| Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση | |
|
|
Συγγραφέας | Μήνυμα |
---|
karnet Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 342
| Θέμα: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Δευ Ιουλ 09, 2012 5:54 pm | |
| Καλησπέρα συνάδελφοι, Θα ήθελα αν γνωρίζετε τα φυτά της φωτογραφίας, να τα ονοματίσετε. ( όλα όταν τα σπας μυρίζουν έντονα ) Ευχαριστώ πολύ, για την βοήθειά σας. - Αρχεία
- fyta_iouliu.jpg
- Δεν έχετε το δικαίωμα να κατεβάσετε τα attachments.
- (193 Kb) Κατεβάστηκε 110 φορές
| |
|
| |
skyh1gh Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 131
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Δευ Ιουλ 09, 2012 6:01 pm | |
| το 3 μου μοιαζει για ριγανη αν δεν κανω λαθως | |
|
| |
GREEN Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 301
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Δευ Ιουλ 09, 2012 11:26 pm | |
| Το 2 για λεβαντα μοιαζει!~ | |
|
| |
ΚΑΝΑΡΗΣ Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 450
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Δευ Ιουλ 09, 2012 11:27 pm | |
| Και το 5 για φασκόμηλο. Η φωτο σου δεν βοηθαει | |
|
| |
thodoris981 Ενεργό Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 651
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Δευ Ιουλ 09, 2012 11:31 pm | |
| Το δυο φαίνεται για λυγαριά. Ωραίο θέαμα για το γραφείο που μάλλον βρίσκονται αλλα όχι και πολύ καλό για αναγνώριση.... Αν μπορείς βάλτα μόνα τους,,,, | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Τρι Ιουλ 10, 2012 10:11 am | |
| Αγαπητοί συνάδελφοι, Έχετε απόλυτο δίκιο για την φωτογραφία, δημιούργησα μια άλλη, ελπίζω να φαίνεται καλύτερα, αν και τα χρώματα δεν μπορούν να απεικονιστούν με ακρίβεια. Επίσης πρόσθεσα το ( 6 ) και θα ήθελα αν γνωρίζει κανείς και συλλέγει μέλι βελανιδιάς να πει πρώτον αν αυτό είναι το σωστό φυτό και σε τι φάση βρίσκεται. Δηλαδή πότε βάζουν μέλι βελανιδιάς, ρωτάω για να ξέρω αν το σκούρο μέλι που μπαίνει εδώ και λίγες μέρες είναι από ρίγανη ή βελανιδιά ? Το ( 1 ) της νέας φωτογραφίας οι δικοί μου το ονόμασαν Θρούμπι, στο internet όμως δεν μοιάζει έτσι. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. - Αρχεία
- fyta_iouliou.jpg
- (154 Kb) Κατεβάστηκε 65 φορές
| |
|
| |
skyh1gh Μέλος
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Τρι Ιουλ 10, 2012 11:00 am | |
| το σκουρο μελι ειναι απο βελανιδια και τα δικα μου εχουν ξεκινησει και βαζουν εδω και 10 μερες περιπου . Το νεκταρ το περνουν απο τον καρπο δεν εχει μελιτωμα οπως το ελατο και το πευκο τωρα για ποσο θα δινει θα σε γελασω | |
|
| |
skyh1gh Μέλος
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Τρι Ιουλ 10, 2012 11:01 am | |
| α επισης η ριγανη δινει οταν ανθιζει και δεν νομιζω να εχει ανθισει ακομα . Σε τι υψομετρο τα εχεις τα μελισσια σου?? | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Τρι Ιουλ 10, 2012 11:08 am | |
| 700m, μάλιστα όσο για την βελανιδιά έλεγα να την προλάβω, αλλά δεν πειράζει. Ελπίζω το μέλι στο τέλος να είναι εντάξει. Το λέω γιατί κάποιοι αν δεν είναι ξανθό νομίζουν ότι δεν είναι μέλι. | |
|
| |
giorgos500 Μέλος
Αριθμός μηνυμάτων : 69
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Τρι Ιουλ 10, 2012 12:18 pm | |
| kalhspera , να ρωτισω κατι ? υπαρχει καπου καποιο σαν ημερολογιο φυτων για τα μελισια? που να λεει τι ανθιζει καθε μηνα? αλλα συγκεντρωτικα και να εινε επισημο απο καποιο0 φορεα? | |
|
| |
karnet Ενεργό Μέλος
| Θέμα: Απ: Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση Τρι Ιουλ 10, 2012 1:18 pm | |
| Δεν έχω δει κάτι, όμως λίστες με φυτά και πότε ανθίζουν υπάρχουν σε διάφορα βιβλία. Όχι όμως και πολύ αναλυτικά. Ειδικά σε πολλά επιμένουν μόνο σε φυτά τα οποία ενδιαφέρουν μεν πολλούς ( θυμάρι, πεύκο κτλ ) αλλά δεν βοηθάν πολύ τους υπόλοιπους, γιαυτό και προσπαθούμε να κάνουμε ένα μικρό χάρτη ο κάθε ένας για το μέρος του. Η περιοχή του κάθε ένα μπορεί να έχει και 1 μήνα διαφορά. Εγώ τα σημειώνω στο ημερολόγιο. Ένα παράδειγμα να πω, το φυτό "έχιο" ( echium vulgare ) δεν το γνωρίζει κανένας από όλους όσους ρώτησα. Τα μελίσσια το δούλευαν όλο τον Ιούνιο με ένταση, δεν αναφέρεται σε κανένα βιβλίο. Μόνο στο "σύγχρονη μελισσοκομία - Clement " . Το έψαξα στο internet και εκεί βρήκα πληροφορίες, είναι πολύ παραγωγικό και αποτελεί ένα από τα κύρια μελισσοκομικά φυτά σε άλλες χώρες. Βάζω και μια φωτογραφία μήπως κάποιος το γνωρίζει με Ελληνική ντόπια ονομασία να το ξέρουμε. - Αρχεία
- echium_vulgare.jpg
- (282 Kb) Κατεβάστηκε 56 φορές
| |
|
| |
| Μερικά φυτά του Ιουλίου για αναγνώριση | |
|