| Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
wasp13 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 28
| Θέμα: Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... Τετ Νοε 13, 2013 5:33 pm | |
| Καλησπέρα.. Τοποθέτησα ξύλινο πορτάκια σε μερικές κυψέλες μου(στις υπόλοιπες μεταλλικά) με το τρόπο που φαίνεται στην φωτογραφία: https://2img.net/r/ihimg/photo/my-images/823/p1g3.png/Αναρωτιέμαι αν δυσκολεύω την προσγείωση των μελισσών καθώς η πόρτα καταλαμβάνει όλη την επιφάνεια της σανίδας πτήσης.... Το άλλο που παρατήρησα είναι ότι έκλεισαν και τους 4 αεραγωγούς στις 8 από τις 10 κυψέλες. Μήπως να μην βάλλω πόρτες ? | |
|
| |
tsolakg Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 38
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... Τετ Νοε 13, 2013 8:01 pm | |
| νομιζω την εβαλες αναποδα, αυτο το ''σκαλοπατακι'' μπαινει μεσα στην πορτα της κυψελης, περιστροφη 180 μοιρες | |
|
| |
xarhs Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 73
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... Τετ Νοε 13, 2013 9:16 pm | |
| ειναι αναποδα φιλε μου περισσευει σιγουρα χωρος για να προσγειωνονται οι μελισσες αν την βαλεις σωστα | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... Τετ Νοε 13, 2013 9:38 pm | |
| γεια σου ρε πατρίδα Φλωρινιώτη και εγώ ανάποδα το βλέπω .......... μάλιστα αν το γυρίσεις και όπως πρέπει ..... με το δόντι μέσα δλδ , δεν θα χρειάζεται έξτρα στήριξη με τις πεταλούδες | |
|
| |
wasp13 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... Τετ Νοε 13, 2013 9:45 pm | |
| Γεια σου πατριώτη Στέλιο! Οκ παιδιά κατάλαβα....Ευχαριστώ
Όσον αφορά τους κλειστούς αεραγωγούς?Θα έχω πρόβλημα? Για να τους κλείσανε βέβαια,κάτι θα ξέραν.... | |
|
| |
xarhs Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 73
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... Τετ Νοε 13, 2013 10:43 pm | |
| οι μελισσες προσαρμοζουν τις θηρες κατ οπως θελουν αυτες..... γνωμη μου να μην τις πειραξεις , κατι ξερουν παραπανω αυτες | |
|
| |
thanasis1949 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 22
| Θέμα: Ξυλινη πορτα Πεμ Νοε 14, 2013 4:25 pm | |
| Γιασας ΦΛΩΡΙΝΙΩΤΕΣ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Βρεθηκε κι αλλος. Μηπως επειδη θα ξεχειμωνισης στην Φλωρινα θα πρεπει να βαλεις και κανενα κοματι φελιζολ στα παραθυρακια, αντι να τα ανοιξεις΄, | |
|
| |
wasp13 Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... Πεμ Νοε 14, 2013 4:41 pm | |
| Γεια σου Θανάση Κάπου διάβασα ότι η υγρασία κάνει μεγαλύτερη ζημιά από το κρύο...γι'αυτό και έκανα την ερώτηση...
Δεν θα πειράξω τους αεραγωγούς τελικά...Δεν πιστεύεις ότι η πρόπολη είναι αρκετή? Χρειάζεται και φελιζόλ ?
| |
|
| |
pointerst Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 692
| Θέμα: Απ: Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... Πεμ Νοε 14, 2013 5:15 pm | |
| Βάλε κερόπανα από πάνω,σύπτιξε τα όσο μπορείς και στο τελευταίο τελάρο βάλε ένα φελιζόλ.Σήκωσε από πίσω την κυψέλη για να φεύγει η υγρασία και αν μπορείς καθάρισε τους αεραγωγούς και κλείσε εσύ τους 2 διαγώνιους.Θα συμφωνήσω στη λογική ότι τα μελίσσια ξέρουν τι κάνουν,αλλά και η δική μας δουλειά είναι να κάνουμε διορθωτικές κινήσεις.Ο εχθρός των μελισσών το χειμώνα είναι η έλειψη τροφής και η υγρασία. | |
|
| |
| Τοποθέτηση ξύλινης πόρτας... | |
|