| τι να κανω | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
kostastsion Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 70
| Θέμα: τι να κανω Δευ Ιουλ 15, 2013 12:41 pm | |
| μερικα απο τα μελισσια μου ειναι 5-6πλαισια πλυθησμο κ 2-3γονο. εχουν πολλα σφραγισμενα μελια 2 πλαισια το καθε μελισσι. δεν αυξανεται με τιποτα ο γονος. χτιζουν ομως τα εχω στις λιγιες κ ευκαλυπτα μηπως βλεπει σφραγισμενα μελια η βασσιλισσα κ δεν αυξανει τον γονο? τι να κανω να τα βγαλω τα μελια κ να τα κρατησω για τον χειμωνα?
| |
|
| |
spithoyras Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 565
| Θέμα: Απ: τι να κανω Δευ Ιουλ 15, 2013 2:31 pm | |
| χωρο για να γεννησει η βασσιλισα εχει ? | |
|
| |
kostastsion Μέλος
| Θέμα: Απ: τι να κανω Τρι Ιουλ 16, 2013 1:47 pm | |
| εχει γιατι χτιζουν στο 2 πλαισιο κ στο 6 μερικα αλλα οταν χτιζουν βαζουν μελι κ γυρι απο λιγια κ ευκαλυπτω | |
|
| |
Mr.Panos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 45
| Θέμα: Απ: τι να κανω Τρι Ιουλ 16, 2013 8:08 pm | |
| Χτισμένα πλάισια έχεις?Εάν έχεις να βγάλεις λίγα μέλια,κ να βάλεις τα χτισμένα,να δεις αν τα πιάσει η βασσίλησα.... | |
|
| |
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Απ: τι να κανω Τετ Ιουλ 17, 2013 8:53 am | |
| Τρύγισε ένα πλαίσιο από κάθε κυψέλη αν είναι σφραγισμένα και ξαναβάλε τους τα άδεια πλαίσια στη θέση 2. Αν υπάρχουν γύρες θα τα γεννήσει η μάνα. Αν δεις και δεν τα γεννάει βάλε γυρεόπιττα. Ο ευκάλυπτος δίνει μέλι αλλά όχι πάντα καλής ποιότητας γύρη. | |
|
| |
kostastsion Μέλος
| Θέμα: Απ: τι να κανω Τετ Ιουλ 17, 2013 1:02 pm | |
| τωρα χτιζουν δν εχω χτισμενα πλαισια.οταν χτιζουν στο 2 δν το παιρνει η βασιλησσα βαζουν μελι κ γυρες | |
|
| |
Mr.Panos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: τι να κανω Τετ Ιουλ 17, 2013 1:28 pm | |
| Tότε όπως λέει κ ο Φώτης παραπάνω,τρίγυσε άπο ένα πλαίσιο σφραγισμένο,κ ξαναβάλτο μέσα, γενικά η μάνα προτιμάει να γεννά στα πιο παλιά -σκούρα - δουλεμένα πλαίσια και κοίτα αν χρειαστεί να βάλεις γυρεόπητα..... | |
|
| |
kostastsion Μέλος
| Θέμα: Απ: τι να κανω Τετ Ιουλ 17, 2013 1:56 pm | |
| εχω 7 μελισσια να τριγυσω 7 πλαισια μονο? αν τα βαλω ακρη δεν θα γεννησει αναγκαστηκα στα καινουργια πλαισια? | |
|
| |
Mr.Panos Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: τι να κανω Τετ Ιουλ 17, 2013 2:20 pm | |
| Το ορθότερο στην δικία σου περίπτωση θεωρώ πως είναι αυτό που περιέγραψα..εγώ αυτό θα έκανα.. Τώρα εάν τα βάλεις στην άκρη σίγουρα κάποια στιγμή η μάνα θα τα πιάσει,ίσως αργίσει λίγο περισσότερο απο ότι θα έκανε αν ήταν σκούρα-παλιότερα αλλα θα τα πιάσει.. | |
|
| |
kostastsion Μέλος
| Θέμα: Απ: τι να κανω Τετ Ιουλ 17, 2013 8:51 pm | |
| πρωτη σκεψη μου ηταν οτι δεν ειναι καλη η βασιλησσα αλλα δεν γινεται σε ολα να μην ειναι καλες κ σε ολες τις κυψελες να ειναι η ιδια καταστασει | |
|
| |
kostastsion Μέλος
| Θέμα: Απ: τι να κανω Δευ Σεπ 30, 2013 2:11 pm | |
| ακομα η ιδια κατασταση παιδεια δεν παει καμια βασσιλησα σε 3 πλαισιο να γεννησει εκτος απο 1.για 15 μερες τροφοδοτησα διερερτικα ειχα τον κισσο κ σημερα θα τα παω στο ρεικι.εχει χωρο η βασσιλησα στο 5πλαιο που ειναι αδειο κ στο 2 χτιζουν | |
|
| |
| τι να κανω | |
|