| Πώς αφαιρούνται υπολείμματα κεριών & πρόπολης από τα πλαίσια; | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
ΠΑΥΛΟΣ Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 26
| Θέμα: Πώς αφαιρούνται υπολείμματα κεριών & πρόπολης από τα πλαίσια; Δευ Νοε 11, 2013 1:22 am | |
| Παιδιά, μπορεί να μου πει κανένας πώς αφαιρούνται τα υπολείμματα κεριών και η πρόπολης από τα πλαίσια(μετά την αφαίρεση των κεριών και των συρμάτων . Γενικά πώς απολυμαίνονται τα πλαίσια; | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Πώς αφαιρούνται υπολείμματα κεριών & πρόπολης από τα πλαίσια; Δευ Νοε 11, 2013 12:16 pm | |
| εγώ φίλε μου τα βουτάω σε καυτό νερό με χλωρίνη και αμέσως τα ξεπλένω με νερό και στη συνέχεια τα αφήνω να στεγνωσουν καλά | |
|
| |
ΠΑΥΛΟΣ Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς αφαιρούνται υπολείμματα κεριών & πρόπολης από τα πλαίσια; Δευ Νοε 11, 2013 1:39 pm | |
| Ευχαριστώ φίλε jokey. H χλωρίνη δεν βλάπτει τις μέλισσες; | |
|
| |
sotto Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 77
| Θέμα: Πως φευγει.... Δευ Νοε 11, 2013 1:55 pm | |
| Αραιωνεις τη χλωρινη 1προς 6 και εισαι οκ, αυτο μας ειπαν στο Γεωπονικο Πανεπιστημιο. | |
|
| |
thanasis1949 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 22
| Θέμα: Απ: Πώς αφαιρούνται υπολείμματα κεριών & πρόπολης από τα πλαίσια; Δευ Νοε 11, 2013 2:44 pm | |
| Εγω φιλε δοκιμασα με καυστικη ποτασα διαλυμενη 1κιλο προς 50 κιλα νερο,μετα διαρκεια 5 λεπτων τα εβγαλα,τα ξεπλινα μεκρυο νερο συνχρονωσ τα τιναζα χτυποντασ τοτελαρο καιτισ σιτες.Ειχα καλο αποτελεσμα.Ακουσα παλιο μελισσοκομο. | |
|
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Πώς αφαιρούνται υπολείμματα κεριών & πρόπολης από τα πλαίσια; Τρι Νοε 12, 2013 9:52 am | |
| - sotto έγραψε:
- Αραιωνεις τη χλωρινη 1προς 6 και εισαι οκ, αυτο μας ειπαν στο Γεωπονικο Πανεπιστημιο.
Αυτο κανει και για τα πατωματα υποθετω; | |
|
| |
jokey Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 188
| Θέμα: Απ: Πώς αφαιρούνται υπολείμματα κεριών & πρόπολης από τα πλαίσια; Τρι Νοε 12, 2013 1:27 pm | |
| τα πλαίσια θα ξεπλυθούν καλά και γρήγορα μόλις βγουν από το καζάνι με το ζεστό νερό και μετά θα τα αφήσεις να στεγνώσουν καλά. αφού λοιπόν μετά περάσεις καψούλια ,σύρματα , φύλλα κεριού και μπουν μετά από ένα μήνα και βάλε σε μελίσσια δεν θα υπάρχει ίχνος χλωρίου στα ξύλα (όλα τα υπόλοιπα είναι καινούρια) και δεν θα επηρεάσει σε τπτ τις μέλισσες . Το ίδιο κάνω και στις κυψέλες αλλά γνωρίζω πως διαβρώνουν τα μεταλλικά μέρη ( συνδετήρες) πράγμα το οποίο κατ εμέ είναι ελάχιστο το κακό . προτιμώ να έχω σωστά απολυμασμένες κυψέλες και ας αλλάξω και κανένα συνδετήρα. Με αυτό τον τρόπο απολυμαίνουμε πολλά χρόνια κυψέλες και πλαίσια χωρίς ποτέ να είχαμε θέμα . Το νερό που βράζει με την χλωρίνη θέλει αρκετά συχνά ''ξάφρισμα'' | |
|
| |
ΠΑΥΛΟΣ Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς αφαιρούνται υπολείμματα κεριών & πρόπολης από τα πλαίσια; Τετ Νοε 13, 2013 12:09 am | |
| Ευχαριστώ jokey, πολύ κατατοπιστικός. Ευχαριστώ sotto και thanasi. | |
|
| |
| Πώς αφαιρούνται υπολείμματα κεριών & πρόπολης από τα πλαίσια; | |
|