| Αγορα μελισσιων | |
|
+7Στέλιος1 melicostas mpampis13 Maikpigasos BaNi newbee matteus 11 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Αγορα μελισσιων Πεμ Σεπ 26, 2013 4:48 pm | |
| Καλησπερα σας.
Θα προβω σε αγορα 15 μελισσιων μονο τεραλα χωρις κουτια. Η αγορα ηταν να γινει Φεβρουαριο μιας και μου ειπανε οτι ειναι καλυτερη εποχη αλλα βρεθηκε ενας συγχωριανος ο οποιος μου ειπε να παω να τα κοιταξω και αν θελω να τα αγορασω. Η ερωτηση μου ειναι η εξης αξιζει να δοσω αυτη την εποχη 100 ευρω ανα 10 τελαρα πληθυσμο (χωρις κουτι) και η βασιλισσες θα πρεπει να ειναι φετινες?
Σας ευχαριστω. | |
|
| |
newbee Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Πεμ Σεπ 26, 2013 4:56 pm | |
| Άν είναι τα πρώτα σου μελίσσια μήν πάρεις τόσα πολλά, εκτός και αν έχεις δουλέψει κάποιου φίλου σου και γνωρίζεις κάποιους βασικούς χειρισμούς. Άν όμως δεν γνωρίζεις το πιο πιθανό είναι να χάσεις κάποια απο αυτά, μαζί και τα λεφτά σου.
Η τιμή είναι καλή νομίζω άν είναι και υγιή. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Πεμ Σεπ 26, 2013 5:05 pm | |
| - newbee έγραψε:
- Άν είναι τα πρώτα σου μελίσσια μήν πάρεις τόσα πολλά, εκτός και αν έχεις δουλέψει κάποιου φίλου σου και γνωρίζεις κάποιους βασικούς χειρισμούς. Άν όμως δεν γνωρίζεις το πιο πιθανό είναι να χάσεις κάποια απο αυτά, μαζί και τα λεφτά σου.
Η τιμή είναι καλή νομίζω άν είναι και υγιή. Τα πρωτα 3 μελισσια μου τα πηρα τον μαιο φετος και τα εκανα 6 απο τα οποια εμειναν τα 5 και ειναι σχεδον δεκαρια ολα, εχω και καλη βοηθεια απο φιλο μελισοκομο το θεμα μου ειναι κατα ποσο χρονων πρεπει να ειναι η βασιλισσα για τα λεφτα που δινω. φετινη η δεν πειραζει αν ειναι και περσινη ? σε ευχαριστω για την βοηθεια. | |
|
| |
newbee Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 280
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Πεμ Σεπ 26, 2013 5:46 pm | |
| Νομίζω καταλαβαίνεις και μόνος σου οτι καλύτερα να έχει του 2013.
Τα λεφτά νομίζω είναι καλά για το ένα μελίσσι στα 100?, άν αγόραζες μόνο ένα μπορούσε να σου πεί και παραπάνω για να σου βάλει φετινή βασίλισσα αλλά επειδή εσύ θα του σκάσεις χοντρά απαίτησε να έχει φετινές βασίλισσες.
| |
|
| |
BaNi Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Πεμ Σεπ 26, 2013 9:37 pm | |
| Εάν τα αγοράσεις το Φεβρουάριο, λογικα 5- 7αρια, πόσο θα τα πληρώσεις;
Επιπλέον δε θα διατρέχεις τον κίνδυνο να χάσεις κάποιο.
Μήπως αξίζει τον κόπο να περιμένεις λίγο; | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Παρ Σεπ 27, 2013 1:51 am | |
| - BaNi έγραψε:
- Εάν τα αγοράσεις το Φεβρουάριο, λογικα 5- 7αρια, πόσο θα τα πληρώσεις;
Επιπλέον δε θα διατρέχεις τον κίνδυνο να χάσεις κάποιο.
Μήπως αξίζει τον κόπο να περιμένεις λίγο; Ναι το σκεφτηκα και αυτο απλως σαν αρχαριος βιαζομαι και ισως να μην μου βγει και σε καλο αυτο. Διοτι θα πληρωσω 100 για τα 10 τελαρα και μετα το τελος του χειμωνα αποκλειετε να εχουν πλυθησμο 10 τελαρα και τωρα ουτε μελι προλαβαινω να παρω και θα εχω να τα ταιζω και ολο το χειμωνα και ασθενεις να αντιμετωπισω. Δεν γνωριζω κατα ποσο αν πουλανε 10αρια τον φεβρουαριο λογικα 50-70 ευρω αν πηγαινει 10 ευρω το τελαρο. | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Σαβ Σεπ 28, 2013 11:26 pm | |
| Υπομονή να βγεί ο χειμώνας φίλε μου.. κ προς τα τέλη του Φλεβάρη βλέπεις κ κάνεις! Για αρχή πιστεύω 10-15 είναι καλά κ'εγώ έτσι έκανα | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Κυρ Σεπ 29, 2013 9:36 pm | |
| Θα παω αυριο να τα δω ρε παιδια μου ειπανε οτι εχει καλα γερα μελισσια, αν ειναι να αγορασω μονο 5 τωρα να εχω 10 να μπορεσω να βγαλω μελισσοκομικο βιβλιαριο και αν μπορει παιρνω τα υπολοιπα Φεβρουαριο οπως μου ειπατε. Χωρις κουτια μονο τεραλα για 5 μελισσια 10αρια 500 ευρω ειναι καλα η λογο εποχης να ζητησω αν μπορει αν μου τα κατεβασει στα 90? Τα μελισσια γονευουν στην σουσουρα οποτε πιστευω θα αντεξουν τον χειμωνα.
Ευχαριστω. | |
|
| |
mpampis13 BeeForce
Αριθμός μηνυμάτων : 1393
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Τρι Οκτ 01, 2013 11:52 pm | |
| γιατι τοση βιασυνη? αν δεν υπαρχει λογος συγκεκριμενος νομιζω οτι ειναι κακη εποχη για αγορα παραφυαδων...δεν ξερω..ας μας πουν οι παλιοτερη και εμπειροτερη,αλλα νομιζω οτι εχεις και περισσοτερες πιθανοτητες να παρεις αρρωστα μελισσια. οσο για το μου ειπανε και ακουσα..... | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Κυρ Οκτ 27, 2013 4:34 pm | |
| Γεια σας τελικα ποια θα ηταν η ιδανικοτερη εποχη να γινει η αγορα των μελισσιων? Μου ειπανε για τελη Φεβρουαριου ειναι η καλυτερη εποχη. Με οσους μελισσοκομους ομως μιλησα ειπανε για Απριλιο οτι μπορουν να πουλησουν.
Τελικα φεβρουαριο, μαρτιο η απριλιο? | |
|
| |
melicostas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 98
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Κυρ Οκτ 27, 2013 5:21 pm | |
| Στην αγορα μελισσιων σπουδαιοτερο ρολο παιζει αυτος που σου πουλαει.Οσο τωρα για την εποχη δεν σιμαινει οτι φλεβαρη που θα ειναι τα μελισσια 7-8 πλ.θα τα παρεις και φθηνοτερα. | |
|
| |
Στέλιος1 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 282
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Κυρ Οκτ 27, 2013 6:27 pm | |
| αν δεις το ζήτημα τελείως στενά οικονομικά ΔΕΝ συμφέρει τώρα γιατί πρέπει να ταΐσεις, να ξεχειμωνιάσουν και γενικότερα να τα φροντίσεις χωρίς να σου αποδώσουν για αρκετό καιρό ......... ενώ αν τα πάρεις άνοιξη μπαίνεις κατευθείαν για παραγωγή ......... αλλά αν τα πάρεις τώρα και αρχίσεις σιγά σιγά, να μαθαίνεις και να τα φροντίζεις, θα είσαι πολύ πιο εξοικειωμένος την άνοιξη και δεν θα σου έρθουν όλα απότομα ,να τρέχεις και να μην φτάνεις .....................
Η επιλογή είναι δική σου | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Κυρ Οκτ 27, 2013 7:39 pm | |
| Αγαπητέ matteus, Έχεις ήδη 5 μελίσσια και δεν έχεις κλείσει χρόνο, το ότι έχασες (γιατί?) το ένα είναι η μισή ιστορία. Ο απολογισμός σου πρέπει να γίνει αφού βγεί τελείως ο χειμώνας και όχι τώρα. Τότε θα μετρήσεις! Το ορθόν είναι να συνεχίσεις με αυτά που έχεις, και να κάνεις την όποια επέκταση θέλεις/μπορείς με την υπάρχουσα "μαγιά". Αυτό είναι το crash-test της επιτυχίας ενός πρωτάρη και όχι ν' αγοράζει σμήνη κατά το δοκούν. Εξ' άλλου, αν είσαι ικανός αυτά τα 5 γίνονται 20 του χρόνου με τους κατάλληλους χειρισμούς.
Προς θεού, δεν σου μιλάω αυστηρά ούτε ως δάσκαλος, ως φίλος που ειλικρινά θέλει να προστατεύσει τη μέλισσα κι' εσένα. Ότι κι' αν αποφασίσεις σου εύχομαι καλή επιτυχία αλλά.....μη βιάζεσαι! *Φλεβάρη δεν πουλάνε μελισσοσμήνη εκτός και αν μιλάμε για Κρήτη. Μέσα με τέλη Μαρτίου είναι η ιδανικότερη εποχή για την περιοχή σου αλλά και πάλι πρέπει να το ψάξεις. | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 301
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Κυρ Οκτ 27, 2013 9:07 pm | |
| Αν βιαζεσε για το βιβλιαριο να ξερεις οτι και με 1 μελισσι μπορεις να το βγαλεις. Καλη επιτυχια σε οτι κι αν κανεις | |
|
| |
skyh1gh Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Δευ Οκτ 28, 2013 8:53 am | |
| Καλημερα εγω αν ηθελα να αγορασω θα αγοραζα τωρα μελισσια οχι παραφυαδες . Το κοστος ταισματος δεν με ενδιαφερει ,γιατι τα χρηματα που θα δωσω ολο το χειμωνα για να τα συντηρησω θα τα παρω πισω και με το παραπανω την νεα μελισσοκομικη χρονια ,επειδη ουσιαστικα της βασης γαι την νεα χρονια της βαζεις τωρα ,γιατι αν ξεχειμωνιασουν καλα και κανεις και μια θεραπεια για βαροοα την ανοιξη θα γινουν 20 αμεσως και θα παρεις και μια παραφυαδα τουλαχιστον απο το καθενα . Κατσε ζυγισε τα συν και τα μειον και παρε την αποφαση σου. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Τρι Οκτ 29, 2013 2:51 am | |
| Σας ευχαριστω ολους για τις απαντησεις σας. Φιλε geobees εχεις δικαιο θα ηταν καλυτερο να γινει η αγορα μέσα με τέλη Μαρτίου. Μου κλεψανε ενα προσφατα και οπως λες υπαρχει και ο χειμωνας μπροστα. Το ενα δεν ευτυχησε εγινε αρρενοτοκο και το αλλο το χαιρεται αλλος(ελπιζω να μην χασω και αλλο). Το θετικο ειναι οτι ξεκινησα σεμιναρια και ολο το χειμωνα θα ειμαι κοντα σε μελισσοκομο, οποτε και θα μου ειναι πιο ευκολο να διαχειριστω τα επομενα μελισσια που θα αγορασω. Ειμαι και εγω της γνωμης οτι αγορα μελισσιων τετοια εποχη δεν αξιζει για λογους τροφων,φαρμακων και μη εκμεταλλευσης των μελισσιων - GREEN έγραψε:
- Αν βιαζεσε για το βιβλιαριο να ξερεις οτι και με 1 μελισσι μπορεις να το βγαλεις.
Καλη επιτυχια σε οτι κι αν κανεις Για το βιβλιαριο δεν βιαζομαι διοτι καπου διαβασα οτι απο την στιγμη που θα γραφτω μελισσοκομος και περασουν 1-2 ετη και δεν εχω κανει καποια ενεργεια να παρω την επιδοτηση μετα απο αυτο το διαστημα δεν την δινουν. Θα μπορουσε να μας πει καποιος αν γνωριζει κατι παραπανω πανω σε αυτο το θεμα. | |
|
| |
geobees Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 281
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Τρι Οκτ 29, 2013 6:54 pm | |
| | |
|
| |
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Απ: Αγορα μελισσιων Τετ Οκτ 30, 2013 6:12 pm | |
| Μην αγχώνεστε με την εποχή που είναι η καταλληλότερη για την αγορά μελισσοσμηνών, όλες οι εποχές, πλην ντάλα χειμώνα βεβαίως, κατάλληλες είναι. Ο Φλεβάρης συχνά αναφέρεται ως ο πιο ενδεδειγμένος μήνας για αγορά μόνο και μόνο γιατί τότε ξεκινάει η μελισσοκομική σεζόν αλλά αυτό αφορά όσους έχουν ήδη το απαιτούμενο ζωίκό κεφάλαιο και κάνουν τα σχέδια τους εν όψει άνοιξης - καλοκαιριού φθινοπώρου. Ένας άπειρος και νεοεισερχόμενος στο χώρο δεν έχει σημασία πότε θα πάρει τα μελίσσια του, αν και προσωπικά θεωρώ ότι καλό θα είναι να μην αντιμετωπίσει / διαχειριστεί με το καλημέρα σας καταστάσεις που απαιτούν "ώρες πτήσης" όπως είναι η σμηνουργίες και η ραγδαία ανάπτυξη την άνοιξη. Ως εκ τούτου θα έλεγα ότι μετά το πέρας αυτής της εποχής, δηλαδή τέλη Απριλίου - Μαίο, μου φαίνεται η πιο καλή περίοδος για να πάρει κάποιος τα πρώτα του μελισσάκια. | |
|
| |
| Αγορα μελισσιων | |
|