 2014 7:48 pm | |
| - newbee έγραψε:
- Έχεις ασχοληθεί ξανά με την μελισσοκομεία ή τώρα αρχίζεις?
Αν δεν έχεις δουλέψει ξανά μελίσσια μάλλον πρώτα θα πρέπει να μάθεις να τα χειρίζεσαι και να τα κρατήσεις δυνατά γιατί για να πάρεις μέλι και να τα πολλαπλασιάσεις πρέπει να υπάρχουν και οι κατάλληλες συνθήκες. Δεν εχω δουλεψει ξανα ειναι η πρωτη επαφη μου και θα με βοηθησει ενας φιλος που εχει αυτος μελισσια απλα και εγω σκεφτομαι να τα κοψω σε πρωτη φαση καθαρα για εμπειρια οπως λεει και ο ΜπαμπηςΚαστορια | |
|
| |
Johnniebee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Τρι Ιαν 21, 2014 8:17 pm | |
| Προσωπικά νομίζω είναι μεγαλύτερη ευχαρίστηση να βλέπεις το ''κοπάδι'' σου να μεγαλώνει παρά να πάρεις λίγο μέλι... Συμφωνώ οτι σαν αρχάριος θα σου έιναι πολύτιμη η εμπειρία του να πολλαπλασιάζεις τα σμήνη σου... Εγώ και για φέτος σκέφτομαι να παρω όσο λιγότερο μέλι και να πολλαπλάσιάσω πάλι τα περισσότερα σμηνη μου... Όσο περισσότερα έχεις τόσο περισσότερο ενδιαφέρον θα κρατάς και τόσο περισσότερο νόημα θα έχουν οι επισκέψεις σου στο μελισσοκομίο... Αν έχεις 1-2 κινδυνέυεις να ''βαρεθείς'' τις δουλειές. Επίσης αν ξεχειμωνιάσεις με 2 είναι πολύ επικύνδυνο να μείνεις με 1 ή και με κανενα την άνοιξη, ενώ αν ξεχειμωνιάσεις 5 όλο και καποιο θα σωθεί . Τέλος το μόνο μειωνέκτημα που βλέπω στο να πολλαπλασιάσεις τα σμήνη σου είναι το κόστος (που θα γίνει βέβαια απόσβεσή αλλά όχι αμεση) των κυψελών και των κεριών που είναι αρκετό για έναν ερασιτέχνη. | |
|
| |
tomaskatsoufis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 175
| Θέμα: αναπτυξη Πεμ Ιαν 23, 2014 1:47 pm | |
| Μπορεί να μας πει κάποιος μια επιτυχή μέθοδο σπασίματος μελισσιού ή να μας παραπέμψει κάπου; Για ανάπτυξη και όχι για μέλι. | |
|
| |
Johnniebee Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Την Αποψη σας Πεμ Ιαν 23, 2014 5:12 pm | |
| - tomaskatsoufis έγραψε:
- Μπορεί να μας πει κάποιος μια επιτυχή μέθοδο σπασίματος μελισσιού ή να μας παραπέμψει κάπου; Για ανάπτυξη και όχι για μέλι.
Τόμας είναι πάρα πολυ γενική η ερώτησή σου... Για εμένα ο πιο ασφαλείς και σίγουρος τρόπος είναι να κάνει κανείς βασιλοτροφία και να χωρίσει παραφυάδες που θα δεχτούν τις νέες μάνες (αυτό θα κανω φέτος). Άλλοι κόβουν παραφυάδες με γόνο ημερών και τις αφήνουν να βγάλουν μόνες τους μάνες. (Αυτό έκανα πέρισυ) Θα προτείμήσω τον πρώτο τρόπο, πρώτον για να αποκτήσω εμπειρία και σε αυτό το κομμάτι, και δέυτερον γιατι με τον δεύτερο τρόπο ΄χανει πολύ χρόνο το νέο μελίσσι (1 μήνα +) και μένει πολύ πίσω από α΄ποψη ανάπτυξης. Πιο συγκεκριμένα φέτος σχεδιάζω να κάνω βασιλοτροφία, να τις βάλω σε κυψελίδια συζευξης και να κάνω τις παραφυάδες μου με γονιμοποιημένες μάνες. | |
|
| |
| Την Αποψη σας | |
|