| Πώς πάνε τα μελίσσια σας; | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
Aνδρεας Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 30
| Θέμα: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Παρ Ιαν 22, 2010 11:19 pm | |
| Εδώ στη νότια Ελλάδα και μετά από τις 20 του Γενάρη κάθε χρόνο , τα μελίσσια αρχίζουν και αυξάνονται πλέον σε πληθυσμούς . Έχει περάσει πλέον για τα καλά ο κίνδυνος στο να χαθούν. Απεναντίας μάλιστα φέτος με την παρελθούσα παρατεταμένη καλοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα να ανοίξει πολύ νωρίς το αγριοτρίφυλλο (ξινίθρα) όπως και η βρούβα. Τώρα οργιάζει η ανθοφορία και με τις πολλες βροχές που έριξε όλα προμηνύουν μια καλή Άνοιξη Εύχομαι να βοηθήσει και ο Θεός και όλα θα πάνε πολύ καλά. | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 619
| Θέμα: Απ: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Σαβ Ιαν 23, 2010 12:50 am | |
| Ανδρεα "ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ" γιατι αν συνεχισουν οι παγοι οπως 2-3 μερες τωρα που ριχνει στην περιοχη μου, μας βλεπω να πηγαινουμε εμεις για βρουβες | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| |
| |
Aνδρεας Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Σαβ Ιαν 23, 2010 8:59 am | |
| - MILIBEE έγραψε:
- granazis έγραψε:
- Ανδρεα "ΦΟΒΟΥ ΤΟΥΣ ΔΑΝΑΟΥΣ ΚΑΙ ΔΩΡΑ ΦΕΡΟΝΤΕΣ" γιατι αν συνεχισουν οι παγοι οπως 2-3 μερες τωρα που ριχνει στην περιοχη μου, μας βλεπω να πηγαινουμε εμεις για βρουβες
Αμα γινει αυτο granazis ξεχαστε και τις βρουβες Kαλημέρα φίλοι μου , Εδώ σήμερα ο καιρός δείχνει πραγματικά τα άσπρα του δόντια .Το χιόνι έχει κατέβει αρκετά χαμηλά και μέσα στην πόλη του Κιάτου πέφτει και νερόχιονο,πολύ κρύο. Δεν έχουν πρόβλημα τα μελίσσια,τροφές να έχουν μόνο και τα υπόλοιπα τα γνωστά. Πάμε τώρα να επισκευάσουμε και τις παλιές και άχρηστες κυψέλες ,γιατί όπως βλέπω θα χρειαστούν κι αυτές πολύ σύντομα. Καλημέρα σε όλους σας | |
|
| |
gillas Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 51
| Θέμα: Απ: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Σαβ Ιαν 23, 2010 1:15 pm | |
| και στην Πάτρα κρύο αλλα δεν μασάνε βγαίνουν και κουβαλάνε.Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει με το ρείκι , γιατί με την καλοκαιρία ήταν έτοιμο να ανοιξει και λένε οτι μπορεί να το καψει ο πάγος. | |
|
| |
Aνδρεας Νέο Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Σαβ Ιαν 23, 2010 1:45 pm | |
| - gillas έγραψε:
- και στην Πάτρα κρύο αλλα δεν μασάνε βγαίνουν και κουβαλάνε.Δεν ξέρω όμως τι θα γίνει με το ρείκι , γιατί με την καλοκαιρία ήταν έτοιμο να ανοιξει και λένε οτι μπορεί να το καψει ο πάγος.
Αν δεν άνοιξε το ρείκι μη το φοβάσαι ,δύσκολα καταστρέφεται . Ίσως μετά από αυτές τις σφοδρές κακοκαιρίες ακολουθήσουν παρατεταμένες καλοκαιρίες. Να λέμε δόξα το Θεό που επιτέλους έχουμε Χειμώνα. Αλλιώς; Θα καταντήσουμε Αφρική :farao: | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Σαβ Ιαν 23, 2010 1:54 pm | |
| Δεν φοβαμαι το κρυο,αλλα η ξυνιδα (ξυνοτριφυλο) οπως το λεμε εμεις, ανοιγει μετα τους 14 βαθμους και ο παγος το επιρεαζει πολλυ ευκολα. Τροφες εχουν ,αλλα φοβαμαι μην ξεμεινουν απο γυρες και διακοπει η αναπτηξη τους!!!!!!!. | |
|
| |
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
| Θέμα: Απ: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Σαβ Ιαν 23, 2010 4:00 pm | |
| Granazis η μόνη λύση είναι η γυρεόπιττα.Βάλτους για να κοιμάσαι ήσυχος. | |
|
| |
melissonas Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 42
| Θέμα: Απ: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Κυρ Ιαν 24, 2010 7:39 pm | |
| - granazis έγραψε:
- Δεν φοβαμαι το κρυο,αλλα η ξυνιδα (ξυνοτριφυλο) οπως το λεμε εμεις, ανοιγει μετα τους 14 βαθμους και ο παγος το επιρεαζει πολλυ ευκολα. Τροφες εχουν ,αλλα φοβαμαι μην ξεμεινουν απο γυρες και διακοπει η αναπτηξη τους!!!!!!!.
Kώστα βαλε καμία φωτογραφία να μάθω και εγώ που με από τα βόρεια, ποιο είναι αυτό που το λέτε ξυνότριφυλλο. melissonas | |
|
| |
granazis Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Κυρ Ιαν 24, 2010 10:12 pm | |
| Για να δεις τα ανθη τους ανοικτα και με μελισσες πρεπει να ανεβει λιγο η θερμοκρασια,γυρω στους 14-15 βαθμους. Με την πρωτη ευκαιρια θα το κανω. | |
|
| |
melissonas Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 42
| Θέμα: Απ: Πώς πάνε τα μελίσσια σας; Κυρ Ιαν 24, 2010 10:56 pm | |
| - granazis έγραψε:
- Για να δεις τα ανθη τους ανοικτα και με μελισσες πρεπει να ανεβει λιγο η θερμοκρασια,γυρω στους 14-15 βαθμους. Με την πρωτη ευκαιρια θα το κανω.
Σε ευχαριστώ θα περιμένω. | |
|
| |
| Πώς πάνε τα μελίσσια σας; | |
|