| Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; | |
|
+6thodoris981 Vasilis. skyh1gh ouranis MILIBEE mpampis 10 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
mpampis Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 91
| Θέμα: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Δευ Μάης 06, 2013 2:00 pm | |
| Θα ήθελα να αποτυπώσετε τις απόψεις σας (ανθοφορία, καιρικές συνθήκες, παραγωγή και ότι άλλο θέλετε) ανά τόπο, σχετικά με την αρχή και την διαβλεπόμενη εξέλιξη της μελισσοκομικής περιόδου, έχοντας ως μέτρο σύγκρισης της προηγούμενες χρονιές.Θα μπορούσαν οι παλαιότεροι και εμπειρότεροι να μας δώσουν κάποια εικόνα; ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. | |
|
| |
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Δευ Μάης 06, 2013 8:21 pm | |
| Τα μελισσακια μου ειναι κυριως στην Παρνηθα και απο φετος και λιγα Κορινθο. Της Παρνηθας ενω τελειωσε η κουμαρια και ηταν στο ξεκινημα η λαδανια με τις αποτομες ζεστες ..........τζιφος. Της Κορινθου (συγκριση ιδια μερας) στις πορτοκαλιες εχτιζαν και εβαζαν και μελι. Το σ/κο θα εχω νεοτερα | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Δευ Μάης 06, 2013 8:43 pm | |
| κρισιμη η χρονια φετος στην β.ευβοια ο χειμωνας ανυπαρκτος με αποτελεσμα το οξαλικο να μην κανει κ πολλα και επιφυλασομαι για την βαρροα . κατα τα αλλα μεγαλη ανθοφορια σε χορτονομη απο νωρις με τα μελισσια να χτυπανε μερικα και τριτο πατωμα φουλ με λιγα μελια αλλα πολλες μα παρα πολλες γυρες .μερικα εχουν μπλοκαρει και 15 πλαισια τελειως, μακαρι να ειχα καταψυκτη θα με βολευε πολυ φετος.εδωσε καλα το ρεικι και εχτισαν κερια φουλ εγινε μια παυση 15 ημερων μετα και τωρα ξεκιναει το παλιουρι και διαφορα λουλουδια και βλεπω να παχαινουν τα στεφανια .βεβαια το προβλημα το μεγαλο ειναι τα ψεκασματα οσο παει και χειροτερευει η κατασταση και θα τα ανεβασω ολα στο βουνο και οτι γινει . η χρονια φετος αν δεν μας τα ξεσκισει η βαρροα η ο χωριατης με τα ψεκασματα θεωρω οτι θα ειναι απο τις πολυ δυνατες.αντε να δουμε.. | |
|
| |
skyh1gh Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Τετ Μάης 08, 2013 12:38 am | |
| Εγω παλι εχω να πω οτι ξεκινησε μια χαρα δουλευουν φουλ σχεδον ολα εχουν παρει δευτερο πατωμα και εχω κοψει και 2 παραφυαδες , δεν εκοψα παραπανω για να μην τα -αδυνατισω θελω να τα παω στα ελατα για μελι , ομως οπως λεει και ο μελισσοκομος που μου μαθαινω απο αυρτον το τι θα γινει παρακατω θα μας το δειξουν-πουν τα μελισσια μας τα υπολοιπα ειναι απλως ασκησεις επι "φορουμ" υπομονη και ο κρισιμος μηνας μπηκε σε λιγο καιρο θα ξερουμε τι θα γινει .............................. | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Τετ Μάης 08, 2013 12:57 am | |
| Στην Πάτρα κ στο χωριό μου κοντά στα καλαβρυτα έβρεξε Κ αυτό ήταν οτι πρεπει για να κρατηθεί ο τόπος μιας κ είχε αρχίσει να ξεραινεται άρα πιστεύω οτι οι ανθοφορια θα συνεχιστεί | |
|
| |
mpampis Μέλος
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Κυρ Μάης 12, 2013 3:04 pm | |
| Μετέφερα τα μελίσσια βόρεια της Χαλκίδας στην Στενή όποιος γνωρίζει, ορεινός τόπος. Στην αρχή πήγαιναν καλά όμως λόγο της βροχής κάπου μαζεύτηκαν. Όταν ανοίγει ο καιρός όμως γίνεται " πάρτι'', απο οτι λένε οι παλαιότεροι θα πάει καλά φέτος η χρονιά. ΜΑΚΑΡΙ!!! Ίδωμεν. | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Δευ Μάης 13, 2013 8:05 pm | |
| Φλεβάρης .. Μάρτης ..Απρρίλης και όλα πάνε τέλεια. Τα βλέπεις και τα χαίρεσαι. Τα παραγωγικά φτάσανε στον τρίτο και τον καλύψανε και ξαφνικά εκεί που έρχεται ο Μάης και λες τρυγάω τα ανθόμελα (περσυ τρύγησα Ιούνη) .... αρχίζει ο καιρός τα δικά του. Πραγματικά μοιάζει με αστείο. Πτώση κατακόρυφη της θερμοκρασ'ιας και οι μέλισσες <<στα κάγκελα>>.
Πήγα να ανοίξω τριόροφα μελίσσια και αντί να πάρω μέλια παίρνω κεντρίσματα ομαδικά. Απο κυψέλες που τις ανοίγεις υπο φυσιολογικές συνθήκες και δεν επιτίθεται καμία... Ντρέπομαι που το λέω αλλα έφυγα χωρίς να κάνω δουλειά. Μου φάνηκε αδύνατον. Περιμένω τον καιρό να στρώσει μπας και κάνουμε τίποτα. Προς το παρόν τις κρατάει μέσα και τρώνε τα μελάκια που μάζεψαν. Βλέπουμε........ Καλά μέλια σε όλους. | |
|
| |
gianhs8 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 147
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Δευ Μάης 13, 2013 11:15 pm | |
| τα ιδια και χειροτερα ειναι λες και γυρισαμε στις αρχες του Μαρτη | |
|
| |
captain Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 1305
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Τρι Μάης 14, 2013 1:40 am | |
| απο το περσινο φιασκο παει καλλητερα. ο μαις δυο χρονια τωρα εχει γινει ιουνιος
| |
|
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Τρι Μάης 14, 2013 1:59 am | |
| | |
|
| |
Vasilis. Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 332
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Τρι Μάης 14, 2013 2:05 am | |
| Στην Πάτρα με βάση τις προγνωσεις αυτη ήταν η τελευταία μέρα κακοκαιρίας απο αυριο ανεβαίνει η θερμοκρασία κ σταδιακά μέχρι την Παρασκευή θα φτάσει τους 30. | |
|
| |
mpampis Μέλος
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Τρι Μάης 14, 2013 2:33 pm | |
| Δυστυχώς, δυστυχώς, βροχή-βροχή- βροχή και τα μελισσάκια μέσα, το έλατο πιθανότατα θα σταματήσει, και προσδοκούμε να φτιάξει ο καιρός για να επανακαθορίσουμε την συνέχεια την μελισσοκομικής περιόδου. Άρα επαληθεύεται για μια ακόμη φορά ο κανόνας του μελισσοκόμου "ότι ένα είναι τα σίγουρο ότι δεν είναι τίποτα σίγουρο". | |
|
| |
λαζαρος4 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 16
| Θέμα: Απ: Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; Τρι Μάης 14, 2013 6:37 pm | |
| καλησπερα κ απο μενα!!εγω τα πηγα σε ακακια που αυθονει στην περιοχη μου κ ολα ηταν υπεροχα με πολλα μελια κ πολυ γυρη μεχρι που αρχισαν οι βροχες κ τα εκοψε αν κ απο οτι βλεπω εχει ακομα λιγο να δωσει... ευχομαι η χρονια να παει για ολους οσο καλυτερα γινετε!! | |
|
| |
| Πως σας φαίνεται η αρχή της Μελισσοκομικής περιόδου; | |
|