Melissologia

Ελληνικό Φόρουμ συζητήσεων για τις Μέλισσες
 
ΦόρουμΦόρουμ  ΕγγραφήΕγγραφή  Σύνδεση  BlogBlog  

Μοιραστείτε
 

 Σιρόπι και ψυγείο...

Πήγαινε κάτω 
ΣυγγραφέαςΜήνυμα
maandre
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 18

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΠαρ Οκτ 18, 2013 5:24 pm

Καλησπέρα, είμαι νέος μαθητευόμενος μελισσοκόμος και το πρώτο μου ερώτημα  ,
αν και εψαξα σχετικά με το θέμα σιρόπι και πόσο αντέχει στο ψυγείο (αφου το φτιάξουμε),δεν μπόρεσα να βρώ απάντηση.
Η ερώτηση λοιπόν είναι για πόσο χρονικό διάστημα αντέχει το σιρόπι ( 1:1) μέσα στο ψυγείο,ούτως ώστε να είναι καλό για τις μέλισσες και να μην δημιουργήσει παρενέργειες.
Αν υπάρχει απάντηση σας παρακαλώ να μου δώσετε τον σύνδεσμο.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
pointerst
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
pointerst

Αριθμός μηνυμάτων : 692

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΠαρ Οκτ 18, 2013 6:46 pm

Το πρόβλημα με το σιρόπι βρίσκεται στο ξίνισμα.Ούτε και εγώ ξέρω πόσο αντέχει στο ψυγείο και στην συνέχεια μέσα στην κυψέλη χωρίς να ξινίσει. Αυτό που ξέρω όμως,είναι ότι αν δεν θέλεις ένα σιρόπι να ξινίσει(σε ψ χρονική περίοδο) τότε προσθέτεις κιτρικό οξύ(λεμόνι)!

Η άποψη μου όμως,είναι να φτιάχνεις τόσο σιρόπι όσο χρειάζεσαι πραγματικά, και να μην αποθηκεύεις έτοιμο σιρόπι.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
maandre
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 18

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΠαρ Οκτ 18, 2013 7:52 pm

Ναι εννοείται ότι πρέπει να φτιάνχεις σιρόπι για όσο χρειάζεσαι ,αλλά μιας και ανάβω το μάτι στην κουζίνα καλό είναι να κάνω λίγο παραπάνω.Επίσης κάθε μέρα δεν μπορείς να είσαι στην κουζίνα.
Γνωρίζω ότι για να μην ξινίσει το σιρόπι βάζουν θυμόλη καταπολεμώντας συγχρόνως προληπτικά την νοζεμίαση αλλά και την βαρρόα.
Αυτο που δεν ξέρω είναι άν η ποσότητα θυμόλης είναι η ίδια που βάζουν για να μην ξινίσει το σιρόπι , με την ποσότητα που βάζουν για να προλάβουν την νοζεμίαση.

(Διάβασα μέσα στο φόρουμ ότι για την νοζεμίαση χρειάζεται 150 μλ καθαρό οινόπνευμα και 30 γρ κρυσταλλική θυμόλη , καλό ανακάτεμα και μετά απο το μίγμα αυτό παιρνουμε 1 σσ βάζοντάς το μέσα σε σιρόπι 1:1)
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
stakriv
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος
stakriv

Αριθμός μηνυμάτων : 34

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΣαβ Οκτ 19, 2013 1:48 am

(Διάβασα μέσα στο φόρουμ ότι για την νοζεμίαση χρειάζεται 150 μλ καθαρό οινόπνευμα και 30 γρ κρυσταλλική θυμόλη , καλό ανακάτεμα και μετά απο το μίγμα αυτό παιρνουμε 1 σσ βάζοντάς το μέσα σε σιρόπι 1:1) έγραψε:
φίλε maandre αυτή η αναλογία είναι για την καταπολέμηση της βαρρόας (μπορεί να βοηθάει και στην νοζεμίαση). Για συντήρηση και για την νοζεμίαση καλά είναι ένα γραμμάριο κρυσταλλικής θυμόλης διαλυμένο σε λίγο οινόπνευμα και μετά σε 15 λίτρα σιροπιού 1/1. Με αυτό το τρόπο συντηρείς το σιρόπι και κάνεις προληπτικά για νοζεμίαση. Αλλά καλά είναι μέσα σε λίγες μέρες να το δώσεις. Εγώ έτσι κάνω μπορεί ακόμα και μία εβδομάδα να με πάρει να το δώσω. ta xapia mou 
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
maandre
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 18

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΔευ Οκτ 21, 2013 8:45 pm

Εφτιαξα σιρόπι στις 18 του μηνός ,σήμερα που το δοκίμασα 4 ημέρες μετά η γεύση του ήταν όπως της πρώτης μέρας.
Το έδωσα στα μελίσσια,αύριο θα δώ άν το πήραν κανονικά όπως τις προηγούμενες ημέρες.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
maandre
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 18

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΚυρ Δεκ 08, 2013 6:08 pm

Τελικά το πήραν το σιρόπι μετά απο 4 μέρες κανονικά , δεν έμεινε τίποτα.
Είχα ξεχάσει το θέμα για αυτό δεν είχα απαντήσει.
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
giorgos500
Μέλος
Μέλος
giorgos500

Αριθμός μηνυμάτων : 69

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΠεμ Δεκ 12, 2013 10:07 pm

καλα ρε συναδελφοι νοεμβρη και δεκεμβρη μηνα δινετε συροπι?
και ειδικα στον εβρο ?
και οι μελισεσ το περνουν ?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
Johnniebee
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
Johnniebee

Αριθμός μηνυμάτων : 300

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΠαρ Δεκ 13, 2013 5:15 pm

Οκτώβρη είναι η τελευταία ανάρτηση αλλά και πάλι αργα μου φαίνεται για σιρόπι!!!!
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
maandre
Νέο Μέλος
Νέο Μέλος


Αριθμός μηνυμάτων : 18

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΠαρ Δεκ 13, 2013 8:16 pm

Το σιρόπι δόθηκε αρχές Οκτώμβρη για να διεγερθούν οι μέλισσες για να θρέψει περισσότερο γόνο,όπως λέει και ο Θρασυβούλου.
Απλά ξέχασα να ενημερώσω για το εάν αντέχει το σιρόπι μέσα στο ψυγείο 4 ημέρες.Τελικά αντέχει και δεν ξινίζει.

giorgos500 είπαμε είμαστε αρχάριοι αλλά όχι τόσο ώστε να δώσουμε σιρόπο Νοέμβριο και Δεκέμβριο...
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
pointerst
Ενεργό Μέλος
Ενεργό Μέλος
pointerst

Αριθμός μηνυμάτων : 692

Σιρόπι και ψυγείο... Empty
ΔημοσίευσηΘέμα: Απ: Σιρόπι και ψυγείο...   Σιρόπι και ψυγείο... Icon_minitimeΠαρ Δεκ 13, 2013 8:23 pm

Τι αποτελέσματα είχες?κάνε μας μια σχετική ενημέρωση.Τι καιρός επικρατούσε τότε?
Επιστροφή στην κορυφή Πήγαινε κάτω
 
Σιρόπι και ψυγείο...
Επιστροφή στην κορυφή 
Σελίδα 1 από 1

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτήΔεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης
Melissologia :: Μελισσοκομική τεχνική :: Τροφοδοσία μελισσών-
Μετάβαση σε: