Μπορει να μου καποιος, ποσο κιλα μπορει να ζυγιζει μια κυψελη στα φορτε της? Γεματη,με πλυθυσμο και μελια.Ετσι εμπειρικα,οποιος ξερει . . . 30-40 κιλα?
parosbees Συντονιστική ομάδα
Αριθμός μηνυμάτων : 262
Θέμα: Απ: Βαρος Κυψελης Παρ Ιαν 22, 2010 7:27 am
Παίζουν πολλά ρόλο.Ξεκινώντας από το βάρος του ξύλου άδειο σε μιά δυόροφη που είναι γύρω στα 8-10 κιλά ανάλογα με το ξύλο.Αν προσθέσεις σε αυτό το βάρος (για μιά φουλαρισμένη κυψέλη μιλάω)το μέλι από τα 20 τελάρα που είναι περίπου 25-30 κιλά και το βάρος των μελισσών περίπου 7-8 κιλά έχουμε χοντρά-χοντρά 45-50 κιλά βάρος συνολικό.
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
Θέμα: Απ: Βαρος Κυψελης Σαβ Ιαν 23, 2010 1:35 am
Α πα πα πα. Δεν τις κουναω ρουπι εγω τις κυψελες . Η αναλυση βαρους μου ισχυροποιησε την αρχικη μου σκεψη για στατικο μελισσοκομειο. Εκτος και αν................ καποιος απο εδω μεσα τελειοποιησει εκεινο το καροτσι που λεγαμε με την ανυψωση . Χρειαζεται να αναφερω ονομα?
Έχει επεξεργασθεί από τον/την MILIBEE στις Δευ Φεβ 01, 2010 10:29 pm, 1 φορά
Κώστας Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 42
Θέμα: Απ: Βαρος Κυψελης Δευ Φεβ 01, 2010 8:11 pm
MILIBEE έγραψε:
Α πα πα πα. Δεν τις κουναω ρουπι εγω τις κυψελες . Η αναλυση βαρους μου ιχυροποιησε την αρχικη μου σκεψη για στατικο μελισσοκομειο. Εκτος και αν................ καποιος απο εδω μεσα τελειοποιησει εκεινο το καροτσι που λεγαμε με την ανυψωση . Χρειαζεται να αναφερω ονομα?
Όχι, χρειάζεται μόνο ο κάποιος να αναφέρει κάποτε και το αντίτιμο της κατασκευής του! .
MILIBEE Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 1575
Θέμα: Απ: Βαρος Κυψελης Δευ Φεβ 01, 2010 10:32 pm
Με την τελειοποιηση φανταζομαι θα μαθουμε και το κοστος. Υπαρχει και αλλη λυση να το δουμε επι τοπου , πεταγομαστε μεχρι Καλαματα ( για ποιον χτυπα η κουδουνα? ) :lol: