| Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Πεμ Φεβ 14, 2013 11:12 am | |
| Αυτό υπάρχει από τον Ιανουάριο μέχρι και τώρα όχι σε μεγάλους πληθυσμούς. Πάντως οι μέλισσες συλλέγουν γύρη. Δεν είναι ταραξάκος. Αν γνωρίζει κάποιος παρακαλώ [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.]Α και το παρακάτω είναι ανεμόνη, αλλά αν κάποιος γνωρίζει να μου πει το είδος της. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
spyroseva Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 238
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Πεμ Φεβ 14, 2013 1:19 pm | |
| Το πρωτο, πρεπει να ειναι αγριοραδικο.Δεν το ξεχωριζω καλα,(οπτικη γωνια) Το δευτερο,για κυκλαμινο το κοβω . . . | |
|
| |
neleot Νέο Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 25
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Πεμ Φεβ 14, 2013 2:52 pm | |
| το πρώτο δεν το ξεχωρίζω καλά...!! το δεύτερο σίγουρα ανεμώνη... | |
|
| |
ayla Honorary member
Αριθμός μηνυμάτων : 648
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Πεμ Φεβ 14, 2013 3:02 pm | |
| Η ανεμώνα πρέπει να είναι η κορονάρια (Anemone coronaria) αλλά το κίτρινο λουλουδάκι .... ...δεν πρέπει να είναι ραδίκι έχει μεγάλα πέταλα σε σχέση με τον κάλυκά του και το μπουμπούκι δεν έχει το κλασικό σχήμα των ραδικιών. Μου θυμίζει περισσότερο ακονιζιά χωρίς να επιμένω φυσικά γιατί δεν καλοβλέπω τα φύλλα του.
Μήπως μια καλύτερη φωτογραφία κόβοντας ένα φύλλο και πάνω σε μονόχρωμη επιφάνεια να φαίνεται καλά;
| |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Πεμ Φεβ 14, 2013 3:19 pm | |
| Σε μενα η πρωτη φωτο μοιαζει με σενεκιο ,αλλα δεν διακρίνεται πολυ καλα. | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Πεμ Φεβ 14, 2013 9:34 pm | |
| Έψαξα το σενέκιο και μάλλον είναι αυτό. Απλά είδα στις πληροφορίες ότι ανθίζει αργότερα... όχι τόσο νωρίς. Έμοιαζε πολύ. Πρώτη φορά άκουσα αυτό το όνομα φυτού. Προφανώς επειδή δεν είναι κύριο μελισσοκομικό φυτό. Πάντως γύρη δίνει. Και μια φωτογραφία ανεμόνης σημερινή [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
Μίμης Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 113
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Πεμ Φεβ 14, 2013 10:22 pm | |
| - neleot έγραψε:
- το πρώτο δεν το ξεχωρίζω καλά...!!.
Εγώ πάλι δεν βλέπω τίποτα μπορει να με βοηθήσει κάποιος | |
|
| |
Sakis G Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 605
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Πεμ Φεβ 14, 2013 10:46 pm | |
| To σενεκιο ή μαρτιακος ανθιζει απο τον Φεβρουαριο μεχρι Απριλιο και δινει νεκταρ και γυρη πορτοκαλοκιτρινη. | |
|
| |
myrtos Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 224
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Παρ Φεβ 15, 2013 12:14 am | |
| - Μίμης έγραψε:
- Εγώ πάλι δεν βλέπω τίποτα μπορει να με βοηθήσει κάποιος
Κι εγω δε βλεπω καμια φωτο στην αναρτηση οπως και σε καποιες αλλες αναρτησεις οχι σε ολες. Κανεις απο τους διαχειριστες εχει εξηγηση? | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Παρ Φεβ 15, 2013 9:16 am | |
| Θα βγάλω μια καλύτερη φωτογραφία. Δεν θέλω να μου μένουν κενά... Θα βάλω σε εξωτερικά links και τις άλλες για να τις βλέπουν όλοι. | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Παρ Φεβ 15, 2013 3:45 pm | |
| Ελπίζω να φαίνεται καλύτερα. Για όποιον δεν βλέπει τις εικόνες ας δοκιμάσει μέσα από άλλο browser. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
ayla Honorary member
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Παρ Φεβ 15, 2013 3:51 pm | |
| | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Παρ Φεβ 15, 2013 5:51 pm | |
| Μάλλον εκεί καταλήγουμε. Βέβαια απόλυτα ίδιο δεν είναι, αλλά φτάσαμε πολύ κοντά δεδομένου του αριθμού ειδών που υπάρχουν... Ευχαριστώ όλους. Μπήκε στο ημερολόγιο άνθισης. | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Κυρ Μαρ 03, 2013 11:36 am | |
| Το Σενέκιο αλλά και η Ανεμώνη πλέον είναι σε μεγάλους πληθυσμούς. Ειδικά η Ανεμώνη δουλεύεται πολύ από τις μέλισσες, βουίζουν γύρω από τα άνθη. Αν γνωρίζει κάποιος αυτό, παρακαλώ να το αναφέρει : Είναι πολύ κοινό αλλά δεν έχω ιδέα πως λέγεται. Καλύπτει ολόκληρα χωράφια αυτές τις μέρες. [Πρέπει να είστε εγγεγραμμένοι και συνδεδεμένοι για να δείτε αυτή την εικόνα.] | |
|
| |
ayla Honorary member
| Θέμα: Απ: Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση Δευ Μαρ 04, 2013 11:18 am | |
| Τα φύλλα που βλέπουμε είναι τα δικά του; Το λουλούδι μοιάζει με την καψέλλα ή αγριοκαρδαμούρα. Λατινικό όνομα capsella bursa- pastoris. | |
|
| |
| Κίτρινο λουλουδάκι - αναγνώριση | |
|