Φίλε μου μπράβο για την κίνησή σου, όπως λέει και ο Μπάμπης, πολύ καλά κάνεις και ρωτάς τους "μελλοντικούς" σου πελάτες για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Συνοπτικά θα σου έλεγα ότι προσωπικά και μετά από αρκετά χρόνια και αρκετούς κατασκευαστές έχω καταλήξει σε τρία βασικά προβλήματα.
1ο και για μένα το πιο βασικό, η ποιότητα της ξυλείας που χρησιμοποιεί κάποιος καθορίζει και την ποιότητα της κυψέλης και πόσο αυτή θα αντέξει στις καιρικές συνθήκες, προσωπικά θα πλήρωνα κάτι παραπάνω για να χρησιμοποιηθεί καλύτερη ξυλεία
2ο στις ενώσεις στα δόντια, μόρσα νομίζω τα λένε οι κατασκευαστές, στο σημείο αυτό βρίσκεται και η αχίλλειος φτέρνα της κυψέλης με τις συνεχείς συστολές και διαστολές το σημείο αυτό ανοίγει και από εκεί ξεκινάει το σάπισμα του ξύλου, ότι και αν κάνουμε (στόκος, κόλλα με πριονίδι κλπ) το καθυστερούμε για λίγο, καιρός είναι να χρησιμοποιηθεί κάποιος άλλος ίσως τρόπος σύνδεσης, μακάρι να τον βρεις εσύ...
3ο ΣΩΣΤΕΣ ΔΙΑΣΤΑΣΕΙΣ!!!
Έχω βαρεθεί να βλέπω διαφορές από κατασκευαστή σε κατασκευαστή είτε στις κυψέλες είτε στα πλαίσια, πρέπει να ακολουθούν όλοι τις ίδιες διαστάσεις!
Μπορεί άλλοι συνάδελφοι να σου αναφέρουν και άλλα προβλήματα, αλλά όλα θεωρώ ότι έχουν τη βάση τους στην έλλειψη επαγγελματισμού που δυστυχώς έχουν αρκετοί κατασκευαστές
Σου εύχομαι καλό ξεκίνημα στη νέα σου επαγγελματική προσπάθεια, αν το αγαπάς αυτό που κάνεις θα πάνε όλα καλά!