| χειρισμος παραφυαδας | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
κολεγκας Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 246
| Θέμα: χειρισμος παραφυαδας Τρι Μάης 28, 2013 11:51 pm | |
| Καλησπερα παιδια.σημερα εκανα επιθεωρηση σε 2 παραφυαδες που ειχα κοψει πριν κανα μηνα.εκαναν βασιλισσες εχουν γονο και ανοιχτο και κλειστο αλλα η κουκλα δεν εχει γενηση ολα τα πλαισια(5 στον αριθμο)απο αυριο ξεκιναω σιροπακι,να περιμενω να τα γενηση πρωτα ολα και μετα να προσθεσω καινουργια, η μπωρο να βαλω απο τωρα?χτισμενα πλαισια δεν εχω οποτε θα πρεπει να χτιση κιολας. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: χειρισμος παραφυαδας Τετ Μάης 29, 2013 12:03 am | |
| μια χαρα παει το μελισσακι τι περιμένεις να εχει γεννήσει κ τα 5;δεν γινονται αυτα.αν θες να χτισεις κερια να του βάλεις σιρόπι καλο θα του κανείς. | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: χειρισμος παραφυαδας Τετ Μάης 29, 2013 9:01 am | |
| καλημερα Βασιλη.δεν περιμενω να τα εχει γεννησει και τα 5,η απορια μου ειναι,να περιμενω να τα γεννησει ολα και μετα να του βαλω καινουργια πλαισια ?η μπορω να του βαλω απο τωρα?σιροπακι το ξεκιναω απο σημερα 1"1. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: χειρισμος παραφυαδας Τετ Μάης 29, 2013 11:34 am | |
| Κανε τους λίγο σιροπακι καλο θα τους κανείς.ποσους γονους έχουν γενικά αν ειναι μικρά μην τους βάλεις ακομα κερια ασε τα να αναπτυχθούν κ τους βάζεις μετα | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: χειρισμος παραφυαδας Τετ Μάης 29, 2013 11:37 am | |
| Κανε τους λίγο σιροπακι καλο θα τους κανείς.ποσους γονους έχουν γενικά αν ειναι μικρά μην τους βάλεις ακομα κερια ασε τα να αναπτυχθούν κ τους βάζεις μετα | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: Απ: χειρισμος παραφυαδας Τετ Μάης 29, 2013 12:07 pm | |
| αν ειναι ενος μηνα οι παραφυαδες τοτε σιγουρα εχουν δυο στεφανια μικρα με γονο σε δυο πλαισια μην προσθεσεις ακομα πλαισια αχτιστα αλλα τροφοφδοτησε 2 φορες με μισο λιτρο σιροπι την φορα και περιμενε καμια εβδομαδα με το που εκκολαφθει ο παλιος ο γονος και σου γεμισει τα πλαισια τα 2 με γονο περα για περα ανοιξει δλδ τα στεφανια βαλε 2 αχτιστα μεσα και συνεχισε σιροπακι. | |
|
| |
golas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 165
| Θέμα: Απ: χειρισμος παραφυαδας Τετ Μάης 29, 2013 1:34 pm | |
| έχω και 'γώ 5 παραφυάδες.πριν κάνα μήνα τις πήρα και μέχρι στιγμής είναι αρκετά καλά.έχουν χτίσει από 2 με 3 καινούρια πλαίσια η κάθε μία. Όταν τις πήρα πριν 2μήνες περίπου τροφοδοτούσα κανα 15νθήμερο με σιρόπι για να τα βοηθήσω να χτίσουν αλλά και για διεγερτική γέννα. Για να πάρω μέλια θα πρέπει να χτίσουν κεριά και στον δεύτερο όροφο. Λογικά δεν θα προλάβω φετος. Η ερώτηση μου είναι: Τι πρέπει να κάνω για να είμαι του χρόνου έτοιμος να πάρω μέλια? Πρέπει να τα ταίζω συνέχεια για να χτίσουν φέτος οσο πιο πολύ? ετσι δεν θα μπλοκάρει η γεννα όμως? να τα αφήσω στην υσηχία τους? Ισχύει ότι για την επόμενη σεζόν πρέπει να έχω κερια από φέτος?αυτά πόσα πρέπει να είναι για κάθε ένα μελισσάκι?
| |
|
| |
Φώτης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 158
| Θέμα: Απ: χειρισμος παραφυαδας Τετ Μάης 29, 2013 7:39 pm | |
| golas δεν ταίζεις συνέχεια. Τάισμα με σιρόπι χρειάζεται μέχρι 15 μέρες μετά κάνεις κενό 15 μέρες και αν χρειάζοντε τους κάνεις τάισμα άλλες 15 μέρες. Από Ιούλιο - Αύγουστο αν δεν έχουν τροφές, επειδή δεν βρίσκουν πολλές γύρες, καλύτερα να τους βάλεις ζαχαροζύμαρο. Τον χειμώνα δεν αναπτύσοντε αλλά την άνοιξη με μιά διεγερτική θα πάρουν ορόφους γρήγορα και θα χτίσουν. | |
|
| |
κολεγκας Μέλος
| Θέμα: Απ: χειρισμος παραφυαδας Τετ Μάης 29, 2013 8:23 pm | |
| οποτε σιροπακι και υπομονη,ευχαριστω για της απαντησης. | |
|
| |
| χειρισμος παραφυαδας | |
|