φιλε johnlar λογο του οτι ειμαι νεος στο χωρο θα σου πω τιμες..
η κυψελη καινουργη (2οροφη με 20 πλαισια) 42 ευρω μαζι με μεντεσεδες κομπλε,κερια 0,70 με 0,80 για καλα,αν πιανουν τα χερακια σου αντι για κανα 80 αρι για συσκευη συρματοματος θα κατεβεις στα 25 ευρω,στολη μπουφαν και οχι ολοκληρη 25 ευρω,γαντια αεριζομενα κανα 15αρι,καπνιστηρι απλο κανα 12,ξεστρο γυρω στα 5 με 7.
Οι παραφυαδες (5 πλαισα με γονο και μελισσες)γυρω στα 40 και κανα 12 η βασιλισσα.
το κιλο η βελατουρα νερου 12 ευρω και καπου τοσα η ριπουλινι(σε αλλο τοπικ εχω κανει αναλυση πληρης τι μου στοιχισε η καθε κυψελη για βαψιμο).βαλε γυαλοχαρτα,στοκους λινελαια,στεγνωτικα,νεφτια κανα 30αρι...αυτα για μια ας πουμε μετρια αρχη..και για 5 κυψελες.
Τωρα για σεμιναρια εγω εδωσα 180 ευρω και στο τελος μου εδωσαν δωρο μια παραφυαδα 5 πλαισιων(αυτη που εχω) καπου εκει κανουν ολα τα σεμιναρια(για εμενα απαραιτητο).βιβλια κανα 25 αρι το καθενα(στο νετ μπορει να τα βρεις και κανα 15 με 18).
τωρα για τα λοιπα στην πορεια.ολα αυτα ειναι τιμες νετ που δεν διαφερουν πολυ απο τιμες μαγαζιων.
Βεβαια αν ψαξεις με υπομονη σε αγγελιες θα βρεις ευκαιριες.εγω ας πουμε βρηκα σε πολυ καλες τιμες απο παλικαρι που τα εδινε μια και σταματαγε να ασχολητε και κερια και πλαισια σε μιση τιμη αγορας και ειναι καινουργια.βρηκα ας πουμε ολοκληρο μελισσι με 80 ευρω(2οροφο με 20 πλαισια φουλ)μαζι με την κυψελη ηταν ομως μακρια και δεν με συμφερε...γενικα μια και ακομα εχεις αρκετα να ψαξεις να βρεις και να μαθεις εχεις την πολυτελεια να κανεις αργες και σωστες οικονομικα κινησης,εκτος αν τον φυσας τον παρα και δεν σε νοιαζε το οικονομικο...