| Νέος αγρότης 2013 | |
|
+12Christaras captain neleot 530 spyroseva mpampis13 Geologos dim beesbikos vasilis newbee Vasilis. 16 απαντήσεις |
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Τρι Δεκ 31, 2013 4:26 pm | |
| Ιντερνέτι όλοι έχουμε... Αυτά που λέω τα έχω κουβεντιάσει με πολύ καλό φίλο γεωπόνο-μελετητή που φτιάχνει φακέλους για τους νέους αγρότες.... | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Τετ Ιαν 01, 2014 4:56 pm | |
| Επειδη το έψαξα αρκετα θέλω να πω κ εγω την γνώμη μου. Στο προγραμμα αξίζει να ενταχθεί κάποιος ο οποιος σκέφτεται την μελισσοκομία σαν κύριο επάγγελμα.Οπως είπε ο φίλος απο πάνω οι δεσμεύσεις ειναι αρκετές κ σε βάθος δεκαετίας.Ο ποιο σημαντικός είναι οτι δεν μπορείς να κολλησεις ένσημα απο άλλη δουλεια(υπαρχει ενα πλαφον).τα ποσα τις επιδότησης καθορίζονται με κλίμακες Είσαι απο πεδινή περιοχή 2.500ε είσαι απο ημιορεινη 5000ε είσαι απο ορεινη7500 θα ασχοληθείς με φυτικη 2500 Με φυτική κ μελισσοκομικη 5000 κ με κτηνοτροφική 7500 σε βάθος 5ετιας θα έχεις αυξηση 30% 2500 θα έχεις 80% 5000 θα έχεις 120% 7500. Εγω μετα απο πολυ σκέψη αποφάσισα οτι θέλω να ενταχθω,ξέρω οτι τα λεφτα σε βάθος 10ετιας ειναι για γέλια αλλα μιας κ θέλω να γίνει βιοποριστικό επάγγελμα ειναι μια αρχή για την αγορά κάποιον πραγμάτων.το επόμενο προγραμμα θα ειναι με πολυ περισσότερα χρήματα γύρο στο 2017(κουβέντα ανθρώπου που φτιάχνει φακελους). | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Τετ Ιαν 15, 2014 1:55 pm | |
| Γιαυτό λέω να ενταχθούν μόνο οι σοβαρές προτάσεις και οχι για τα λεφτά... | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 831
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Πεμ Μαρ 27, 2014 6:10 pm | |
| Καλησπερα παιδες. Ειμαι 24 χρονων και ξεκινησα να ασχολουμαι με την μελισσοκομια πριν 1 χρονο. Θελω να ασχοληθω σε επαγγελματικο επιπεδο αλλα τωρα δεν εχω ουτε την πειρα και ουτε μπορω να κρινω αν αξιζει σαν μονιμο κυριο επαγγελμα. Εχω καποιες προυποθεσεις, οπως σπιτι και χωραφι βορεια στην χαλκιδικη και καποιο κεφαλαιο το οποιο μπορω να διαθεσω για να μεγαλωσω το κοπαδι. Ετυχε να μιλησω με γεωπονο της περιοχης και μου ειπε οτι μπορω να ενταχθω σε αυτο το προγραμμα/επιδοτηση αν καλλιεργησω π.χ 2 στρεματα μουριες και εχω στην κατοχη μου 30 μελισσοσμηνη. Εχω καποιους προβληματισμους ομως, οπως για το μεγαλο χρονικο διαστημα δεσμευσης οχι οτι υπαρχουν ευκαιριες για δουλειες αλλα λεμε τωρα. Λογικα θα πρεπει καθε χρονο να αυξανεται το κοπαδι μου δραματικα το οποιο χρειαζεται εμπειρια και εγω δεν εχω. Επανειλημμένα θα θελει να φροντιζω και τα μουρα, να τα μαζευω να βρισκω ανθρωπους να τα πουλησω, χαρτουρες κτλπ... Μιλησα με παλιο μελισσοκομο του οποιου το παιδι ειχε μπει παλιοτερα σε επιδοτηση και μου ειπε, μην πεφτεις στην παγιδα ακριβως το ιδιο μου ειπε ανθρωπος στα γραφεια γεωργικης αναπτυξης οταν πηγα να ρωτησω για το βιβλιαριο. Αν γινοταν θα περιμενα να περασουν 4-5 χρονια, αλλα αν καταλαβα καλα αν βγαλω μελισσοκομικο βιβλιαριο φετος και περασουν 2 χρονια δεν μπορω να παρω επιδοτηση σαν νεος αγροτης αργοτερα? Ποια ειναι η γνωμη σας?? μου φαινεται για μεγαλη πατατα ολη η ιστορια και πρεπει να καταθεσω τα χαρτια μεχρι 15 μαιου... | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Παρ Μαρ 28, 2014 7:14 pm | |
| κανε υπομονη μεχρι τα τελη του 2015 κ μπες στο προγραμμα που θα ανοιξει τοτε κ θα εχει πολυ περισσοτερα χρηματα.τα μελισσσια σου τα εχεις δηλωσει στην δηλωση σου?
| |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Παρ Μαρ 28, 2014 9:19 pm | |
| - Vasilis. έγραψε:
- κανε υπομονη μεχρι τα τελη του 2015 κ μπες στο προγραμμα που θα ανοιξει τοτε κ θα εχει πολυ περισσοτερα χρηματα.τα μελισσσια σου τα εχεις δηλωσει στην δηλωση σου?
Γεια σου φιλε ευχαριστω για την απαντηση οχι δεν τα εχω δηλωσει. Τωρα αρχες Απριλιου θα παρω 15 παραφυαδες και σκεφτομουν να τα δηλωσω για να βγαλω μελισσοκομικο βιβλιαριο και αμαξι με καροτσα. Γνωριζεις αν τα δηλωσω και βγαλω βιβλιαριο και περασουν 2 χρονια, θα μπορω επειτα να παρω επιδοτηση σαν νεος αγροτης ? Αν ειναι να μην τα δηλωσω ? Δεν θα ειμαι παρανομος ομως με 15-25 μελισσια και χωρις βιβλιαριο αν με σταματησουν σε καποια μεταφορα ? Ευχαριστω | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Παρ Μαρ 28, 2014 11:08 pm | |
| Θα δηλώσεις 25 Μελίσσια μόνο τίποτα άλλο.κ 2 χρόνια να περάσουν αν ισχύουν αυτά που ισχύουν τωρα θα μπεις γιατι είσαι κάτω της μισής ΜΑΕ. | |
|
| |
matteus Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Παρ Απρ 04, 2014 1:45 am | |
| - Vasilis. έγραψε:
- Θα δηλώσεις 25 Μελίσσια μόνο τίποτα άλλο.κ 2 χρόνια να περάσουν αν ισχύουν αυτά που ισχύουν τωρα θα μπεις γιατι είσαι κάτω της μισής ΜΑΕ.
Ευχαριστω για την βοηθεια Vasilis. Εμενα ο καημος μου τωρα ειναι να παρω αγροτικο με καροτσα και απ'οτι ρωτησα με 25 μελισσια και με εναρξη επαγγελματος στην εφορια ειναι εφικτο. Βεβαια οσα ποιο πολλα δηλωσω τοσο πιο ευκολα θα μπορεσω να βγαλω και την αδεια. Ας κανω την αρχη τωρα με 25 και βλεπω στην πορεια. Καλα μελια σε ολους | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Παρ Απρ 04, 2014 7:35 pm | |
| μην πεσεις στην παγιδα που επεσα εγω.δηλωσα 86 μελισσια κ ενα χωραφι πιπεριες μονο κ μονο για να μπορεσω να παρω το φορτηγο που πηρα κ οταν βγηκε το προγραμμα δεν μπορεσα να μπω | |
|
| |
ionis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 207
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Κυρ Αυγ 31, 2014 4:33 am | |
| Βασιλη δεν μπορεις να βαλεις βιβλιαριο στη συζηγο σου να μπει αυτη στο προγραμμα? Αιτησεις πρεπει να δεχοντε στη διευθυνση γεωργιας της περιοχης σου. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Κυρ Αυγ 31, 2014 2:28 pm | |
| Το προγραμμα φιλε μου έλειξε.η γυναίκα μου ειναι ιδιωτική υπάλληλος άρα δεν μπορούσε να γίνει αυτο. | |
|
| |
melenios Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 7
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Πεμ Νοε 27, 2014 2:52 pm | |
| kalispera paidia!thelo na kano mia erotisis!epidi skeftomai na grafto melissokomos kai epeidi akousa pos to 2015 vgainei neo programma epidotiseon tou neou agroti thelo na rotiso pote me simferei na kano egrafi.mesa sto 2014 i na parimeno na to kano to 2015?kai ti epiptosi tha exei auto gia to programma tou neou agroti?akousa gia paradeigma oti an ghrafto mesa sto 2014 den tha mporo na mpo sto neo programma tou neou agroti to 2015!
| |
|
| |
ionis Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Πεμ Νοε 27, 2014 3:16 pm | |
| Για ενα μηνα συζητας? Σε λιγοτερο απο 30 ημερες αλλαζει ο χρονος, οποτε οτι και να ειναι περιμενε το 15 να μην εχεις και την αγωνια | |
|
| |
melenios Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Πεμ Νοε 27, 2014 6:27 pm | |
| to rotao me tin ennoia tou oti mipos simferei na grafto to 2014!mipos etsi exo kapoia pleonektimata to oti diladi tha fenomai melissokomos aapo to 14 | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Παρ Νοε 28, 2014 2:29 am | |
| | |
|
| |
melenios Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Παρ Νοε 28, 2014 10:51 am | |
| Εννοείται!40 πριν λιγο καιρο τα πηρα αλλα ακομη δεν τα εχω δηλώσει | |
|
| |
DIMILIOD Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 248
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Παρ Νοε 28, 2014 11:18 am | |
| melenios,ποσο καιρο τα εχεισ τα μελισσια?εδω στο φορουμ γραφουμε μονο ελληνικα,και οχι οπωσ γραφεισ. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Παρ Νοε 28, 2014 12:33 pm | |
| Να βγάλεις βιβλιάριο κ του χρόνου που θα κάνεις δήλωση να τα δηλώσεις.αν ανοίξει το προγράμμα θα μπεις με 40 μελίσσια.σε ποια περιοχή μένεις;στα αστικά κέντρα δεν ισχύει το προγράμμα | |
|
| |
melenios Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Κυρ Νοε 30, 2014 7:08 pm | |
| ksero!xalkidiki ta exo!ok euxaristo pantos! | |
|
| |
ionis Μέλος
| Θέμα: Απ: Νέος αγρότης 2013 Δευ Δεκ 01, 2014 5:29 pm | |
| Η γνωμη μου ειναι πως το προγραμμα ειναι λαθος στη θεωρια του. Ο νεος αγροτης θα επρεπε να καλειτε να επιδοτηθει σε θεματα παιδειας και επιμορφωσης κι οχι καταναλωσης προιοντων. Αλλα το εκαναν για να κινηθει η αγορα να παρουν κανενα φπα. Θα μπορουσαν αυτα τα χρηματα να τα εδιναν σε σεμιναρια. Θυμαμε απο παλια γεωπονους που γυρναγανε στα κεφενεια του χωριου και κανανε μαθημα στο κοσμο. Ερχονταν σε καθε χωριο σε καθε καφενειο και κανανε τη δουλεια τους. Απο αυτους μαθαμε να κλαδευουμε τις ελιες και το αμπελι απο αυτους μαθαμε οτι υπαρχουν κυψελες με πλαισια και καταργησαμε τα υψελια και τα κοφινια. Τωρα αν αξιζει το κοπο? Για καποιον καταρτισμενο ισως και ναι. Για καποιον που απλα κοιταει την επιδοτηση να το ξεχασει. Τα 90 μελισσια δεν γινονται 270 σε 3 χρονια ετσι. Θα πρεπει να αγορασει 1 φορτηγο ζαχαρη και να μην παρει μελι για τα επομενα 2 χρονια αναλογα την περιπτωση κιολας.
Παντως τη στιγμη που ο κοσμος δεν εχει δουλεια επρεπε να πληρωσει το κρατος γεωπονους να κανουν επιμορφωσεις στους αγροτες και οχι να λογαριαζει στο 23% των 160εκ που ειναι ο ΦΠΑ απο αυτα τα χρηματα. | |
|
| |
| Νέος αγρότης 2013 | |
|