Καλησπέρα σας (είμαι αρχάριος)
Πριν περίπου ένα μήνα πήρα την βασίλισσα και 3 πλαίσια με μέλισσες από ένα μελίσσι ώστε να δημιουργήσω παραφυάδες από το υπόλοιπο. Σε επιθεώρηση πριν 15 μέρες το μελίσσι με την παλιά μου βασίλισσα (2 ετων) ειχε φυσιολογική εικόνα προσπαθώντας να ανπτυχθει (μελια, γυρη, κλειστος και ανοιχτος γονος).
Σε χτεσινη μου επιθεώρηση παρατήρησα ότι το μεγαλύτερο μερος του γονου μερας ηταν με 2 αυγα σε κάθε κελι, δεν βρηκα πουθενα την βασιλισσα και θεωρησα ότι οι ενδειξεις ηταν αρκετες ότι ηταν αρενοτοκο. Του πηρα κλειστο και ανοιχτο γονο, τα εβαλα σε αλλο μελισσι το οποιο ελπιζω να καθαρισει τα διπλα αυγα και τιναξα το ʽʼαρενοτοκοʼʼ 50 μετρα μακρια σε κατι χορτα. Εβαλα δυο αχτιστα στην κυψελη με σκοπο να προσθεσω γονο μερας σε δευτερη φαση από άλλο μελισσι. Όταν μετα από κανα 10λεπτο πηγα στο σημειο που το τιναξα να δω ποσες εχουν παραμεινει ειδα τυχαια αναμεσα τους και την βασιλισσα (νομιζω πιο αδυνατισμενη και λιγοτερο επιβλητικη από παλαιοτερα).
Την επιασα και την εβαλα παλι στην κυψελη οποτε δεδομενης αυτης της εξελιξης εβαλα και ένα πλαισιο χτισμενο με μελι-γυρη, προσθεσα και μισο ζυμαρι και το εκλεισα. Μαλλον πρεπει να αρχισω να το κλαιω το μελισσακι! Αυτό που όμως με προβληματιζει είναι τι ακριβως συνεβη με τα διπλα αυγα;
Κάθε ιδεα καλοδεχουμενη, ευχαριστω