Μίμης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 113
| Θέμα: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ; Τρι Ιουν 04, 2013 11:38 pm | |
| Στην τελευταία μου επιθεώρηση είδα ότι σε όλες μου τις διώροφες κυψέλες ο γόνος έχει μεταφερθεί στον επάνω όροφο και σε κάποιες είναι μοιρασμένος στην γονοφωλιά και στον μελιτωθάλαμο . οι κυψέλες μου είναι με κινητό πάτο τι λέτε να κάνω , να κάνω αναστροφή πατωμάτων , να μοιράσω τον γόνο στα δύο πατώματα ή να τις αφήσω όπως είναι και να αποφασίσει το μελίσσι | |
|
kosmas Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 378
| Θέμα: Απ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ; Τετ Ιουν 05, 2013 8:50 am | |
| Αναλογως τι εχεις βαλει σαν στοχο. Η αναστροφη θα δωσει περισσοτερο χωρο στο μελισσι για αναπτυξη. Αν ομως πας για θυμαρι τοτε θες ακριβως το αντιθετο και πρεπει να κανεις αλλες τεχνικες. | |
|
Μίμης Μέλος
| Θέμα: Απ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ; Τετ Ιουν 05, 2013 9:33 am | |
| - kosmas έγραψε:
- Αναλογως τι εχεις βαλει σαν στοχο. Η αναστροφη θα δωσει περισσοτερο χωρο στο μελισσι για αναπτυξη. Αν ομως πας για θυμαρι τοτε θες ακριβως το αντιθετο και πρεπει να κανεις αλλες τεχνικες.
Φίλε kosmas μπορείς να γίνεις λίγο πιο σαφής, τι πρέπει να κάνω στην περίπτωση του θυμαριού, γιατί εκεί που τα έχω σε λίγο θα ανθήσει το θυμάρι, οχι οτι έχει δώσει τίποτε τα προηγούμενα χρόνια, και δεν είναι και αρκετό. | |
|
nikos122 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 3
| Θέμα: Απ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ; Πεμ Ιουν 06, 2013 3:29 pm | |
| Έχω την ίδια απορία. Τα περισσότερα βιβλία αλλά και στο Internet ο χειρισμός που συνηθίζεται είναι όλος ο γόνος ο ασφράγιστος και ο μικτός κάτω με 2 πλαίσια τροφές, σήτα ανάμεσα και πάνω ο σφραγισμένος γόνος και οι υπόλοιπες τροφές. Καλός μελισσοκόμος που εμπιστεύομαι όμως μου ανέφερε ότι στο θυμάρι ανεβάζει όλο τον γόνο πάνω και αφήνει άδειο τον εμβρυοθάλαμο και συνήθως δεν βάζει και σήτα.
Μπορεί κάποιος να απαντήσει αν γνωρίζει πλεονεκτήματα η μειονεκτήματα των 2 μεθόδων; Και τι είναι πιο σωστό κατά την γνώμη του;
Ευχαριστώ. | |
|
Μίμης Μέλος
| Θέμα: Απ: ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΣΤΡΟΦΗ ΠΑΤΩΜΑΤΟΣ; Πεμ Ιουν 06, 2013 8:52 pm | |
| - nikos122 έγραψε:
Μπορεί κάποιος να απαντήσει αν γνωρίζει πλεονεκτήματα η μειονεκτήματα των 2 μεθόδων; Και τι είναι πιο σωστό κατά την γνώμη του;
Ευχαριστώ. Συμφωνώ, θα ήταν πολύ χρήσιμο | |
|