Παιδιά ένα απο τα μελισσάκια μου είναι σε πλυθυσμό 18 πλαισίων, με περίπου 8 πλαίσια γόνου στο κάτω πάτωμα.Είχα κάνει επιθεώρηση το προηγούμενο Σάββατο,και δεν είχαν ρίξει βασιλοκέλια,πήγα σήμερα και έιχαν αρκετά δεν έκανα κάποια επέμβαση σήμερα παρα μόνο την διεγερτική τροφοδότηση σιροπιού που έχω ξεκινήσει και κάνω εδω και περίπου 2 εβδομάδες..
Πρώτη μου σκέψη είναι να τό κόψω σε παραφιάδες πλαίσιο με βασιλοκέλι-γόνο-γύρη-μέλι,ή να το διαιρέσω στα δύο.Το θέμα είναι ότι δεν μπορώ να βρώ εύκολα την βασίλισσα και ούτε σήμερα την κατάφερα λόγω απειρίας μου λογικά,και φοβάμαι μήπως κατα την διαίρεση δεν την βρώ,και την πάρω ή την αφήσω τι κάνω?Βασικά κλείνω προς να το διαιρέσω στα δύο,αλλά φοβάμαι αν δεν την αφήσω μέσα στην μητρική κατα λάθος αθελά μου (και χαλώντας τα υπόλοιπα βασιλοκέλια για να μην σμηνουργίσει), νομίζοντας πως είναι εκέι ενω δεν είναι τι κάνω?
Μπορέι αυτά για τους περισσότερους πεπειραμένους αυτή η ερώτηση να φαίνεται "κουτή"αλλα για κάποιους νέους και αρχάριους όπως κ εγώ κάθε συμβουλή είναι δεκτή.
Ευχαριστώ..