karmagos Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Διάφορες ερωτήσεις αρχάριου Παρ Μάης 24, 2013 6:10 pm | |
| Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Θα ήθελα να βάλω 1-2 μελίσσια στο εξοχικό μου στην Ανάβυσσο για να καλύπτω τις ανάγκες μου γιατί καταναλώνω καθημερινά και αμφιβόλου ποιότητας μέλι!
Οπότε ξεκινώντας ψάχνω να αγοράσω μια καλή κυψέλη και θέλω τη γνώμη σας από που στην Αθήνα, όπως επίσης δε ξέρω τη διαφορά σταθερού και κινητού πάτου.
Υπάρχουν δωρεάν σεμινάρια μελισσοκομίας;
Μπορώ τέτοια εποχή να αγοράσω μελίσσια;
Ευχαριστώ! | |
|
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: Απ: Διάφορες ερωτήσεις αρχάριου Παρ Μάης 24, 2013 11:54 pm | |
| πουλανε μελισσια ολο τον χρονο με λιγο ψαξιμο θα βρεις . θα σου προτεινα ανοιχτο πατο εχει πολλα υπερ απλα για να μπορεσεις να βγαλεις το μελι της χρονιας απο αυτη την κυψελη να ξερεις οτι θα θελει γνωση δεν θα ειναι κατι απλο | |
|
BaNi Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 129
| Θέμα: Απ: Διάφορες ερωτήσεις αρχάριου Σαβ Μάης 25, 2013 9:18 pm | |
| Εάν σε ενδιαφέρει η ποιότητα, κάνεις πολύ καλά που ξεκινάς, αλλά από άποψη κόστους θα σου βγει πολύ παραπάνω. Καλή κίνηση θα ήταν και η αγορά ενός βιβλίου. Υπάρχουν παλαιότερες αναρτήσεις που αναφέρονται διεξοδικά στο θέμα. | |
|
andreaspap78 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 95
| Θέμα: Απ: Διάφορες ερωτήσεις αρχάριου Κυρ Μάης 26, 2013 11:44 am | |
| - karmagos έγραψε:
- Καλησπέρα και καλώς σας βρήκα. Θα ήθελα να βάλω 1-2 μελίσσια στο εξοχικό μου στην Ανάβυσσο για να καλύπτω τις ανάγκες μου γιατί καταναλώνω καθημερινά και αμφιβόλου ποιότητας μέλι!
Ευχαριστώ! Για να μην τρως σαβούρα μέλι κοίτα εδώ https://melissologia.forumgreek.com/t2915-topicΑπο βιβλία σου προτείνω το πρακτική μελισσοκομία του θρασύβουλου, επίσης προτείνω να πάρεις δυνατά μελίσσια με 10 πλαίσια και αυτό διότι σαν αρχάριος που είσαι το δυνατό μελίσσι μπορεί και σε καθοδηγεί..να ξέρεις ότι θέλει αρκετή ασχολία...αλλά όμορφη ασχολία...να ξέρεις πως την άνοιξη θέλει τουλάχιστον κάθε εβδομάδα επιθεώρηση...το μελίσσι των 10 πλαισίων το παίρνεις 80- 100 ευρώ χωρίς την κυψέλη. Η τάση είναι για ανοιχτό πάτο διότι γίνεται καλύτερα η βιολογική καταπολέμηση της βαρρόα....καλή αρχή | |
|
ethnic69 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 658
| |