| Βασιλοκελιά... Τι να κανω? | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Dragonfox Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 24
| Θέμα: Βασιλοκελιά... Τι να κανω? Πεμ Ιουν 09, 2011 12:57 pm | |
| Η κατασταση εχει ως εξης, στο ενα μελισσακι μου εχω γονο αρκετο η βασιλισσα ειναι νεα,αλλα εχω αρκετα 4-5 βασιλοκελια εκ των οποιων το ενα ειναι κλειστο! Τι κανω το χωριζω παιρνωντας το πλαισιο με το κλειστο βασιλοκελι, γονο και φαγακι, η το αφηνω βαζω πατωμα και καταστρεφω τα βασιλοκελια!? | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Βασιλοκελιά... Τι να κανω? Πεμ Ιουν 09, 2011 1:19 pm | |
| πόσα πλαίσια έχεις συνολικά στην κυψέλη?
Αν έχεις 8 φαντάζομαι ότι μπορείς να κάνεις αυτό που σκέφτεσαι. Το κλειστό βασιλοκελί λογικά (την 16η ημέρα από την γένηηση του αυγού) κάποια στιγμή θα βγάλει βασίλισσα. Αν μείνει μέσα στην κυψέλη, η παλιά βασίλισσα και η νέα θα δώσουν μάχη και θα ζήσει τελικά μόνο μία.
Και εγώ νέος είμαι αλλά αυτό θα έκανα. | |
|
| |
milmos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 572
| Θέμα: Απ: Βασιλοκελιά... Τι να κανω? Πεμ Ιουν 09, 2011 1:20 pm | |
| επίσης κοίτα να δεις, έχεις ικανό πληθυσμό στο κυψελάκι σου τώρα? Αν ναι, αυτό είναι ενισχυτικό της σκέψης σου. | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Βασιλοκελιά... Τι να κανω? Παρ Ιουν 10, 2011 12:12 am | |
| αν θελεις να τα αυξησεις κανε το | |
|
| |
vaso9 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 374
| Θέμα: Απ: Βασιλοκελιά... Τι να κανω? Παρ Ιουν 10, 2011 7:24 am | |
| - Dragonfox έγραψε:
- Η κατασταση εχει ως εξης,
στο ενα μελισσακι μου εχω γονο αρκετο η βασιλισσα ειναι νεα,αλλα εχω αρκετα 4-5 βασιλοκελια εκ των οποιων το ενα ειναι κλειστο! Τι κανω το χωριζω παιρνωντας το πλαισιο με το κλειστο βασιλοκελι, γονο και φαγακι, η το αφηνω βαζω πατωμα και καταστρεφω τα βασιλοκελια!? Θα μπορουσες να κανεις ενα μελισσι δυοροφο με δυο βασιλισσες βρισκεις την βασιλισσα την βαζεις κατω βαζεις βασιλικο διαφραγμα ανεβαζεις το τελαρο με το βασιλικο κελι επανω ανοιγεις δευτερη εισοδο ετσι εχεις δυο βασιλισσες μολις δυναμωσουν αργοτερα χωριζεις | |
|
| |
Dragonfox Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 24
| Θέμα: Απ: Βασιλοκελιά... Τι να κανω? Παρ Ιουν 10, 2011 5:04 pm | |
| Προχθες που τα ανοιξα δεν βρηκα την βασιλισσα εαν και το περασα 2 φορες, σημερα το ξαναανοιξα και δεν την βρηκα παλι,μηπως εχει μηνει ορφανο η κανει αντικατασταση? | |
|
| |
jimys Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 88
| Θέμα: Απ: Βασιλοκελιά... Τι να κανω? Παρ Ιουν 10, 2011 5:29 pm | |
| εαν εχουν σηκωμενη την κοιλια και βουιζουν ειναι ορφανο επισης παρατηρησε αν κουβαλανε γυρη εχει μανα | |
|
| |
dim Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 181
| Θέμα: Απ: Βασιλοκελιά... Τι να κανω? Σαβ Ιουν 11, 2011 12:06 am | |
| Μην ψάχνεις για μάνα γιατί όταν καταλαβαίνουν αναστάτωση την ψιλοκρύβουν.. Δες αν έχει αυγό ημέρας. Αν μετά από 3 μέρες δεν είδες μάνα, δεν θα έχει και αυγό και επομένως πολλά κελιά. Σε αυτή την περίπτωση διάλεξε τα 3 πιο μεγάλα, είτε ανοιχτά είτε κλειστά και χάλασε όλα τα υπόλοιπα. Πάρε και ένα βαζάκι για τον πολτό. Το κοιτάζεις μετά από 10 μέρες να δεις αν έχει βγει κανονικά. Το κανονικά είναι να είναι ανοιχτό από κάτω. Αν είναι από δίπλα το έχουν χαλάσει αυτές. Όχι πολύ αναστάτωση. Σημάδεψε τα τελάρα για να δεις μόνο αυτά. Όταν ξεκινήσει να γεννάει συνήθως είναι σε αυτό το τελάρο με το κελί. Κοίταξέ το κάθε 5 μέρες περίπου. Αν έχει αυγό ημέρας, έχει μάνα και φτιάχνει για να σμηνουργήσει. Εκτός αν είναι γιαγιά και την κάνουν αντικατάσταση. Μην περιμένεις ότι η παλιά με την καινούργια θα σκοτωθούν. Αυτό το κάνουν οι καινούργιες και από ότι κατάλαβα το κάνουν οι ίδιες οι μέλισσες. Θα φύγει η παλιά και δεν θα το καταλάβεις. Όλοι οι τρόποι σωστοί και δεκτοί... | |
|
| |
| Βασιλοκελιά... Τι να κανω? | |
|