| Ποτε να κανω παραφυαδες; | |
|
+4cyber2li ouranis gmakhs BASILISP 8 απαντήσεις |
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
BASILISP Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 407
| Θέμα: Ποτε να κανω παραφυαδες; Πεμ Απρ 04, 2013 2:30 pm | |
| Γεια σας παιδια! Το μικρο μελισσι μου δεν τα καταφερε τον χειμωνα και ετσι εχω μεινει μονο με 2. Θελω να κοψω 2-3 παραφυαδες απο το δυνατο μελισσι μου ,στο οποιο ανεβασα πατωμα πριν απο λιγες ημερες. Αυτη την στιγμη παταει σε 12 πλαισια και εργαζεται με μανια. Ο γονος βρισκεται σε 8 πλαισια. Μαζευει γυρη συνεχως. Το θεμα ειναι οτι θα ηθελα να παρω και λιγο μελι φετος. Να δωσω τα δεδομενα μου,βρισκομαι σε νησι με ΠΟΛΥ ζεστη (40 C) το καλοκαιρι. Κυρια ανθοφορια στην οποια βασιζομαι ειναι το θυμαρι. Οποτε ρωταω αν θα μπορουσα στα μεσα του Ιουλιου ,μετα τον τρυγο (στην περιοχη μου το θυμαρι δινει συνηθως μεχρι τελη Ιουλιου), να βγαλω την Βασιλισσα με 2-3 πλαισια γονο (σε αλλη κυψελη) και να αφησω το κυριο μελισσι να κατεβασει Βασιλοκελια. Οταν γινει αυτο θα κοψω τοτε σε 3 παραφυαδες. Τι λετε; Αλλιως τι προτεινεται; Κυριο μελημα μου ειναι να αυξησω τα μελισσια. Ευχαριστω πολυ! | |
|
| |
gmakhs Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 431
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Πεμ Απρ 04, 2013 6:26 pm | |
| - BASILISP έγραψε:
- Γεια σας παιδια!
Το μικρο μελισσι μου δεν τα καταφερε τον χειμωνα και ετσι εχω μεινει μονο με 2. Θελω να κοψω 2-3 παραφυαδες απο το δυνατο μελισσι μου ,στο οποιο ανεβασα πατωμα πριν απο λιγες ημερες. Αυτη την στιγμη παταει σε 12 πλαισια και εργαζεται με μανια. Ο γονος βρισκεται σε 8 πλαισια. Μαζευει γυρη συνεχως. Το θεμα ειναι οτι θα ηθελα να παρω και λιγο μελι φετος. Να δωσω τα δεδομενα μου,βρισκομαι σε νησι με ΠΟΛΥ ζεστη (40 C) το καλοκαιρι. Κυρια ανθοφορια στην οποια βασιζομαι ειναι το θυμαρι. Οποτε ρωταω αν θα μπορουσα στα μεσα του Ιουλιου ,μετα τον τρυγο (στην περιοχη μου το θυμαρι δινει συνηθως μεχρι τελη Ιουλιου), να βγαλω την Βασιλισσα με 2-3 πλαισια γονο (σε αλλη κυψελη) και να αφησω το κυριο μελισσι να κατεβασει Βασιλοκελια. Οταν γινει αυτο θα κοψω τοτε σε 3 παραφυαδες. Τι λετε; Αλλιως τι προτεινεται; Κυριο μελημα μου ειναι να αυξησω τα μελισσια. Ευχαριστω πολυ! εγώ στην κρήτη κάνω παραφυάδες από αρχές φλεβάρη ώστε να προλάβουν το θυμάρι | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Πεμ Απρ 04, 2013 7:31 pm | |
| Και με τα δικα μου δεδομενα; | |
|
| |
ouranis Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 325
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Πεμ Απρ 04, 2013 8:06 pm | |
| αν και μετα τον ιουλιο φιλε περιμενεις καποια ανθοφορια τοτε ναι μπορεις να κοψεις ανετα .μερικοι κοβουν και τον σεπτεμμβρη .απλα αν δεν εχεις ανθοφοριες δεν θα αναπτυχθουν καλα οιι παραφυαδες και θα ξαναμπεις με αδυναμα στον χειμωνα | |
|
| |
cyber2li Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 317
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Πεμ Απρ 04, 2013 8:41 pm | |
| Η σμηνουργία δεν σε απασχολεί; Ο Ιούλιος ειναι μακριά και έχουμε μπροστά μας 2 γεμάτους Ανοιξιάτικους μήνες... Γιατί δεν κόβεις τώρα και αν δεν αναπτυχθούν όπως θέλεις μέχρι την ανθοφορία του Θυμαριού , με μια συνένωση λύνεις το πρόβλημα αυτό; | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Παρ Απρ 05, 2013 2:31 pm | |
| Καταρχας ευχαριστω για τις απαντησεις σας! Δυστυχως λογω δουλειας δεν μπορουσα να ειμαι νωριτερα στα μελισσια. Να συμπληρωσω οτι μετα τα τελη Ιουλιου επικρατει μεγαλη ξηρασια και τα μελισσια δουλευουν μονο σε λιγα λουλουδια και λαχανικα που εχω καθως επισης και σε λιγα γαιδουραγκαθα. Τιποτα αλλο δεν υπαρχει στην περιοχη. Αυτα μεχρι τον Σεπτεμβρη ο οποιος εχει ασφοδελους. Οποτε με βαση τα θελω (και μπορω) μου μαλλον λεω να περιμενω αλλες 2 εβδομαδες να δυναμωσει το μελισσι αυτο και να βγαλω την Βασιλισσα με 2-3 πλαισια γονο (σε αλλη κυψελη) και να αφησω το κυριο μελισσι να κατεβασει Βασιλοκελια. Οταν γινει αυτο θα κοψω τοτε σε 3 παραφυαδες. Περιμενω προτασεις... | |
|
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Παρ Απρ 05, 2013 11:46 pm | |
| Κι εγω τωρα θα σε συμβουλευα να κοψεις γιατι το καλοκαιρι σιγορα δε θα εχεις γονους για να μοιρασεις σε 2-3 παραφυαδες.Τωρα θα προλαβει να παρει λιγο τα πανω της. Εδω καποιος που κανει αυξηση το καλοκαιρι μετα το θυμαρι κανει στα δυνατα απλα μια διαιρεση. | |
|
| |
BASILISP Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Τρι Απρ 16, 2013 7:05 pm | |
| Συγνωμη που δεν ευχαριστησα νωριτερα αλλα ειχα προβληματα με την συνδεση ιντερνετ... Ευχαριστω πολυ! | |
|
| |
θάνος65 Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 10
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Τετ Απρ 17, 2013 9:43 am | |
| Καλημερα φιλοι μου.Εκοψα παραφυάδα απο ενα 10 αρι δυνατό μελισι αλλά αρχισε να κανει βασιλοκελια έχει πλυθησμό αλλά καθόλου συλέκτριες ,το παρακολουθω 2 μέρες αλλά τίποτα απο συλέκτριες.Τι κανω τώρα? | |
|
| |
drakos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 190
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Τετ Απρ 17, 2013 6:26 pm | |
| | |
|
| |
Maikpigasos Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 773
| Θέμα: Απ: Ποτε να κανω παραφυαδες; Πεμ Απρ 18, 2013 11:49 pm | |
| - ouranis έγραψε:
- απλα αν δεν εχεις ανθοφοριες δεν θα αναπτυχθουν καλα οιι παραφυαδες και θα ξαναμπεις με αδυναμα στον χειμωνα
συμφωνώ με το φίλο ourani | |
|
| |
| Ποτε να κανω παραφυαδες; | |
|