Θέμα: δεν" τραβανε" τα μελισσια φετος τετοια εποχη ... Δευ Οκτ 07, 2013 1:01 am
Καλησπερα, τα μελισσια δεν θελουν να γινουν, πολυ λιγοι γονοι, πολα μελια, γυρη ετσι και ετσι, ανοιξε η ακονιζια, και η αγριοσπαραγγια, στο μερος που τα εχω. Το μεγαλυτερο μελισι μου ειναι 15 πλαισια πλεον, και εχει 3 γονους, και τα μικροτερα , απο 8 με 10 πλαισια, με 2 γονους σκαρτους. Δεν ειναι οι γονοι αυτοι επαρκεις για να ξεχειμωνιασουν με νεο πλυθησμο. Εσεις τι εικονα εχεται στα μελισσια σας ? Η τροφοδωσια με αντικαταστατο γυρης και διεγερση με σιροπι θα βοηθησει να κανουν γονους ?
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
Θέμα: Απ: δεν" τραβανε" τα μελισσια φετος τετοια εποχη ... Δευ Οκτ 07, 2013 8:37 am
Και εγω μια απο τα ιδια .. Μαλιστα εκοψα πολλες παραφυαδες και τα εχω στα ρεικια. Μαζευουν γυρες και μελια αλλα δε κανουν γονους. Ας ελπισουμε οτι θακανει καλο καιρο κανα μηνα να μην κοψουν τελειως.
εχει ο καιρος γυρισματα....εχει αλλαξει πολυ ο καιρος φετος. Το κρυο μπηκε πιο νωρις.το σ/κ ανεβαινει η θερμοκρασια αλλα για ποσο; το προβλημα ειναι οτι αργησε πολυ να βρεξει,ειδικα απο αττικη και κατω,και μολις εβρεξε εβγαλε και κρυο...ελπιζω να προλαβει να ανθισει το τοπιο πριν το κοψει ο κρυος καιρος. Εχουν μπερδευτει οι κυριες...
Με 3-4 πλάισια γόνο δεν ξεχειμωνιάζουν;;;;;;!!!!!!!!
Τα 3-4 πλαίσια γόνος θα είναι 7 πλαίσια πλυθησμός όταν γεννηθούν. Υπολογίζοντας οτι ο γόνος συνεχώς κάνει κύκλους, θα πρέπει το μελίσσι να ξεχειμωνιάσει με 7-10 πλαίσια πλυθησμό.. Θα δυσκολευτούν τα μελίσσια να περάσουν το χειμώνα με τόσο πλυθησμο;;;;;;!!!! Ή απλώς εννοείτε οτι θα θέλατε να ξεχειμωνιάσουν με περισσότερο;;;;