| Σφηνάκια... για μεταφορά. | |
|
+7stelloni vasilis74 monarchis Aigagros filippoz13 fotis lympe beezy 11 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
beezy Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 340
| Θέμα: Σφηνάκια... για μεταφορά. Παρ Ιουν 14, 2013 8:45 pm | |
| Πρόσφατα που χρειάστηκε να μεταφέρω κάποια παραφυαδάκια σε μεγάλη απόσταση, με προβλημάτισε το πως θα στηριχθούν τα "λειψά" πλαίσια μέσα στις κυψέλες χωρίς να πέσουν... η λύση ήρθε από συνάδελφο και είναι τόσο προφανής όσο το αυγό του Κολόμβου. Πιθανότατα κάποιοι από εσάς να την γνωρίζουν, ωστόσο την παραθέτω για τους φίλους που ταλαιπωριούνται με καρφάκια, στηρίγματα και ένα σωρό άλλες μπελαλίδικες ιστορίες για να αντιμετωπήσουν το συγκεκριμένο θέμα της μεταφοράς. Είναι εξαιρετικά απλή και πανέυκολη στην εφαρμογή, έχει αστείο κόστος, δεν προκαλλεί ζημιά στην κυψέλη ή στα πλαίσια και σε ότι αφορά στην αποτελεματικότητα μιλάμε για 100%. Το λοιπόν, παίρνουμε ένα πηχάκι ξύλινο 4 X 1,5 εκατοστά και με τη σέγα μας η το χειροπρίονο το κόβουμε όπως στο πρώτο σχήμα που παραθέτω... στην αρχή δημιουργούμε τα μπλε κοψίματα και στο τέλος το κόκκινο. Με αυτό τον τρόπο δημιουργούμε 4 σφήνες. Οι σφήνες αυτές τοποθετούνται στην πάνω πλευρά του τελευταίου πλαισίου πριν το... κένο, λίγο πιο κάτω από την πατούρα της κυψέλης, μια δεξιά και μια αριστέρα και σφηνώνουν ανάμεσα στο ξύλο της κυψέλης και στο κάθετο πηχάκι του πλαισίου. Το δεύτερο σχήμα στην εικόνα που παραθέτω δείχνει σε πιο ύψος τοποθετούνται περίπου οι σφήνες (τα κόκκινα βέλη) και το τελευταίο σχήμα είναι κάτοψη του πλαισίου με τις σφήνες σε κόκκινο χρώμα, ωστε να φάνει πως το συγκρατούν. Με αυτό τον τρόπο το πλαίσιο δεν πάει πουθένα πλέον και συγκρατεί άνετα και τα υπόλοιπα πίσω από αυτό. Η απλή αυτή πατέντα δοκιμάστηκε σε μεταφορά 100+ χιλιομέτρων, τα τελευταία εκ των οποίων έγιναν σε κακοτράχαλο χωματόδρομο... ούτε ένα πλαίσιο δεν κουνήθηκε χιλιοστό! Έχει πλάκα το πως κολλάει το μυαλό στο πολύπλοκο... πριν την απλή αυτή συμβουλή του συναδέλφου, σκεφτόμουν ελάσματα, λάστιχα, πτυσσόμενα στηρίγματα και διάφορα άλλα κοστοβόρα και μπελαλίδικα... και η λύση ήταν ότι πιο απλό... [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] | |
|
| |
fotis lympe Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 12
| Θέμα: σφηνακια για μεταφορα Παρ Ιουν 14, 2013 10:31 pm | |
| και γιατι δεν βαζεισ κενα πλαισια | |
|
| |
filippoz13 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 17
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Παρ Ιουν 14, 2013 10:48 pm | |
| τα σφηνάκια μου φαίνονται πολυ καλύτερα από τα άδεια πλαίσια. Ωραία μαγκιά πάντως τα σφηνάκια , εγώ χρησιμοποιώ μικρές πρόκες ! | |
|
| |
Aigagros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 59
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Σαβ Ιουν 15, 2013 5:01 pm | |
| Δοκίμασα κι εγώ τα κενά πλαίσια αλλά εκεί που τα πήγα έπρεπε να τα βγάλω. Περίμενα λίγη ώρα και μετά το έκανα. Και τα βρήκα πολύ θυμωμένα... Την επόμενη φορά τα άφησα και τα έβγαλα μετά από δύο μέρες. Είχαν αρχίσει και τα χτίζανε. Οπότε τα καρφάκια και οι σφήνες μου φαίνονται καλύτερη ιδέα. | |
|
| |
monarchis Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1942
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Σαβ Ιουν 15, 2013 5:32 pm | |
| Ο τίτλος είναι παραπλανητικός! Εγώ νόμιζα πως αν βοηθήσεις κάποιον για τη μεταφορά, μετά το πέρας της εργασίας σε κερνάει σφηνάκια!!! Πολύ έξυπνη, ανέξοδη και κυρίως πρακτική ιδέα. Μπράβο!!! | |
|
| |
vasilis74 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 60
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Τετ Ιουλ 10, 2013 11:20 pm | |
| Xρησιμοποιούσα κι εγώ διάφορα, καρφάκια, ξυλάκια...μέχρι που ένας ογδοντάχρονος μελισσοκόμος με έστειλε αδιάβαστο!!! Έξησε από το πάνω μέρος των πλαισίων λίγο κερί και πρόπολη, έκανε μικρούς σβόλους και τους σφήνωσε στα ακριανά πλαίσια... Τα πλαίσια δεν κουνιόταν καθόλου!!! Απλούστατο και συνέχεια μπροστά μας!!! | |
|
| |
stelloni Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 11
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Τρι Ιουλ 30, 2013 5:54 pm | |
| ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΣΤΕΥΩ Η ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΙ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΤΕΛΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ..ΠΟΛΥ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΟ
| |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Σαβ Νοε 02, 2013 1:45 pm | |
| Το κερι ειναι η καλητερη λυση...... Ασε που τις περισσοτερες φορες το περνουν πισω μετα απο λιγο καιρο... | |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Σαβ Νοε 02, 2013 7:34 pm | |
| Εγώ χρησιμοποιώ αυτούς τους συνδετήρες.Ευκολία στην τοποθέτηση αλλα και στην αφαίρεσή τους. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
Aigagros Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 59
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Κυρ Νοε 03, 2013 11:03 am | |
| Έκανα μεταφορά κυψελών. Μερικές είχαν λιγότερα από 10 πλαίσια και τις στερέωσα με σφήνες σιλικόνης. Ήταν η δεύτερη φορά που το επιχείρησα, στην πρώτη όλα πήγαν καλά. Τώρα όμως μία κυψέλη έφυγε από τα δεσμά της και χοροπήδησε μερικές φορές, με αποτέλεσμα να ξεσφηνώσουν οι σφήνες και να φύγουν τα πλαίσια από τη θέση τους. Την άλλη μέρα το μεσημέρι έβγαλα από μέσα δυο χούφτες νεκρές μέλισσες. Χθες είδα και το αναμενόμενο: βασσιλοκέλια. Άλλη φορά αυτές τις σφήνες θα τις βάζω μόνο σε πλαστικές κυψέλες που δεν καρφώνονται. | |
|
| |
vasilis74 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 60
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Κυρ Νοε 03, 2013 12:46 pm | |
| Θα συμφωνήσω με τον Γιώργο για τα clips, αυτό πλέον κάνω και εγώ, δεν μετακινούνται καθόλου τα πλαίσια στη μεταφορά, για να είμαι ειλικρινής το είχα δει στο μελισσοblog meli-elikon [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτόν το σύνδεσμο.] και σε γνωστό πολυκατάστημα παιχνιδιών είναι πολύ φθηνά... | |
|
| |
Γιώργος-Κόρινθος Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 107
| |
| |
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Τρι Νοε 12, 2013 9:59 am | |
| Παντως για σφινακια μπορειτε να παρετε αυτα τα σφινακια που χρησιμοποιουν οι πλακατζιδες | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Σφηνάκια... για μεταφορά. Τρι Δεκ 03, 2013 12:49 am | |
| - Γιώργος-Κόρινθος έγραψε:
- Εγώ χρησιμοποιώ αυτούς τους συνδετήρες.Ευκολία στην τοποθέτηση αλλα και στην αφαίρεσή τους.
[Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] Πολύ καλό...κόλπο | |
|
| |
| Σφηνάκια... για μεταφορά. | |
|